ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογές για την ψυχική υγεία που αξίζει να κατεβάσεις

Είναι ένας καλός τρόπος βοήθειας για το στρες που μπορεί να σε πιάνει κατά καιρούς
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Εφαρμογές για την ψυχική υγεία που αξίζει να κατεβάσεις
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας δημιουργεί πολύ άγχος. Ειδικά αν σκεφτείς τι ακούμε και τι ζούμε τα τελευταία χρόνια, τα επίπεδα στρες -ακόμα και υποσυνείδητα- χτυπάνε κόκκινο.

Η θεραπεία είναι μια εξαιρετική πηγή για να λάβεις βοήθεια και να απελευθερώσεις το άγχος και τις απογοητεύσεις. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω φυσικής πρόσβασης εκεί.

Από την άλλη, ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε (κυριολεκτικά) τον κόσμο στα χέρια μας. Υπάρχουν εφαρμογές ψυχικής υγείας και ευεξίας, που μπορούν να βοηθήσουν με το άγχος της καθημερινότητας και να σας κάνουν να χαλαρώσετε.

Headspace

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Headspace (@headspace)

Αν νιώθεις συγκλονισμένη από τον κόσμο γύρω σου, το Headspace είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να ξεφύγεις από τη στιγμή. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να εξασκήσουν την προσοχή και τον διαλογισμό σε διαφορετικούς τομείς, όπως η εργασία, τα παιδιά, ο ύπνος, η εστίαση, το στρες και το άγχος. Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί του, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αϋπνία. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη και περιλαμβάνει ειδικά πακέτα για αγορά.

Calm

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Calm (@calm)

Αν το Calm σου φαίνεται γνωστό, το πιθανότερο είναι ότι έχεις ακούσει για τους διαλογισμούς που αφηγούνται οι αγαπημένοι σου διάσημοι, όπως ο Shawn Mendes και ο Harry Styles. Ενώ το Calm διαθέτει πολλές ενότητες διαλογισμού για ύπνο, εστίαση και άγχος, διαθέτει επίσης λειτουργίες για χαλαρωτική μουσική και ήχους της φύσης. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και παρακολουθεί τις καθημερινές σειρές και τον χρόνο που αφιερώνεις στο διαλογισμό, κάτι που είναι εξαιρετικό για αρχάριους. Ορισμένα πακέτα εντός της εφαρμογής, ενδέχεται να έχουν επιπλέον κόστος.

BetterHelp

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BetterHelp (@betterhelp)

Η BetterHelp είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας με αδειοδοτημένους, εκπαιδευμένους, έμπειρους και διαπιστευμένους ψυχολόγους. Η εφαρμογή συνεργάστηκε επίσης με την Ariana Grande, για να χαρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε δωρεάν θεραπείες στις 29 Ιουνίου. Από τότε, η συνεργασία έχει προσφέρει στους χρήστες πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια δωρεάν θεραπειών.

Το BetterHelp είναι μια οικονομική επιλογή για όσους δεν μπορούν να δουν αυτοπροσώπως έναν ψυχοθεραπευτή. Το κόστος της παροχής συμβουλών μέσω της BetterHelp κυμαίνεται από 60 έως 90 δολάρια την εβδομάδα και χρεώνεται κάθε τέσσερις εβδομάδες.

DiveThru

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DiveThru: Mental Health App (@letsdivethru)

Το DiveThru διαθέτει πολλούς πόρους ψυχικής υγείας που είναι εύκολο να κατανοηθούν — δεν θα βρεις καμία ακαδημαϊκή ή επιστημονική ορολογία εδώ. Ενώ η εφαρμογή λειτουργεί με αδειοδοτημένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όλα είναι εξαιρετικά συσχετισμένα και νιώθεις σαν να συναντάς έναν φίλο. "DiveThru whatever you're going thru" όπως είναι και το μότο της εφαρμογής.

Sanvello

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanvello (@sanvellohealth)

Η εφαρμογή Senvello δημιουργήθηκε σε συνεργασία με θεραπευτές, γιατρούς και ερευνητές και είναι μια εφαρμογή υγείας και ευεξίας, που παρέχει πρόσβαση κατ' απαίτηση σε υψηλής ποιότητας εικονική καθοδήγηση, θεραπεία, διαλογισμούς και πολλά άλλα. Η σούπερ σταρ του WWE Bianca Belair και η χρυσή Ολυμπιονίκης Aly Raisman, είναι μερικές από τις διασημότητες που έχουν συνεργαστεί με τη Sanvello στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 403 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb