ΥΓΕΙΑ

Πώς ένας κομμωτής μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα υγείας των πελατών του

Οι κομμωτές μπορούν να βοηθήσουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς ένας κομμωτής μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα υγείας των πελατών του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κομμωτής σας μπορεί απλώς να σας σώσει τη ζωή, χάρη σε μια πρωτοβουλία που εκπαιδεύει hair stylists να ανιχνεύουν σημάδια καρκίνου του δέρματος.

Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Sty-Lives – συντομογραφία για το Styling Hair and Saving Lives – ξεκίνησε σε ολόκληρο τον Καναδά, με επικεφαλής δύο φοιτητές ιατρικής με έδρα το Οντάριο μαζί με το Save Your Skin Foundation. Αντίστοιχα προγράμματα ξεκίνησαν στην Βρετανία αλλά και αλλού.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό - ένας κομμωτής μπορεί να δει στο δέρμα του κεφαλιού σας οποιαδήποτε αλλαγή και να σας ειδοποιήσει π.χ. για τριχοφάγο, κάτι που εσείς να μην βλέπετε και να μην αντιμετωπίσετε έγκαιρα.Οι κομμωτές δεν θα καλούνται φυσικά να κάνουν διάγνωση, αλλά να επισημαίνουν διακριτικά καθετί ύποπτο που θα εντοπίζουν στο κεφάλι ή τον λαιμό του πελάτη τους, ώστε εκείνος να απευθυνθεί στον γιατρό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλοιώσεις στο κρανίο και στο πίσω μέρος του λαιμού πολλές φορές μπορεί να περάσουν απαρατήρητες και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κομμωτές είναι οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να τις εντοπίσουν.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα εκπαιδεύει κομμωτές να εντοπίζουν βλάβες στα αυτιά, στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής των πελατών τους. Η Kathy Barnard, η ιδρύτρια του ιδρύματος, είπε στο πρόγραμμα Daybreak South του CBC: «Το ενενήντα τοις εκατό του καρκίνου του δέρματος μπορεί να προληφθεί εάν τον εντοπίσουμε αρκετά νωρίς».

Υπολογίζεται ότι 8.700 άνθρωποι στον Καναδά θα διαγνωστούν με μελάνωμα, τον πιο σοβαρό τύπο καρκίνου του δέρματος, το 2021 με 1.250 Καναδούς να πεθαίνουν από αυτό, σύμφωνα με την Canadian Cancer Society. Ο Barnard είπε ότι οι κομμωτές βρίσκονταν σε μια μοναδική κατάσταση για να μπορούν να εντοπίζουν νωρίς βλάβες σε δυσδιάκριτες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 441 / position2: 972
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb