Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Μήπως είσαι θύμα micro cheating;

Οι συμπεριφορές και σημάδια που το φανερώνουν

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 19, 2022

Μήπως είσαι θύμα micro cheating;
Φωτογραφία από τον χρήστη Thirdman στο Pexels

Η απιστία σε μια σχέση, δε σημαίνει μόνο το σeξ με ένα τρίτο άτομο, αλλά μπορεί να πάρει και άλλες μορφές. Μια τέτοια, είναι και το micro cheating, το οποίο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πάρα πολύ άβολα.

Η πρακτική αυτή θυμίζει πολύ τη συναισθηματική απιστία και στην ουσία ξεπερνά κάθε υγιές και σεβαστό όριο μέσα σε μια σχέση, ενώ σταματά λίγο πριν τη σωματική επαφή. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι το άτομο που ασκεί αυτήν την συμπεριφορά, δεν είναι 100% στη σχέση του.

Οι ακατάλληλες συμπεριφορές του micro cheating, είναι πολύ επικίνδυνες για την σχέση και μπορεί να μην είναι τόσο "παράνομες", αλλά και μόνο το ότι ο άλλος σύντροφος δεν τις γνωρίζει, είναι κάκο σημάδι. Η ανειλικρίνεια και το ψέμα είναι βασικά χαρακτηριστικά του micro cheating, καθώς ο άνθρωπος που το κάνει κρύβει πολλές λεπτομέρειες από το ταίρι του και παράλληλα αναστατώνεται, αν μάθει ότι και εκείνο κάνει κάτι αντίστοιχο πίσω από την πλάτη του.

Αυτού του είδους η απιστία, ξεκινάει με το άτομο να λέει πρώτα από όλα ψέματα στον ίδιο του τον εαυτό και συχνά, να υιοθετεί ασυνείδητα τεχνικές άμυνας, όπως είναι η άρνηση ή η υποτίμηση αυτού που συμβαίνει.

Φυσικά και το κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του όρια και τους δικούς του κανόνες όσον αφορά το ζήτημα της απιστίας, ωστόσο υπάρχουν γενικά κάποιες συμπεριφορές που για όλους μετρούν ως micro cheating.

Δες ποιες είναι αυτές αναλυτικά, παρακάτω:

  • Η καλλιέργεια εpωτικής επικοινωνίας με άλλους, χωρίς καμιά σωματική επαφή
  • Οι φαντaσιώσεις, είτε εpωτικές είτε πιο γενικές, με ένα τρίτο πρόσωπο
  • Η κρυφή επανασύνδεση με ένα άτομο από το παρελθόν, είτε μέσω του τηλεφώνου είτε μέσω των social media
  • Οι συνομιλίες με συνάδελφο που δεν εστιάζουν σε θέματα δουλειάς, αλλά αναπτύσσονται και σε ζητήματα της καθημερινότητας (χωρίς να το ξέρει ο σύντροφος)
  • Η σπατάλη της εpωτικής ενέργειας στα social media ή άλλα διαδικτυακά μέσα, με αποτέλεσμα η οικειότητα στη σχέση να χάνεται

Τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι micro-cheater:

  • Προσκόλληση στο κινητό, ενώ γενικά η ενασχόληση δεν ήταν ποτέ τόσο έντονη
  • Αδιαφορία για τις συζητήσεις και τα συναισθήματα που εκφράζει το ταίρι του
  • Αμυντικές συμπεριφορές όταν η κουβέντα έρχεται στα social media, το κινητό και τις συζητήσεις με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο
  • Απομάκρυνση και απομόνωση για αρκετά μεγάλα διαστήματα, ειδικά σε στιγμές άγχους και διαφωνιών
  • Ξαφνική ενασχόληση με νέα ενδιαφέροντα και αλλαγές στην καθημερινότητα, ώστε να υπάρχει συχνότερη επαφή με το άτομο που προκαλεί το ενδιαφέρον τουΠερισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb