Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Ο πιο ευγενικός τρόπος για να διακόψεις μια γνωριμία

Γιατί πάντα ο ένας από τους δυο πληγώνεται, αλλά το πως χωρίζεις, δείχνει τον χαρακτήρα σου

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 28, 2022

Ο πιο ευγενικός τρόπος για να διακόψεις μια γνωριμία
Φωτογραφία από τον χρήστη Vera Arsic στο Pexels

Είναι πολύ φυσιολογικό να γνωρίσεις ένα άτομο, να ξεκινήσεις να βγαίνεις μαζί του, αλλά στην πορεία να δεις ότι δεν σου κάνει και να θέλεις να το λήξεις. Φυσικά και η διαδικασία του "χωρισμού" δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά σίγουρα το πως επιλέγεις να το κάνεις έχει μεγάλη σημασία, τόσο για εσένα, όσο και για το άλλο άτομο.

Συνήθως οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται και να κάνουν αυτό που αποκαλούμε ghosting, όταν θέλουν να σταματήσουν να βγαίνουν με κάποιον, η οποία είναι μια πολύ κακή τακτική, αφού πληγώνει διπλά το άτομο που την υφίσταται.

Αν όμως είσαι άνθρωπος που θέλει να φέρεται σωστά στους άλλους και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι τους, υπάρχουν κάποιοι πιο ευθείς και "ευγενικοί" τρόποι για να διακόψεις τη νεά γνωριμία σου με αξιοπρέπεια.

Μην καθυστερείς να εκδηλώσεις τις προθέσεις σου

Αν έχεις καταλάβει ότι εσένα δεν σου βγαίνει πια η φάση μεταξύ σας, τότε όσο πιο γρήγορα την κόψεις, τόσο το καλύτερο και για τις δυο πλευρές. Αφού πλέον δε νιώθεις ούτε ενθουσιασμό, ούτε τρελαίνεσαι από τη χαρά σου κάθε φορά που είναι να δεις το πρόσωπο που βγαίνεις, πάρτο απόφαση όσο πιο άμεσα γίνεται και κάνε ξεκάθαρες τις προθέσεις σου, ώστε να μην χάνει χρόνο κανένας σας.

Διάλεξε με ποιον τρόπο θα επικοινωνήσεις την απόφαση σου

Αν μιλάτε λίγο διάστημα, κάποιες μέρες πχ ή 1-2 μήνες, τότε ο τηλεφωνικός χωρισμός είναι μια χαρά. Αν πάλι έχεις βγει 2-3 ραντεβού, μπορείς να εκδηλώσεις τις προθέσεις σου και με ένα μήνυμα στο κινητό ή τα social, εξηγώντας φυσικά το ότι δεν ενδιαφέρεσαι και δε θέλεις να συνεχίσεις να βγαίνεις με το άλλο άτομο για τους λόγους σου. Σκέψου πόσο χρόνο έδωσες στη γνωριμία και επέλεξε τον τρόπο που θα την λήξεις. Αν έβγαινες π.χ. για πολλούς μήνες με κάποιον, τότε θα πρέπει να του το πεις από κοντά.

Να είσαι σύντομη και γλυκιά

Το καλό με τις γνωριμίες είναι ότι δεν χωρίζεις, γιατί δεν ήσουν ποτέ με τον άλλον. Επομένως, μπορείς να είσαι πολύ ευγενική, ευθύς και καλή μαζί του και ακόμα και να του ευχηθείς να είναι καλά μετά από την γνωριμία σας. Δεν χρειάζεται όμως να αναλύσεις πολύ το θέμα της απόφασης σου. Πες τα πράγματα σαφή και απλά, χαιρέτησε το άλλο άτομο και κλείσει έτσι την γνωριμία σας. Πες του για τα θετικά του στοιχεία και ότι πέρασες όμορφα μαζί του -αν πέρασες- και άστο να πάει παρακάτω. Χωρίς πολλά λόγια και λεπτομέρειες.

Βάλε τα όριά σου

Αν θέλεις να κόψεις από κάποιο άτομο με όμορφο τρόπο, θα πρέπει να γίνει μια και έξω. Το να αφήνεις κάποιον να ελπίζει ή να "μείνετε φίλοι", δε θα βοηθήσει την κατάσταση, εκτός αν αυτό θέλεις. Αν όμως σταματήσεις την επικοινωνία, τότε πρέπει να κρατήσεις αυτήν την στάση και να μην κάθεσαι νε εξηγείς παραπάνω ή να απαντάς σε κλήσεις και μηνύματα. Είπες ότι είχες να πεις και τέλος. Το να κλείνεις μια γνωριμία, θα πρέπει να είναι όπως η τελείες που βάζεις στις προτάσεις σου. Όσο πιο νωρίς το σεβαστεί ο άλλος, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσετε και οι δυο.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb