WELLNESS

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπας τα μακαρόνια στη μέση όταν τα μαγειρεύεις

Υπάρχει πρακτικός και... πνευματικός λόγος
Από το NEWSROOM
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπας τα μακαρόνια στη μέση όταν τα μαγειρεύεις
Φωτογραφία από Markus Spiske

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν φτιάχνουμε μακαρόνια, πολλές φορές συνηθίζουμε να τα σπάμε πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.

Αυτό το κάνουμε γιατί μοιάζει βολικό να μην φαίνονται τα μισά μέσα και τα άλλα μισά έξω από το νερό, αλλά δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος που μαγειρεύονται.

Οι Ιταλοί δεν το κάνουν σχεδόν ποτέ. Ο λόγος που πρέπει τα μακαρόνια να μπαίνουν ολόκληρα στην κατσαρόλα είναι για να τυλίγονται τελείως στο πιρούνι και με αυτόν τον τρόπο να μην πετάγεται στο τέλος η σάλτσα. Αν τα σπάσεις στη μέση, δεν θα τυλιχθούν όπως πρέπει γύρω από το πιρούνι.

Εκτός από αυτόν τον πρακτικό λόγο, που μάλλον εξηγεί και γιατί τα μακαρόνια έχουν το συγκεκριμένο μέγεθος, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι φέρνει και κακοτυχία. Οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείτε δυο φορές πριν το ξανακάνετε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 268 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb