THINK

H Νο1 τενίστρια Ash Barty, αποφάσισε να αποσυρθεί στα 25 της, κι αυτό είναι καλό

Απρόσμενη εξέλιξη στο τένις γυναικών, καθώς το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H Νο1 τενίστρια Ash Barty, αποφάσισε να αποσυρθεί στα 25 της, κι αυτό είναι καλό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιτέλους ο εαυτός μας γίνεται η προτεραιότητά μας

Η Ash Barty είναι Αυστραλή επαγγελματίας τενίστρια και πρώην παίκτρια κρίκετ. Κατατάσσεται στο Νο. 1 στον κόσμο στο single από την Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών και είναι η δεύτερη Αυστραλή No1 στο single της Αυστραλίας μετά την Αυστραλή Evonne Fay Goolagong Cawley. 

Δύο μήνες πριν ανακοινώσει την απόφαση για απόσυρση από την ενεργό δράση, είχε κατακτήσει το Australian Open στη Μελβούρνη. Στον τελικό νίκησε την Danielle Collins.

Και μόλις αποσύρθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο έτοιμη. Γνωρίζω ότι η στιγμή στην καρδιά μου είναι η σωστή» δήλωσε στο βίντεο στο Instagram. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω τη φυσική δύναμη, την συναισθηματική θέληση και όλα όσα χρειάζονται για να προκαλεί κανείς τον εαυτό του να βρίσκεται στην κορυφή. Έχω αδειάσει».

«Δεν ήμουν πολύ σίγουρη πώς θα το έκανα αυτό. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος, δεν υπάρχει λάθος τρόπος. Είναι απλώς ο τρόπος μου. Και αυτό είναι τέλειο για μένα να το μοιραστώ μαζί σας, να σας μιλήσω για αυτό με την ομάδα μου, τους αγαπημένους μου ότι θα αποσυρθώ από το τένις. Και είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά. Και είναι δύσκολο να το πει κανείς. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη και είμαι τόσο έτοιμη και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή στην καρδιά μου για μένα ως άτομο αυτό είναι σωστό.

«Ξέρω ότι το έχω ξανακάνει αυτό, αλλά με πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Και είμαι τόσο ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσε το τένις. Μου έδωσε όλα τα όνειρά μου και περισσότερα. Αλλά ξέρω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να απομακρυνθώ και να κυνηγήσω άλλα όνειρα και να αφήσω κάτω τη ρακέτα».

Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός αθλητή αλλά και ενός οποιουδήποτε εργαζόμενου ή μη, από το να ακούσει για μια φορά τον εαυτό του. Όχι τους προπονητές, όχι τις συμβουλές των φίλων ή της οικογένειας, αλλά του εαυτού. Που μπορεί να ουρλιάζει για να του δώσουμε σημασία και εμείς γεμίζουμε τη μέρα τόσο ασφυκτικά που αυτή η φωνή δεν ακούγεται πια. Και η Ash έβαλε πάνω από όλα, πάνω από τα τρόπαια και τις χορηγίες αυτόν τον εαυτό.

Αντί να εστιάζετε στη σωματική σας υγεία, προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία και βάλτε την ψυχική σας υγεία πρώτα. Σε έναν πολυάσχολο, ασταμάτητο κόσμο όπως αυτός που ζούμε οι περισσότεροι από εμάς, αυτό μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά το να κάνεις το πρώτο βήμα και να βάλεις τον εαυτό σου πρώτο μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash Barty (@ashbarty)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 329 / position2: 528
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb