WELLNESS

Ταξίδι στη Λήμνο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

To νησί με τις μεγάλες εκπλήξεις και την αριστουργηματική γαστρονομία!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στη Λήμνο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@anna__surya / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ταξίδι στη Λήμνο είναι γεμάτο με εκπλήξεις! Το νησί αυτό έχει πράγματα που δε φαντάζεσαι καν ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, έχει γεύσεις που είναι σκέτο ποίημα, έχει υποδειγματική εξυπηρέτηση και φυσικά έχει πανέμορφες ακρογιαλιές! 

Οποίος κάνει το ταξίδι στη Λήμνο έχει να λέει μόνο καλά λόγια. Είναι οι τοπικές γεύσεις που το κάνουν ξεχωριστό ή μήπως είναι τα εξωπραγματικά γεωλογικά φαινόμενα; Μήπως είναι οι υπέροχες παραλίες για όλα τα γούστα; Ο Κέρος που το φημισμένο surf club ή το μικρό φαναράκι με τα κρυστάλλινα νερά; Είναι σίγουρα όλα τα παραπάνω! Το νησί αυτό, είναι ένας μικρός θησαυρός και παρακάτω έχουμε μια λίστα με δέκα προτάσεις που αξίζει να ακολουθήστε όταν θα βρεθείτε εκεί. 

Ξεκίνα να δοκιμάζεις τυριά

Το νησί έχει μεγάλη παράδοση στα τυριά. Εδώ φτιάχνεται το διάσημο καλαθάκι Λήμνου που είναι ένα σπιρτόζικο τυρί που θα σε ξετρελάνει. Εδώ επίσης, θα βρεις και το Μελίχλωρον. Ένα ασπροκίτρινο τυρί που ταιριάζει σε ένα σωρό τοπικές συνταγές και είναι μοναδικό! Μην παραλείψεις να φας κασκαβάλι. Επίσης, ντόπιο τυρί που είναι ένα μικρό έργο τέχνης! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taste Lemnos (@tastelemnos)


Πήγαινε στις Αμοθίνες

Είναι η μοναδική έρημος της Ευρώπης! Ναι, καλά διάβασες, στην Ελλάδα έχουμε μια έρημο και αυτή είναι στη Λήμνο. Μια αρκετά μεγάλη έκταση 70 στεμμάτων στην περιοχή Γομάτι που σαγηνεύει τους πάντες. Εδώ μπορείς φυσικά να κάνεις sandboard, να χαρείς ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα και να απολαύσεις το τοπίο! Προσοχή, μην έχεις έρθεις μεσημέρι γιατί πραγματικά καεί ο τόπος. Αφού φύγεις από εδώ, εννοείται θα πας για μπάνιο στο Γομάτι. Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με χρυσοκίτρινη άμμο. Ναι, από εδώ έφυγε η άμμος δεκάδες χρόνια πριν και με μια ανεμοθύελλα έφτασε στις αμοθίνες. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Kritikou (@anastas1agk)


Δες το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού είναι το κάστρο της Μύρινας! Έχει τεράστια ιστορία και είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας. Εδώ διάλεξε να έρθεις απόγευμα ώστε να δεις και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @christos_skg


Φάε κόκορα στον Μαντέλα

Είναι στις Σάρδες που βρίσκονται περίπου 15 λεπτά μακριά από τη Μύρινα, με το αυτοκίνητο. Το ορεινό αυτό χωριό έχει σήμα κατατεθέν την ταβέρνα του Μαντελλα. Ο ιδιοκτήτης αυτής της ταβέρνας έζησε για πολλά χρόνια στην Αφρική. Όταν πια γύρισε στη Λήμνο, οι συντοπίτες του, του χάρισαν αυτό το παρατσούκλι και κάπως έτσι, η ταβέρνα είχε ένα έτοιμο όνομα! Εδώ δοκίμασε κόκορα με χυλοπίτες και θα πάθεις την πλάκα σου! Γεύσεις αυθεντικές όπως τις φτιάχνουν οι ντόπιοι στα σπίτια τους! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foodlanders in SKG (@foodiedates)


Πήγαινε για ξενάγηση στο Κτημα Χατζηγεωργιου

Δε γίνεται να πας στη Λήμνο με τα υπέροχα κρασιά και να μην αναζητήσεις μια βόλτα σε ένα παραδοσιακό οινοποιείο. Αυτό εδώ κάνει ξεναγήσεις αν έχεις κλείσει ραντεβού και έχει μερικά από τα γευστικά κρασιά σε όλο το νησί!  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taste Lemnos (@tastelemnos)


Κάνε Surf στον Κέρο

Άνθρωποι που αγαπούν το surf φτάνουν εδώ από όλο τον κόσμο για να ζήσουν μερικές μέρες σε αυτήν την παραλία. Δώσε μια ευκαιρία να το κάνεις και εσύ, έστω για μια φορά. Αν είναι να μάθεις surf τότε ο Κέρος είναι η ιδανική τοποθεσία! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Limnos island (@limnos_island)


Φωτογραφίσου στην Αλυκή της Λήμνου

Η λίμνη Αλυκή είναι μια αλμυρή λιμνοθάλασσα που όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (και τους περισσότερους του χρόνου) δεν έχει νερό αλλά μόνο αλάτι! Βρίσκεται στη Βορειοανατολική Λήμνο, ανατολικά του οικισμού του Αγ. Αλεξάνδρου και είναι ένα μέρος που αξίζει να δεις και να φωτογραφίσεις! Εδώ σκεφτείτε, έχουν γίνει editorial για Fashion περιοδικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίμνη κατά την άνοιξη μπορεί κανείς να δει έναν σημαντικό πληθυσμό από Φλαμίνγκο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χαρά Χατζηφωτιάδου (@xaraxatz_)


Πήγαινε για Brunch στην Πεζούλα

Ένα από τα μέρη που αγαπώ και μαζί με μένα αγαπούν πάρα πολλοί άνθρωποι ακόμα! Οι ντόπιοι έρχονται συνέχεια εδώ και δοκιμάζουν τις δημιουργίες του Αλέξανδρου και της ομάδας του. Ελληνικές γεύσεις με πρώτες ύλες που ξεχωρίζουν και με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση. Αν καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια της Πεζούλας, τότε να βάλετε στο τραπέζι σας αυτούδια με ντόπιο τυρί αλλά και το λαχταριστό κλαμπ με την ιδιαίτερη σως! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pezoula - The Home of Taste (@pezoula_limnos)


Κάνε μια βόλτα στο Φαρακλό

Ένα ακόμα γεωλογικό φαινόμενο που αξίζει να δείτε από κοντά! Είναι μετά το χωριό Προπούλι, στο ακρωτήριο Φαλακρό ή Φαλακρά, όπως το λένε οι ντόπιοι.Πρόκειται για ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, που δημιουργήθηκαν επειδή η καυτή λάβα συνάντησε τη θάλασσα. Για να βρεθείτε εκεί θα χρειαστεί να διανύσετε βατό χωματόδρομο μετά το Προπούλι ακολουθώντας τις πινακίδες. Εννοείται ότι αξίζει να το κάνετε αν έχετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chrysa Kouremeti/Jewellery (@chrysaestetik)


Περπάτα μέχρι την Παναγιά Κακαβιώτισσα

Είναι σίγουρα μια από τις πιο ιδιαίτερες εκκλησίες που έχετε δει! Είναι η μοναδική ξεσκέπαστη εκκλησία του κόσμου (οκ ίσως να υπάρχουν και άλλες αλλά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού).  Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζεματάς, κρυμμένη σε ένα επιβλητικό σπήλαιο. Για να φτάσετε έχει περπάτημα μισής ώρας. Το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την απόλυτη ησυχία που κυριαρχεί θα σας αποζημιώσει! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Great_photos_Greece (@great_photos_greece)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 758 / position2: 5764
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb