FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για δυνατό κορμό, σύμφωνα με μια κορυφαία αθλήτρια

Η Alisa Kano ξέρει τις σωστές ασκήσεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι καλύτερες ασκήσεις για δυνατό κορμό, σύμφωνα με μια κορυφαία αθλήτρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Alisa Kano είναι πρωταθλήτρια στη ρυθμική γυμναστική και μέλος της Team USA που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, και ξέρει ότι χωρίς δυνατούς κοιλιακούς, η δουλειά της θα ήταν αρκετά δύσκολη.

«Οι κοιλιακοί μύες είναι μια από τις πιο σημαντικές μυϊκές ομάδες για έναν αθλητή», λέει.

«Όταν ισορροπούμε, πηδάμε, στρίβουμε και υπερεκτείνουμε το σώμα μας σε διαφορετικές θέσεις, ο κορμός μας κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για να κρατά τα άλλα μέρη του σώματος στις σωστές θέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για τη στήριξη της πλάτης μας. Δεν είναι μόνο σημαντικό για την πρόληψη τραυματισμών, αλλά απαραίτητο συστατικό για την επιτυχή εκτέλεση αυτών των ασκήσεων ή απλώς της κίνησής μας γενικά».

V-up

Τα V-up δεν είναι εύκολα, αλλά σίγουρα κάνουν τη δουλειά. «Αυτή η άσκηση απασχολεί τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός μου», λέει. «Δεν μπορείς να νικήσεις μια άσκηση δύο σε ένα όπου μπορείς να ασκήσεις πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να κάνετε V-up:

Ξεκινήστε από την πλάτη σας με τα γόνατα τεντωμένα και τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Φέρτε ταυτόχρονα και τα δύο ίσια πόδια και το πάνω μέρος του σώματός σας προς την οροφή. Καθώς το σώμα σας ενώνεται, προσπαθήστε να πιάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Σκεφτείτε το γράμμα "v", καθώς κάνετε αυτό το σχήμα με το σώμα σας.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι αρκετά υποτιμημένο όταν πρόκειται για την ενίσχυση των κοιλιακών σας. «Μου αρέσουν τα bicycles λόγω του ελαφρού περιστροφικού παράγοντα», λέει η Kano. "Αυτό θα βοηθήσει να στοχεύσετε και τους πλάγιους κοιλιακούς σας."

Πώς να κάνετε ποδήλατο:

Ξεκινήστε από την πλάτη σας με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας.
Σηκώστε το ένα γόνατο προς το στήθος σας, ενώ ο αντίθετος αγκώνας φτάνει προς το ίδιο γόνατο. Αφού αγγίξετε το αντίθετο γόνατο με τον αγκώνα, μεταβείτε στην άλλη πλευρά. Διατηρήστε εναλλασσόμενες πλευρές, όπως κάνετε όταν οδηγείτε ένα ποδήλατο.

Scissor kicks

Οι κλωτσιές με ψαλίδια κάνουν περισσότερα από το να κάνουν τον κορμό σας δυνατό. "Αυτή θεωρείται μια ισομετρική άσκηση, που σημαίνει ότι ο κορμός σας θα είναι σε κατάσταση συνεχούς συστολής ενώ τα κάτω άκρα σας κάνουν την κίνηση", λέει η Kano. "Οι ισομετρικές ασκήσεις είναι επίσης εξαιρετικές για την αντοχή. Μου αρέσει αυτή η άσκηση γιατί μετά από λίγα δευτερόλεπτα, νιώθεις πραγματικά το κάψιμο."

Πώς να κάνετε κλωτσιές ψαλιδιού:

Ξεκινήστε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια δίπλα στο σώμα σας.
Ταυτόχρονα σηκώστε το πάνω μέρος του σώματος και τα πόδια σας ελαφρώς από το έδαφος. Τα χέρια σας θα βρίσκονται στο πλάι του σώματός σας σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε το σχήμα ενός σκάφους.
Κρατήστε αυτή τη θέση και αρχίστε να κάνετε την κίνηση «κοπής» με τα ίσια πόδια σας, σταυρώνοντας τα πόδια σας το ένα πάνω στο άλλο αλλά φροντίζοντας τα γόνατά σας να είναι ίσια όλη την άσκηση. Η κίνηση μπορεί να είναι μικρή και γρήγορη, εναλλάσσοντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 308 / position2: 1107
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb