Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Το γραπτό μήνυμα που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Πρόσεξε την επόμενη φορά που θα το στείλεις

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 29, 2022

Το γραπτό μήνυμα που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου
Photo via Pexels

Τα τελευταία χρόνια με τα social media και τα κινητά προέκταση των χεριών μας, το να στέλνουμε μηνύματα είναι πλέον μια μηχανική συνήθεια. Βέβαια, κανένα μήνυμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια πραγματική κουβέντα.

Κάποια πράγματα ούτως ή άλλως δεν μπορούν και δεν πρέπει να ειπωθούν μέσα από γραπτά μηνύματα. Είναι λόγια που πρέπει να ειπωθούν σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Ειδικά δε, όταν τα λόγια αυτά αφορούν θέματα που μπορεί να υπάρχουν σε μια σχέση.

Υπάρχει δε, μιας συγκεκριμένη φράση, η οποία μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά σε ένα ζευγάρι ή μια γνωριμία, αν εμφανιστεί/ειπωθεί με την μορφή μηνύματος. Σε περίπτωση που έχει γίνει κάτι με το ταίρι σου ή το φλερτ σου και θέλεις να βρεθείτε από κοντά για να το συζητήσετε, αυτό που δεν πρέπει να του πεις, ειδικά μέσα από μήνυμα, είναι η φράση «Πρέπει να μιλήσουμε». Όπως λέει η ψυχολόγος Dr. Linda Kaye, αν κάποιος λάβει ένα τέτοιο μήνυμα νιώθει αυτόματα άγχος. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλες τις καταστάσεις και όχι μόνο για τις σχέσεις. Είναι  μια φράση που τρομοκρατεί και δημιουργεί στρες στα άτομα.

Σύμφωνα με την Kaye, ένα τέτοιο μήνυμα δεν προκαλεί ποτέ θετικές αντιδράσεις, καθώς μόλις το διαβάζουμε σκεφτόμαστε αμέσως κάτι αρνητικό. Η ίδια τονίζει ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στα μηνύματα μας είναι εξίσου σημαντική με τα άτομα που στέλνουμε τα μηνύματα. Αν π.χ. σου στείλει ο εργοδότης σου ότι πρέπει να μιλήσετε, τότε αυτόματα μπαίνεις σε μια παθητική θέση και είτε θέλεις, είτε όχι θα μιλήσεις. Και αυτό φυσικά, συμβαίνει σε οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση ειπωθεί κάτι ανάλογο με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό λοιπόν και καλό είναι να μην στείλεις ξανά κάτι αντίστοιχο.

Εναλλακτικά, μπορείς να προτείνεις έναν καφέ ή μια βόλτα και να μιλήσεις στη συνάντηση για το θέμα που σε απασχολεί και μπορείς να αναφέρεις ότι θέλεις να μιλήσεις για κάτι, για να δώσεις και χρόνο στον άλλον να προετοιμαστεί.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb