ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσα λεφτά θέλεις: Τι πρέπει να απαντάς στις επαγγελματικές συνεντεύξεις

Οι συμβουλές των ειδικών θα σου λύσουν την απορία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πόσα λεφτά θέλεις: Τι πρέπει να απαντάς στις επαγγελματικές συνεντεύξεις
Φωτογραφία από τον χρήστη Edmond Dantès στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί το θέμα της ισότητας μεταξύ των φύλων να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και σιγά σιγά να γίνονται βήματα προς έναν καλύτερο κόσμο, παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα στα οποία οι γυναίκες θα πρέπει να επιμείνουν προκειμένου να λάβουν αυτά που θέλουν. Ένα τέτοιο ζήτημα, είναι και το επαγγελματικό. 

Κάθε φορά που περνάς από μια συνέντευξη για δουλειά, ακούς να σε ρωτάνε για το πόσα λέφτα θα ήθελες για να καλύψεις τη θέση. Τι πρέπει να απαντήσεις όμως, ώστε και να θέσεις τις απαιτήσεις σου, αλλά και να μην αποθαρρύνεις τον μελλοντικό εργοδότη σου, από το να συνεργαστείτε;

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Ellevest, η οποία δίνει συμβουλές καριέρας και διαχείρισης χρημάτων σε γυναίκες δίνει μια πολύ καλή απαντήση σε αυτήν την απορία που έχουμε πάρα πολλές από εμάς.

Σύμφωνα με όσα λέει η lead executive career coach, Gala Jackson, σε περίπτωση που ο πιθανός εργοδότης σε ρωτήσει για τα χρήματα πριν σου περιγράψει ποιες ακριβώς είναι αρμοδιότητες της θέσης που έχεις κάνει αίτηση για να αναλάβεις, τότε μπορείς να του ζητήσεις περισσότερες διευκρινίσεις, απαντώντας του, ότι ναι μεν η αμοιβή ειναι σημαντικός παράγοντας για εσένα, πριν όμως τη συζητήσεις θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για τον ρόλο σου στην επιχείριση και τις ευθύνες που θα έχεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellevest (@ellevest)

Αν εκείνος επιμένει στην αρχική του ερώτηση, μπορείς να επιστρέψεις στο προηγούμενο θέμα, ρωτώντας ποιο είναι το εύρος των αμοιβών που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση. Αν πάλι δεν λάβεις μια ξεκάθαρη απάντηση, θα πρέπει να δεις ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστη η εταιρεία και η εν λόγω επαγγελματική προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τα χρήματα, τέλος, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε εκ των προτέρων και άλλες πιθανές παροχές που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη θέση, όπως μπόνους, το ασφαλιστικό ταμείο, τυχόν ιδιωτική ασφάλεια και ευελιξία στο ωράριο, ζητώντας από τον υποψήφιο εργοδότη να σας ενημερώσει σχετικά, ώστε να έχετε μια καλή εικόνα.

Πέρα από τα χρήματα όμως, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή άλλες πιθανές παροχές ου έρχονται με τη θέση, όπως π.χ. κάποιο bonus, ιδιωτική ασφάλεια, remote εργασία, ωράριο κλπ, ώστε να έχεις μια καλύτερη εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 610 / position2: 3509
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb