WELLNESS

Ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβει το βρεγμένο μαγιό για τις γυναίκες

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
Από το NEWSROOM
Ο κίνδυνος που μπορεί να κρύβει το βρεγμένο μαγιό για τις γυναίκες
@shanti via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι, μια αγαπημένη μας συνήθεια είναι οι βουτιές και η ηλιοθεραπεία. Το πρώτο είναι και ανάγκη πολλές φορές. Ωστόσο οι γυναίκες ειδικότερα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στα θέματα υγιεινής.

Το βρεγμένο μαγιό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτυχθούν μύκητες στα γεννητικά όργανα. Οι ειδικοί έχουν να μας πουν μερικές συμβουλές για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με ιστορικό μυκητιάσεων.

Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται όταν κάνουν μπάνιο σε πισίνα, αφού τα υπολείμματα των χημικών που μένουν μέσα στο μαγιό, είναι πιθανό να διαταράξουν την ισορροπία βακτηρίων στον κόλπο. Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν, μόλις βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα να κάνετε αμέσως ντους και να βγάλετε το βρεγμένο μαγιό, φορώντας ένα στεγνό.

Δεν πρέπει να κάτσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό, γιατί έτσι αυξάνονται οι κίνδυνοι μολύνσεως. Αν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα, όπως φαγούρα ή αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, τότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 222 / position2: 897
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb