ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι βγαίνει η καφεΐνη από τον ντεκαφεϊνέ

Σκεφτήκατε ποτέ πως παράγεται το αγαπημένο σας ρόφημα;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι βγαίνει η καφεΐνη από τον ντεκαφεϊνέ
Φωτογραφία από τον χρήστη Ana M. στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ντεκαφεϊνέ καφές είναι αγαπημένη εναλλακτική πολλών ανθρώπων στον πλανήτη, οι οποίοι δεν μπορούν να καταναλώσουν καφεΐνη, αλλά έχουν βρει τον τρόπο για να μην στερούνται το αγαπημένο τους ροφημα. Έχετε σκεφτεί όμως ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί ο καφές, προκειμένου να φτάσει σε αυτήν την μορφή;

Η αρχική διαδικασία για την παρασκευή του ντεκαφεϊνέ καφέ, που αναπτύχθηκε από τον Ludwig Roselius το 1903, χρησιμοποιούσε βενζόλιο για να διαλύσει την καφεΐνη από τους μη καβουρδισμένους κόκκους. Το βενζόλιο είναι ένα καρκινογόνο συστατικό, επομένως έχει αντικατασταθεί από τότε με πολύ ασφαλέστερους διαλύτες, συμπεριλαμβανομένου του διχλωρομεθανίου και του οξικού αιθυλεστέρα, οι οποίοι εξατμίζονται όταν τα οι κόκοι του καφέ καβουρδίζονται.

Το διοξείδιο του άνθρακα υψηλής πίεσης χρησιμοποιείται επίσης από μάρκες μαζικής αγοράς ως εναλλακτική λύση για τους οργανικούς διαλύτες, ενώ ένα τρίτο σύστημα, που χρησιμοποιείται κυρίως στις ΗΠΑ και τον Καναδά, είναι το Swiss Water Process.

Αυτό περνάει ένα πολύ ισχυρό διάλυμα καφέ μέσω ενός φίλτρου άνθρακα για να αφαιρέσει την καφεΐνη και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτό το διάλυμα, για να αφαιρέσει την καφεΐνη από τους μη καβουρδισμένους κόκκους με διάχυση, χωρίς να βλάψει τις λεπτές γευστικές τους ενώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
2 / position1: 762 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb