Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Αναπάντεχες αλήθειες για τα νεαρά αγόρια και το σeξ

Τι αποκάλυψε σχετική έρευνα στις ΗΠΑ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 03, 2022

Αναπάντεχες αλήθειες για τα νεαρά αγόρια και το σeξ
Φωτογραφία από τον χρήστη Marlene Leppänen στο Pexels

Πώς νιώθουν ειλικρινά τα αγόρια για το σeξ και τις σχέσεις; Το περιοδικό Seventeen και η Εθνική Εκστρατεία για την πρόληψη της εφηβικής και μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης των ΗΠΑ συνεργάστηκαν σε μια έρευνα 1.200 ανδρών 15-22 ετών για να μάθουν! Διάβασε τα αποτελέσματα της έρευνας παρακάτω.

Το σeξ δεν είναι απαραίτητα το πρώτο πράγμα στο μυαλό ενός άντρα

Το 45% των ανδρών σε αυτό το δείγμα είναι ακόμα παρθένοι και το 40% δεν ψάχνει για σeξ ή δεσμούς. Πολλοί δεν βιάζονται και μπορεί στην πραγματικότητα να μετανιώσουν που κινήθηκαν πολύ γρήγορα: Το 45% των αντρών έκανε σeξ με κάποιο άτομο και το μετάνιωσε μετά και σχεδόν οι μισοί λένε ότι είναι καλό να περιμένεις να κάνεις σeξ μέχρι να παντρευτείς.

Ενδιαφέρονται περισσότερο για σχέσεις παρά για σeξ

Τα δύο τρίτα (66%) συμφωνούν ότι, προσωπικά, θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένα σε μια σχέση χωρίς σeξ. Το μέλλον τους είναι πιο σημαντικό για αυτούς: Το 58% προτιμά να πάει στο πανεπιστήμιο των ονείρων του, παρά να κάνει σeξ με το κορίτσι των ονείρων του.

Αλλά η πίεση είναι έντονη

  • Από την κοινωνία: Το 78% λέει ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την κοινωνία για να κάνουν σeξ.
  • Από τους φίλους: Το 14% είπε ψέματα για να εμποδίσει τους φίλους να τους πιέσουν να κάνουν σeξ.
  • Ακόμα και από τα κορίτσια: Το 21% έχει πιεστεί από ένα κορίτσι να προχωρήσει περισσότερο σeξουαλικά από ό,τι ήθελε και το 56% συχνά αισθάνεται ανακούφιση όταν ένα κορίτσι θέλει να περιμένει για να κάνει σeξ.

Πολλοί λένε ότι λένε ψέματα για να φαίνονται πιο ψύχραιμοι ή για να προστατεύσουν τη φήμη τους: Το 60% παραδέχεται ότι έχει πει ψέματα για κάτι που σχετίζεται με το σeξ και το 30% έχει πει ψέματα για το πόσο μακριά έχουν προχωρήσει σeξουαλικά.

Το να νιώθεις οικειότητα με το άλλο άτομο είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για τα αγόρια

Το 53% λέει ότι δεν θα κάνει σeξ με κάποιον αν δεν τον αγαπά πραγματικά.

Η πρώτη φορά είναι μεγάλη υπόθεση και για τα αγόρια:

  • Το 80% των παρθένων και το 67% των μη παρθένων, λέει ότι η πρώτη τους φορά θα είναι/ήταν μεγάλη υπόθεση και το 95% προτιμά να κάνει σeξ με κάποιον που αγαπά, παρά με ένα τυχαίο κορίτσι.
  • Το 75% θα επέλεγε να περιμένει για να χάσει την παρθενία του από κάποιον που αγαπά, παρά να χάσει την παρθενία του το συντομότερο δυνατό.

Αν και μερικοί παραδέχονται ότι είναι "παίκτες..."

Το 40% των αγοριών, παραδέχεται ότι έκανε σeξ με κάποια, όταν ήξερε ότι σήμαινε κάτι περισσότερο για εκείνη παρά για εκείνους.

Το 11% πίεσε ένα κορίτσι να προχωρήσει περισσότερο σeξουαλικά από όσο ήθελε.

Οι έφηβοι θέλουν πραγματικά να κάνουν σχέσεις (ακόμα κι αν δεν υπάρχει το σeξ!)

Το 49% αναζητά μια σοβαρή σχέση.

Το 66% θα προτιμούσε να έχει μια φίλη χωρίς σeξ, παρά να κάνει σeξ, αλλά να μην έχει φίλη.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb