ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις τροφές που λειτουργούν και σαν αντικαταθλιπτικά

Εμπιστευτείτε τις
Από το NEWSROOM
Τρεις τροφές που λειτουργούν και σαν αντικαταθλιπτικά
Φωτογραφία από τον χρήστη Ron Lach στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έντονο στρες και το άγχος δεν είναι κάτι σπάνιο στη ζωή μας. Και καταφεύγουμε σε λάθος τρόπους να το εκτονώσουμε, όπως για παράδειγμα τρώγοντας περισσότερο.

Το «συναισθηματικό» φαγητό όπως ονομάζεται, προσφέρει μόνο μια βραχυπρόθεσμη αίσθηση ανακούφισης και δρα τις περισσότερες φορές αρνητικά στην ψυχική ισορροπία μας και φυσικά στο βάρος μας.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες τροφές που λειτουργούν από μόνες τους ως αντικαταθλιπτικά, οι οποίες είναι ιδανικές για να τις καταναλώνουμε σε πολύ στρεσογόνες περιόδους. Τρεις από αυτές είναι οι παρακάτω:

Καρύδια

@shaditayebi via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καρύδια είναι άκρως θρεπτικά και ωφελούν κατά πολύ τον εγκέφαλό μας. Μια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι μπορούν να μας κάνουν να κοιμηθούμε καλύτερα. Κι αυτό γιατί περιέχουν μελατονίνη, με την κατανάλωσή τους να αυξάνει την περιεκτικότητα της ορμόνης του ύπνου στο αίμα.

Αβοκάντο

@nina_p_v via Twenty20

Το αβοκάντο περιέχει διάφορες ουσίες, όπως λουτεΐνη, β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ, θωρακίζοντας το σώμα μας απέναντι στο στρες. Επίσης, είναι πλούσιο σε ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

Πράσινο τσάι

@jbfatass via Twenty20

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το πράσινο τσάι παίζει ρόλο στα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι ένας ιδανικός αριθμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 360 / position2: 802
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb