WELLNESS

7 Πάρκα στην Αθήνα για να αράξεις τα καυτά μεσημέρια του Αυγούστου

Επειδή η Αθήνα έχει τα πάντα και ναι, έχει και πάρκα που προσφέρουν πραγματική δροσιά!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 Πάρκα στην Αθήνα για να αράξεις τα καυτά μεσημέρια του Αυγούστου
@travellingwithgiannis on instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαστε στον πιο ζεστό μήνα του χρόνου και ακόμα και αν έχουμε διαλέξει να κάνουμε τις διακοπές μας μέσα στον Αύγουστο, σίγουρα δε θα είναι 30 ημέρες. Αν μένεις στην Αθήνα, όλο και λίγες Αυγουστιάτικες μέρες θα περάσεις. 

Θα πετύχεις την πόλη σχεδόν άδεια, θα βλέπεις στους δρόμους συνεχώς ταξιδιώτες με φωτογραφικές ανά χείρας, θα έχεις σίγουρα χρόνο να κάνεις τις βόλτες σου αφού όλα λίγο υπολειτουργούν και πολύ πιθανόν θα σιχτιρίσεις και λίγο από τη ζέστη! 

Η πόλη μας έχει σημεία που μπορούν να προσφέρουν ανάσες δροσιάς και η παρακάτω λίστα έχει 7 δροσερά σημεία της Αθήνας, για να αράξεις τα καυτά μεσημέρια του Αυγούστου! 7 διαφορετικά πάρκα της Αθήνας, που έχουν όλα τα φόντα να σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι στο Βερολίνο και κάνεις πικ νικ! 

Αισθητικό Δάσος Υμηττού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα τεράστιο μέρος που έχει σχεδόν τα πάντα. Από πολύ σκιερές γωνιές με σπάνια φυτά μέχρι ένα αναψυκτήριο που μπορεί να σου παρέχει τα πάντα! Μια όαση πρασίνου, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας με μπόλικη δροσιά και όμορφο φυσικό τοπίο! Το πάρκο είναι τεράστιο και φρόντισε να έχεις χρόνο αν θες να κάνεις και καμία εξερεύνηση. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tasos chalkiopoulos (@athensville)

Πάρκο Ελευθερίας 

Με πανεύκολη πρόσβαση και χωρίς να εκτεθείς καθόλου στον ήλιο το συγκεκριμένο πάρκο είναι συνεχώς με νέο κόσμο που αγαπάει να αράζει. Ένας καταπράσινος χώρος, αρκετή σκιά για όλους αν και δε μιλάμε για κάποιο τεράστιο πάρκο και μαγαζιά ή περίπτερα κοντά σου για να ανανεώνεις συνεχώς με παγωμένες προμήθειες. Επίσης, ώρα ηλιοβασιλέματος το πάρκο είναι γεμάτο με κόσμο και αν πήγες διακοπές και δε βρήκες το άλλο σου μισό, που ξέρεις, μπορεί να το βρεις εκεί! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emil Dogantzis (@dodoned)

Πεδίον του Άρεως 

Η εικόνα που έχει το συγκεκριμένο πάρκο τώρα, σε σχέση με αυτήν που είχε πριν πέντε χρόνια, είναι πραγματικά εντελώς άλλη. Μπορεί να θυμάσαι το Πεδίον του Άρεως στις σκοτεινές του μέρες, όμως αυτές έχουν περάσει προ πολλού. Το πάρκο είναι πια φωτεινό, προσεγμένο, με κόσμο συνεχώς να απολαμβάνει τη νέα του εικόνα, με διάφορες δράσεις να γίνονται συνεχώς εκεί και με το Greek Park (στην είσοδο από Μαυροματαίων) να είναι ξανά ανοιχτό. Το ιστορικό αναψυκτήριο είναι ανοιχτό, ανανεωμένο και είναι το απόλυτο talk of the town για φέτος το καλοκαίρι. 

Έλα λοιπόν στο πάρκο, απόλαυσε τη σκιά και την περατζάδα και όταν θες περισσότερη δροσιά, κάτσε σε ένα από τα τραπεζάκια του Green Park. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yves Jean-Paul Leblanc (@tazdevil_cy)

Άλσος Παπάγου

Ένα πολύ αγαπημένο μέρος όλα αυτά τα χρόνια κυρίως γιατί τις φορές που πάμε για καφέ ή ποτό στο Piu Verde, είναι σαν μονοήμερη σε κάποιο πολύ όμορφο μέρος! Σίγουρα θα έχεις πάει αρκετές φορές εκεί όμως δεν εξερεύνησες αρκετά το υπόλοιπο άλσος! Κάντο ένα μεσημέρι του Αυγούστου μιας και είναι ένα πραγματικά όμορφο πάρκο! Εκτός από διαδρομές μέσα στα πεύκα, θα βρεις στίβο, χώρο με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, γήπεδο τένις, πάρκο σκύλων και δεκάδες όμορφα σημεία για να κάνεις πικ νικ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassia ♈️ (@vassiakil_)

Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ένα μέρος που δεν το υπολογίζεις συχνά και όμως είναι και πολύ όμορφο αλλά και ιστορικό! Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι μια μικρή όαση που μπορεί να δροσίσει τον Αύγουστο στην Αθήνα και είναι σε μια από τις παλιότερες γειτονιές της Αθήνας. Είμαστε σίγουρα τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε βόλτες σήμερα εκεί που ίδρυσε ο Πλάτωνας το 387 π.Χ τη φημισμένη Φιλοσοφική Σχολή! Δίπλα στο πάρκο υπάρχει και το γειτονικό καινοτόμο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, ένα μουσείο για τον μεγάλο φιλόσοφο, στη γειτονιά του που είναι πια και δίκη μας! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MaLou (@malou_mamutshka)

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας 

Είναι ένα από τα πιο ωραία (και δροσερά θα πω εγώ) πάρκα της Αθήνας. Ο χαρακτηριστικός ανεμόμυλος, οι καλαμποκάδες, τα πολύ ψηλά δέντρα του και ο κόσμος που χαίρεται ανέμελος το φυσικό τοπίο, κάνουν αυτό το άλσος να μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο στην τσιμεντούπολη. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας πρέπει να το χαρείς ένα ζεστό μεσημέρι Αυγούστου και τότε θα καταλάβεις ότι η Αθήνα έχει πάντα έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 📡𝕤𝕥𝕒𝕧𝕣𝕠𝕤.𝕡𝕒𝕝𝕝𝕒𝕤 - 𝐆𝐑 |🇬🇷 (@stavros.pls)

Εθνικός Κήπος 

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο εθνικός κήπος! Είναι από τα πρώτα μέρη που επισκέπτονται οι ταξιδιώτες του εξωτερικού που φτάνουν στην Αθήνα και είναι ένα μέρος που αξίζει να ξοδέψεις λίγο χρόνο τις ζεστές μέρες του Αυγούστου. Με ένα παγωτό στο χέρι περπατώντας ή αράζοντας με τον καφέ σου σε κάποιο παγκάκι! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sólon Björn (@solonbjorn)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 225 / position2: 816
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb