SKIN CARE

Τι είναι το triple cleansing και γιατί θα κάνει στην άκρη οτιδήποτε άλλο

Το triple cleansing, ωστόσο, μάλλον δεν είναι για όλες μας...
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι είναι το triple cleansing και γιατί θα κάνει στην άκρη οτιδήποτε άλλο
Sora Shimazaki/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως το triple cleansing ήρθε να αντικαταστήσει το double cleansing;

Για το double cleansing έχουμε μιλήσει ξανά (δες εδώ), για τo triple, όμως όχι. Στην βραδινή μας ρουτίνα, ξεκινάμε τον διπλό καθαρισμό με την αφαίρεση του makeup, συνήθως με νερό micellaire, ή cleansing balm με βάση το λάδι. Στην δεύτερη φάση, πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα cleansing, ξεπλένοντάς το με χλιαρό νερό.

Αυτά τα βήματα, βοηθούν στην απομάκρυνση των ρίπων και του μακιγιάζ. Το βράδυ, είναι απαραίτητο να καθαρίσουμε καλά το πρόσωπό μας, ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα μας σε καλή κατάσταση και να μην έχουμε εξάρσεις ακμής, εξαιτίας των φραγμένων πόρων.

Τι είναι το triple cleansing

Το triple cleansing, έχει εμφανιστεί εδώ και λίγο καιρό, αλλά πιο πρόσφατα το είδαμε και στο TikTok. Στη μέθοδο αυτή, προστίθεται και τρίτο βήμα καθαρισμού προσώπου. Συνήθως, πρόκεται για τρία καθαριστικά, ένα με βάση το λάδι, στην συνέχεια ένα κρεμώδες, και τέλος με ένα gel ή αφρό.

@susanyara Showing you a triple cleanse! This isn’t necessary most nights. I had an intense amount of makeup on for a photo shoot, so I decided to bring out the big guns. #skincare #cleanse ♬ I'm Goin' Down - Mary J. Blige

Οι ειδικοί, ωστόσο, δεν είναι κάτι που το συστήνουν σε όλες μας. Δηλαδή, είναι απαραίτητο μόνο σε όσες δουλεύουν σε πολύ ζεστό ή βρώμικο περιβάλλον. Ο λόγος που δεν είναι τελικά καλό για την επιδερμίδα, είναι γιατί με τόσα καθαριστικά, το ph του προσώπου δεν θα ισορροπήσει και ο φραγμός θα διαταρραχθεί. Το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, αφυδατωμένο, ή πολύ πιο λιπαρό. Έτσι, μπορεί να εμφανιστούν και περισσότερα σπυράκια.

Επομένως, καλό είναι να συμβουλεύεσαι και τον δερματολόγο σου πριν δοκιμάσεις το κάθε νέο trend που εμφανίζεται στα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb