ΥΓΕΙΑ

Συνήθειες άλλων χωρών που αξίζει να υιοθετήσετε

Για μια καλύτερη ζωή
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Συνήθειες άλλων χωρών που αξίζει να υιοθετήσετε
Φωτογραφία από τον χρήστη Thought Catalog στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζούμε σε έναν μεγάλο κόσμο, με μυριάδες πολιτισμούς και συνήθειες που μπορεί να μας φανούν λίγο περίεργες στην αρχή.

Για παράδειγμα, στην Ισλανδία, η παραμονή των Χριστουγέννων έχει να κάνει με την ανταλλαγή βιβλίων και την ανάγνωση σε μια ζεστή γωνιά με λίγη σοκολάτα. Αν και όλοι αγαπάμε ένα παγωμένο ποτό για να δροσιστούμε από τη ζέστη το καλοκαίρι, σε ορισμένες ασιατικές χώρες, το νερό είναι σχεδόν πάντα ζεστό, χωρίας να αλλάζει με τον καιρό. Το θέμα είναι ότι πολλές από αυτές τις συνήθειες έχουν ισχυρή επιστημονική επιχειρηματολογία και βάση.

Εμείς αναζητήσαμε και βρήκαμε μερικές ενδιαφέρουσες πολιτιστικές πρακτικές από όλο τον κόσμο, που μπορούν εύκολα να υιοθετηθούν από όλους, για λόγους υγείας και ευτυχίας.

Οι Ιάπωνες πιστεύουν στο «onsen» για την υγεία

Οι άνθρωποι στην Ιαπωνία τείνουν να ζουν μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή και οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μόνο πράγμα που προσθέτει στη μακροζωία τους είναι η συνήθειά τους να κάνουν ζεστά μπάνια. Η Ιαπωνία φιλοξενεί πολλές φυσικές πηγές ζεστού νερού και υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ιαματικά λουτρά που φιλοξενούν «onsens», όπως στα φυσικά, ζεστά λουτρά που τροφοδοτούνται με πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όσους δεν ζουν σε αυτές τις περιοχές, τα μπάνια με ζεστό νερό στο σπίτι είναι ο κανόνας και οι ειδικοί πιστεύουν ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν τη γενική υγεία.

Στην Ασία τα παπούτσια που φοριούνται έξω, μένουν έξω από το σπίτι

Στις περισσότερες ασιατικές χώρες όπως η Ινδία, η Ιαπωνία, ακόμη και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, τα εξωτερικά παπούτσια μένουν έξω από την πόρτα. Η ιδέα είναι να μην φέρνετε εξωτερικά μικρόβια και βρωμιά μέσα στο σπίτι, όπου τα μικρότερα παιδιά ή ακόμα και τα κατοικίδια θα μπορούσαν να κολλήσουν μια μόλυνση.

Μπορεί να έχει εξαφανιστεί σαν μια παλιά συνήθεια, αλλά υπάρχει επιστημονική απόδειξη πίσω από αυτό. Ορισμένα σπίτια μπορεί ακόμη και να έχουν ντουλάπια τοποθετημένα σε εξωτερικό δωμάτιο ή πόρτα για να κρατούν τα εξωτερικά παπούτσια μέσα.

Στην Ινδία, το γιαούρτι τρώγεται σκέτο ή αλμυρό

Ο περισσότερος κόσμος λατρεύει το γλυκό του γιαούρτι, με διάφορες φρουτώδεις και γεμάτες ζάχαρη γεύσεις. Ενώ το γιαούρτι είναι υγιεινό, η υπερβολική ζάχαρη είναι βασικά μια ανθυγιεινή συνήθεια και ενώ είναι εντάξει να επιλέξετε απλό ή ελληνικό γιαούρτι, είναι επίσης καλή ιδέα να το έχετε σκέτο ή ακόμα και αλμυρό.

Για παράδειγμα, στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Νότιας Ασίας, το γιαούρτι μετατρέπεται σε ένα αλμυρό συνοδευτικό που ονομάζεται "raita". Χτυπιέται λεία, αραιώνεται με λίγο νερό και καρυκεύεται με αλάτι και άλλα μπαχαρικά. Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε ψιλοκομμένο αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδια σε αυτό ή ακόμα και βρασμένη κολοκύθα. Μπορείτε επίσης να το έχετε τραγανό με μικρές τηγανητές μπάλες από αλεύρι που ονομάζονται "boondi".

Οι Ιταλοί έχουν οικογενειακές συγκεντρώσεις πολλών γενεών

Υπάρχουν πολλές συγκεντρώσεις σε χώρες όπου υπάρχει διαχωρισμός ηλικίας ή ακόμα και φύλου όσον αφορά τις επίσημες θέσεις. Υπάρχουν συνήθως τραπέζια ειδικά για παιδιά σε πολλά επίσημα περιβάλλοντα, αλλά οι Ιταλοί τείνουν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Στην ιταλική κουλτούρα, οι συγκεντρώσεις και οι εορτασμοί είναι πολλαπλών γενεών και όλοι είναι ελεύθεροι να συναναστραφούν μεταξύ τους.

Οι Ασιάτες πιστεύουν στον ετήσιο καθαρισμό των σπιτιών

Όλοι καθαρίζουμε ένα ακατάστατο γραφείο ή μια ντουλάπα που ξεχειλίζει όταν τα πράγματα γίνονται πολύ ακατάστατα. Αλλά στην Ιαπωνία, υπάρχει μια πρακτική που ονομάζεται "Osouji", ένας ετήσιος καθαρισμός του σπιτιού για την προετοιμασία για το νέο έτος. Το σπίτι καθαρίζεται, από πάνω μέχρι κάτω, και καθαρίζεται για να υποδεχθεί το νέο έτος με καθαριότητα.

Μια παρόμοια πρακτική συμβαίνει στην Ινδία, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Diwali, όπου τα σπίτια καθαρίζονται και κάθε αχρησιμοποίητο υλικό επισημαίνεται για δωρεές.

Οι αποχετεύσεις στα πατώματα του μπάνιου προσφέρουν ευκολία, μόνο που στην Αμερική δεν υπάρχουν

Τα περισσότερα αμερικανικά μπάνια δεν διαθέτουν αποχέτευση δαπέδου, εκτός από την οπή αποστράγγισης στην μπανιέρα. Αυτό διατηρεί το μπάνιο στεγνό, φυσικά, αλλά γίνεται επίσης λίγο ενοχλητικό εάν θέλετε απλώς να τρίψετε το μπάνιο. Συνήθως είναι καλή ιδέα να έχετε μια τρύπα αποστράγγισης σε μια γωνία, για να χειρίζεστε καλύτερα τις διαρροές και να βοηθάτε στον καθαρισμό του μπάνιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 564 / position2: 1200
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb