WELLNESS

Ταξίδι στην Κύθνο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στην Κύθνο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
instagram - @iov000

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μια από τις πιο κοντινές επιλογές για να ταξιδέψεις στις Κυκλάδες από τον Πειραιά ή το Λαύριο. Μέχρι να πιεις έναν καφέ έχεις φτάσει και οι πρώτες εικόνες από το λιμάνι του Μέριχα, σου δίνουν αμέσως το σήμα, ότι εδώ θα περάσεις ωραία! Η Κύθνος έχει τα πάντα. Έχει 92 παραλίες (ναι, καλά διαβάζεις) με τη διάσημη Κολώνα να φιγουράρει στη λίστα και να ακολουθούν οι Επισκοπή, η Απόκριση, η Μεγάλη Άμμος, Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Σώστης. Έχει πολύ ωραία μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Έχει αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους που άλλα νησιά θα ζήλευαν και έχει μέχρι και μαθήματα κεραμικής, αν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο! 

Η παρακάτω λίστα έχει δέκα προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις, αν βρεθείς σε αυτό το μαγικό νησί! 

Φάε πειραγμένη ελληνική κουζίνα στην Ψιψίνα 

Κουζίνα προσεγμένη και χώρος με διακόσμηση που θυμίζει παλιά Ελλάδα. Αν καθίσεις τελικά εδώ, βάλε στο τραπέζι σου τον τάκο μανιταριών, μια φάβα και αν έχει σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι. Αν αγαπάς τις γάτες και είσαι οκ με αυτό, εδώ τριγυρνούν πολλές. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη psipsina (@psipsina_kythnos)

Κάνε ατέλειωτο Beaching στο Ηamsa

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Μέριχα, υπάρχει η παραλία Μαρτινάκια. Ένας μικρός παραδεισένιος κολπίσκος που μαζί με το προσεγμένο beach bar που έχει στηθεί εκεί, είναι μια όαση. Έλα από το πρωί, πιάσε μια ωραία θέση, πάρε καφέ και ένα snack και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσεις ξεχωριστές στιγμές! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hamsa | Beach (@hamsakythnos)

Mπες στο Λαογραφικού Μουσείο της Δρυοπίδας

Είναι σίγουρο ότι αν πας Κύθνο, θα περάσεις μια βόλτα από τη Δρυόπιδα. Ένας παραδοσιακός οικισμός με πολύ όμορφα γραφικά σοκάκια και μαγαζιά για να αγοράσεις τα απαραίτητα σουβενίρ. Εδώ λοιπόν, υπάρχει και ένα λαογραφικό μουσείο που πρέπει να μπεις. Θα καταλάβεις πολλά για τον τόπο και τις συνήθειες του. 

Επίσης, αφού θα είσαι εκεί, βάλε στο πρόγραμμα την ίδια μέρα να πας και στο σπήλαιο Καταφύκι. Θα το βρεις στην τοποθεσία Φιρές σε υψόμετρο 190 μέτρων περίπου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια, στην Ευρώπη!  Οι Διάδρομοι του σπηλαίου έχουν μήκος 600 περίπου μέτρων και καλύπτουν έκταση 3500 τ.μ και η θερμοκρασία του είναι σταθερή στους 17 βαθμούς Κελσίου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Spathari (@spathanna)

Πήγαινε στην Κολώνα με ..κανό!

Το ξέρεις ότι η Κολώνα είναι η πιο ωραία παραλία του νησιού (ίσως και των Κυκλάδων θα πω εγώ). Ξέρεις επίσης ότι για να πας θέλει περίπου 2km περπάτημα ή να πάρεις καραβάκι από τον Μέριχα. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις και είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, είναι ότι στην Κολώνα πας και με κανό. Θα το νοικιάσεις με την ώρα από την παραλία της Απόκρουσης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kythnos_cyclades (@kythnos_cyclades)

Δες την ανατολή του ήλιου στην Αγία Ειρήνη

Ένα από τα ξεχωριστά μέρη της Κύθνου που όμως μάλλον θα πας μεσημέρι για φαγητό ή απόγευμα για κολύμπι και να δεις τον ήλιο να βουτάει πίσω από το βουνό. Δοκίμασε να έρθεις και κατά την ανατολή του ήλιου. Τα χρώματα είναι εντυπωσιακά και λογικά η παραλία δε θα έχει κανέναν. Άρα, μια υπέροχη εμπειρία για σένα και την παρέα σου! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Strigkou (@mariastrigkou)

Κάτσε για cocktail και όχι μόνο στη Μαργιώρα

Ένα από τα μαγαζιά που αγαπάω να πηγαίνω κάθε φορά που είμαι στην Κύθνο. Για τα πολύ όμορφα tasteful bites, για τα γευστικά και πάντα εμπνευσμένα cocktail, για την εξυπηρέτηση και για το υπέροχο σημείο! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margiora (@margiora.kythnos)

Κάνε hiking μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο της Ωριάς.

 Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά στη Χώρα. Ήταν η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού από τον 7ο αιώνα μ.Χ. μέχρι το 16ο αιώνα και έχει μια τεράστια ιστορία! Η ονομασία του κατά το Μεσαίωνα ήταν Κάστρο της Θερμιάς. «Θερμιά» ήταν η παλιά ονομασία της Κύθνου λόγω των ιαματικών λουτρών που υπήρξαν διάσημα τουλάχιστον από τη Ρωμαϊκή περίοδο. Η βόλτα εκεί, θα σου χαρίσει εκτός από την υπέροχη θέα και αρκετά συναισθήματα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dora Tsiogka (@dwratsi)

Χόρεψε μέχρι αργά το βράδυ στο The Kranken

Ε τι θα πας μέχρι την Κύθνο και δε θα ξενυχτήσεις και λίγο! Ωραία θα είναι να βγεις σε μέρος με κόσμο που θα έχει βάλει τα ...καλά του, να πιεις ποτά κάτω από τον έναστρο ουρανό και να λικνιστείς και λίγο! Το κατάλληλο μέρος για να συμβεί αυτό είναι το The Kranken στη χώρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη the KRAKEN (@the__krakenbar)

Πήγαινε για μεζέδες στο Στέκι Του Ντέτζη.

Γεύσεις γνώριμες και αγαπημένες σε ένα μαγαζί που είναι στη χώρα της Κύθνου και είναι εκεί από το 1959. Ο κόσμος που το επιλέγει όλα αυτά τα χρόνια θα έχει τους λόγους του και αν τύχει να πας και εσύ, θα καταλάβεις γιατί το γράφω. Ο Ντέζης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνος του!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Το Στέκι Του Ντέτζη (@tostekitountetzi__kythnos)

Εξερεύνησε την ...αρχαία Κύθνο

Η Κύθνος έχει αρκετά μονοπάτια. Κάποια από αυτά είναι στην περιοχή του Βρυόκαστρου, όπου ήταν χτισμένη η αρχαία Κύθνος. H παραθαλάσσια τειχισμένη πόλη κατοικήθηκε αδιάκοπα από τον 10ο αι. π.X. ως τον 6ο/7ο αι. μ.X. Μεταξύ άλλων, έχουν εντοπιστεί λείψανα του τείχους, ιερό αφιερωμένο στη Δήμητρα, θεμέλια ναών και βωμών, σπήλαια που χρησίμευαν στη συγκέντρωση νερού, καθώς και ίχνη από την αγορά της πόλης. Αν είσαι σε φάση για discovering σίγουρα αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και εδώ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Baiocco Private Cruises Kythnos 🚤 (@baiocco_private_cruises)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 629 / position2: 3009
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb