THINK

H γυναίκα που έφτιαξε τα πιο διάσημα μπισκότα στον κόσμο

Από ένα σπίτι στη Βοστώνη μέχρι την άκρη του πλανήτη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H γυναίκα που έφτιαξε τα πιο διάσημα μπισκότα στον κόσμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές πολύτιμες συνταγές προέκυψαν μέσω τυχαίας εφεύρεσης στην κουζίνα, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε μια από τις πιο διαχρονικές, και νόστιμες, από αυτές τις συνταγές: το μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας.

Η Ruth Wakefield είχε εργαστεί ως διαιτολόγος και λέκτορας πριν αγοράσει ένα παλιό σπίτι έξω από τη Βοστώνη με τον σύζυγό της και για να βγάλουν περισσότερα χρήματα, άνοιξαν τις πόρτες τους ως καφέ και τουριστικό κατάλυμα χρησιμοποιώντας το όνομα Toll House Inn

Παραδοσιακά, το σημείο εκείνο ήταν μέρος που οι κουρασμένοι ταξιδιώτες πλήρωναν τα διόδια τους, άρπαζαν ένα γρήγορο σνακ ή έτρωγαν ένα φαγητό και τάιζαν τα άλογά τους και τελικά η Ruth με τον σύζυγό της μετέτρεψαν το σπίτι σε πανδοχείο με εστιατόριο.

Μια μέρα το 1930, η Ruth έφτιαχνε μια παρτίδα μπισκότα Butter Drop Do για τους καλεσμένους της. Η συνταγή απαιτούσε λιωμένη σοκολάτα, αλλά η Ruth είχε ξεμείνει από σοκολάτα. Πήρε μια σοκολάτα Nestle, την θρυμμάτισε σε κομμάτια και την έριξε στο μίγμα της, περιμένοντας να λιώσουν τα κομμάτια σοκολάτας κατά το ψήσιμο. Αντίθετα, η σοκολάτα κράτησε το σχήμα της και γεννήθηκε το μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας.

Η Nestle παρατήρησε ότι οι πωλήσεις των ράβδων σοκολάτας της εκτινάχθηκαν στη γωνιά της Ruth... στη Μασαχουσέτη, έτσι συναντήθηκαν μαζί της για το μπισκότο, το οποίο κέρδιζε γρήγορα τη φήμη των ταξιδιωτών. Κατόπιν πρότασης της Ruth άρχισαν να κάνουν αυλάκια στη σοκολάτα τους (κόβοντας γραμμές στη ράβδο που επιτρέπουν το πιο εύκολο σπάσιμο) και στη συνέχεια, το 1939, άρχισαν να πουλάνε τα Nestle Toll House Real Semi-Sweet Chocolate Boursels.

Η συνταγή για μπισκότα Wakefield ήταν τυπωμένη στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Σε αντάλλαγμα... το μόνο που πήρε η Ruth Wakefield ήταν δωρεάν σοκολάτα για μια ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 503 / position2: 1177
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb