ΜΟΔΑ

Τι είναι η capsule wardrobe και πώς θα σε σώσει για πάντα

Ποτέ ξανά μια ώρα μπροστά στη ντουλάπα σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι είναι η capsule wardrobe και πώς θα σε σώσει για πάντα
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

Η επιλογή ενός ρούχου μπορεί να είναι πρόκληση για μερικούς από εμάς, αλλά υπάρχει μια απλή λύση: ξεκινήστε μια capsule γκαρνταρόμπα! Το στήσιμο μιας ντουλάπας με capsule wardrobe θα σας βοηθήσει τόσο πολύ όταν δεν ξέρετε τι να φορέσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για το τι είναι η capsule wardrobe, γιατί πρέπει να ξεκινήσετε και πώς να το κάνετε!

Eίναι μια συλλογή ρούχων που αποτελείται μόνο από εναλλάξιμα αντικείμενα, για να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ρούχων που μπορούν να δημιουργηθούν. Στόχος είναι να έχετε ένα ρούχο κατάλληλο για κάθε περίσταση χωρίς να έχετε υπερβολικά ρούχα. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με την αγορά ειδών που θεωρούνται «βασικά» ή «βασικά» σε συντονισμένα χρώματα. Έχει γίνει το θέμα πολλών δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και εμφανίζεται ευρέως στα βρετανικά και αμερικανικά μέσα μόδας.

Οι ντουλάπες Capsule εμφανίστηκαν στις αμερικανικές εκδόσεις ήδη από τη δεκαετία του 1940 ως μικρές συλλογές ενδυμάτων που σχεδιάστηκαν για να φορεθούν μαζί που εναρμονίζονται σε χρώμα και γραμμή. Η Susie Faux, ιδιοκτήτρια της λονδρέζικης μπουτίκ "Wardrobe", αναβίωσε τον όρο τη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με τον Faux, μια capsule wardrobe είναι μια συλλογή από μερικά βασικά ρούχα που δεν φεύγουν από τη μόδα, όπως φούστες, παντελόνια και παλτό, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να επαυξηθούν με εποχιακά κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Donna Karan δημοσίευσε την ιδέα όταν το 1985, κυκλοφόρησε μια επιδραστική συλλογή από επτά εναλλάξιμα κομμάτια work-wear.

Ακολουθούν κανόνες που δίνονται ευρέως για τη δημιουργία της:

Επιλέξτε έναν συνδυασμό χρωμάτων. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την επιλογή ενός ή δύο βασικών χρωμάτων που ταιριάζουν με τα πάντα, όπως μαύρο, λευκό, καφέ, γκρι ή ναυτικό. Αντικείμενα όπως παντελόνια, τσάντες ή παλτό θα πρέπει να αγοράζονται σε αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων, ώστε να μπορούν να τα βάλουν με οτιδήποτε άλλο στην γκαρνταρόμπα. Αφού επιλέξετε τα βασικά χρώματα, επιλέξτε ένα ή δύο χρώματα έμφασης, τα οποία είναι φωτεινότερα από τα βασικά χρώματα και συντονίζονται μεταξύ τους.

Αυτά θα χρησιμοποιούνται συνήθως για αντικείμενα όπως τοπ, φορέματα ή αξεσουάρ. Μόλις καθιερωθεί ένας συνδυασμός χρωμάτων, όλα τα αντικείμενα σε μια ντουλάπα θα πρέπει να είναι εναλλάξιμα, καθώς το χρώμα των κομματιών πάντα συμπληρώνει το ένα το άλλο.

Σκεφτείτε την επιδερμίδα σας. Ορισμένα χρώματα είναι πιο κολακευτικά από άλλα, τόσο για τον τόνο του δέρματος όσο και για το σχήμα του σώματος. Εάν τα χρώματα είναι σωστά επιλεγμένα, τότε τα ρούχα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν διαχρονιά.

Επιλέξτε κλασικά σχήματα και μοτίβα. Ενώ ορισμένα κοψίματα και σχέδια ρούχων έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, άλλα θεωρούνται «κλασικά». 

Επιλέξτε υφάσματα υψηλής ποιότητας. Καθώς η ιδέα μιας συλλογής capsule είναι να έχετε μερικά ρούχα που μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους, τα μεμονωμένα κομμάτια φθείρονται πολύ. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ρούχα που είναι καλοφτιαγμένα και συνεχίζουν να δείχνουν όμορφα παρά τη φθορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
10 / position1: 592 / position2: 1224
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb