ΜΑΛΛΙΑ

Ξέρεις τι συμβαίνει στα μαλλιά σου αν παραμελείς το τριχωτό της κεφαλής;

Celebrity Hairstylist αποκαλύπτει
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ξέρεις τι συμβαίνει στα μαλλιά σου αν παραμελείς το τριχωτό της κεφαλής;
@bamhairsalon.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όμορφα μαλλιά ξεκινούν από τη ρίζα.

Τα ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα μαλλιά, χρειάζονται σαφώς θεραπεία. Πολλές φορές, όμως, επικεντρωνόμαστε στην τρίχα και όχι στο τριχωτό της κεφαλής. 

Το 2021, φαίνεται να υπήρξε αύξηση πάνω από 150% στην αναζήτηση για το amla oik, ένα έλαιο που χρησιμοποιείται για μακριά μαλλιά. Πρόκειται για μια παράδοση που υπάρχει στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η φροντίδα της ρίζας και η περιποίησή της, οδηγούν στην υγεία των μαλλιών. Το αποτέλεσμα είναι να μακραίνουν και να μην είναι ταλαιπωρημένα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty Affects Mind / B.A.M (@bamhairsalon.gr)

Σύμφωνα με τον celebrity hair stylist Maro Pelusi, αμελούμε πολλές φορές να φροντίσουμε τη ρίζα και το κεφάλι μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να λειτουργήσει μια ρουτίνα που θα μας εξυπηρετεί.

Όπως είπε ο Pelusi στο The List: “Όλοι μας θέλουμε υγιή μαλλιά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε πρώτα στο τριχωτό”. Αυτό, φυσικά βοηθά και στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας. “Η κατάσταση του κεφαλιού, επηρεάζει άμεσα τα μαλλιά. Αν δεν είναι υγιές, θα έχουμε φαγούρα, δερματικές παθήσεις και ξηροδερμία”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Endži Hrašnová (@angelika_endzi)

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στo International Journal of Trichology, μαθητες χωρίς πιτυρίδα, φαίνεται να έχουν και πιο υγιείς άκρες. Άρα, η υγεία του τριχωτού, δείχνει ξεκάθαρα την κατάσταση των μαλλιών μας. Φυσικά, αν παρουσιαστούν προβλήματα, όπως φαγούρα, δερματίτιδα και αυτά επιμένουν, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό.

Το δέρμα του κεφαλιού, πρέπει να το φροντίζουμε, οπως και του προσώπου. Χρειάζεται περιποίηση και ενυδάτωση. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά scrubs αλλά και μάσκες. Το μασάζ κατά το λούσιμο, επίσης βοηθά την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, μην ξεχνάς το καπέλο και το αντηλιακό ακόμα και στο κεφάλι σου, ώστε να το προστατεύσεις από τις ακτίνες UV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 83 εβδομάδες
Hair Tan: Δες το κόλπο για να κρατήσεις το καλοκαίρι στα μαλλιά σου
Πόσο εύκολο είναι να το κάνεις;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb