ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φυσικά χαρακτηριστικά που γοητεύουν άντρες και γυναίκες

Για κάποιον λόγο, αρέσουν σε όλους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Φυσικά χαρακτηριστικά που γοητεύουν άντρες και γυναίκες
Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι από εμάς ξενερώνουμε με τον εαυτό μας εάν έχουμε κάποιες ρυτίδες, ένα κενό ανάμεσα στα δόντια μας ή μια στραβή μύτη. Αν νομίζατε ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνται προβληματικά, τότε θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι πολλοί άνθρωποι τα βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικά.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά που ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ελαττώματα και άλλοι, δυνατά σημεία.

Μεγάλο μέτωπο

Ένα μεγάλο μέτωπο δεν υποδηλώνει απαραίτητα σημάδι ευφυΐας, αλλά με τα χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερο μέτωπο είναι πιο πιθανό να φέρουν εις πέρας εργασίες που συνδέονται με την ευφυΐα. Κάποιοι λένε ότι μας κάνει να φαινόμαστε πιο νεανικοί και χαριτωμένοί.

Μικρό ύψος

Μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία μιας συζύγου συνδέεται με την μεγαλύτερη διαφορά ύψους. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ελκυστικό μόνο στην αρχή, καθώς άλλα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη σχέση και να την κάνουν να ξεθωριάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη μύτη

Υπάρχουν ορισμένα στερεότυπα που σχετίζονται με τις αναλογίες του προσώπου, της μύτης και του πηγουνιού και την ευφυΐα, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Ένα στενό πρόσωπο με λεπτότερο πηγούνι και μεγαλύτερη μύτη θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερη νοημοσύνη κατά τα στερεότυπα, ενώ ένα πιο στρόγγυλο πρόσωπο με μεγάλο πηγούνι και μικρή μύτη θεωρείται ότι έχει χαμηλότερη νοημοσύνη.

Το «πόδι της χήνας»

Τα άτομα με ρυτίδες γύρω από τα μάτια τους όταν χαμογελούν, γνωστά και ως «πόδια της χήνας», θεωρούνται πιο ελκυστικά και έξυπνα. Θεωρούνται «πιο αυθεντικά, έντονα, αυθόρμητα» και διασκεδαστικά.

Μυτερά αυτιά

Για πολύ καιρό, τα μυτερά αυτιά θεωρούνταν ελάττωμα ομορφιάς, αλλά τώρα οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να τα αποκτήσουν. Στην Κίνα, στην πραγματικότητα θεωρούνται καλή τύχη και κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται μικρότερο και το άτομο να φαίνεται πιο έξυπνο.

Γυαλιά οράσεως

Οι γυναίκες που φορούν γυαλιά θεωρούνται επιθυμητές και αισθησιακές για τους άνδρες. Θεωρείται ότι τα γυαλιά δίνουν στη γυναίκα μια «ταξική έλξη» γιατί αποκαλύπτει μια αίσθηση ευφυΐας και διάνοιας.

Το «dad bod»

Το «dad bod» είναι η σωματική διάπλαση ενός άνδρα που θεωρείται κάπως σε φόρμα, αλλά δεν είναι μυώδης, ούτε αδύνατος. Έχει μεν λίγο βάρος πάνω του, αλλά είναι επίσης, σε κάποιο βαθμό, σε φόρμα.

Η έρευνα δείχνει ότι το 78% των γυναικών πιστεύει ότι αυτό το είδος σιλουέτας σημαίνει ότι ένας άντρας έχει αυτοπεποίθηση, ευτυχία και φροντίζει την οικογένειά του. Όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρείται επίσης και πιο ελκυστικό για τις κυρίες.

Τα πυκνά φρύδια

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν πυκνά φρύδια είναι πιο ελκυστικές για τους άνδρες που αναζητούν μια μακροχρόνια σχέση, ακόμη και γάμο.

Το κενό στα δόντια

Τα κενά στα δόντια είναι τόσο ελκυστικά ορισμένες φορές, που οι άνθρωποι τείνουν να διευρύνουν τα κενά στα δόντια τους για να φαίνονται πιο ορατά. Κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο μοναδικοί και τους δίνει μια "υπογραφή". Μια γυναίκα με αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό θεωρείται επίσης όμορφη και επιθυμητή, κάνοντας τους άντρες να λατρεύουν να βλέπουν το χαμόγελό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 429 / position2: 1089
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb