ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 5 συχνότερες σeξουαλικές δυσλειτουργίες στις γυναίκες

Δεν προκύπτει μόνο στους άνδρες
Από το NEWSROOM
Οι 5 συχνότερες σeξουαλικές δυσλειτουργίες στις γυναίκες
Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σeξουαλική δυσλειτουργία δεν προκύπτει μόνο στους άνδρες. Περίπου το 43% των γυναικών υπολογίζεται πως αντιμετωπίζει κάποια μορφής δυσλειτουργία γύρω από το σeξ, η οποία την κάνει να νιώθει θυμό, απογοήτευση αλλά και την κάνει να αμφισβητεί τη σeξουαλικότητά της.

Τα προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορες φάσεις της ζωής της γυναίκας. Το πιο συνηθισμένο είναι όμως να σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές, που μπορεί να συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη, μετά τον τοκετό και στην εμμηνόπαυση.

Οι γυναίκες με σeξουαλική δυσλειτουργία δεν έχουν σχεδόν καθόλου διάθεση για σeξ. Μπορεί να έχουν επιθυμία αλλά αυτή συνοδεύεται από αδυναμία διέγερσης ή διατήρηση αυτής της διέγερσης, μέχρι και αδυναμία να φτάσουν σε οpγασμό.

Επίσης, σημαντικός είναι ο πόνος (δυσπαρευνία), τον οποίο πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας αισθάνονται κατά τη σeξουαλική επαφή. Όλα αυτά επηρεάζουν τη γυναίκα στον ψυχισμό και στη συμπεριφορά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κύριες μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται η σeξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες είναι οι ακόλουθες:

Επώδυνη σeξουαλική επαφή

Όταν η γυναίκα νιώθει έντονο πόνο κατά τη διείσδυση του πeους στον κόλπο. Αυτό την κάνει να αποφεύγει το σeξ, γιατί δεν της δίνει πια ευχαρίστηση. Όπως αναφέρει μελέτη, 3 στις 4 γυναίκες νιώθουν πόνο ή δυσφορία κατά την σeξουαλική επαφή κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Μειωμένη σeξουαλική επιθυμία

Χαρακτηρίζεται από απώλεια ενδιαφέροντος για όλες τις μορφές σeξουαλικής δραστηριότητας. Εκδηλώνεται σε τουλάχιστον 1 στις 3 γυναίκες με σeξουαλική δυσλειτουργία.

Διαταραχή οpγασμού

Πλήττει μια στις τέσσερις γυναίκες. Πρόκειται για κατάσταση στην οποία υπάρχει δυσκολία στην επίτευξη οpγασμού παρόλη τη σeξουαλική διέγερση.

Διαταραχή στη σeξουαλική διέγερση

Η γυναίκα μπορεί να έχει επιθυμία αλλά δεν μπορεί να νιώσει σeξουαλική διέγερση ή να τη διατηρήσει κατά τη σeξουαλική επαφή.

Σeξουαλική αποστροφή

Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα δεν θέλει να κάνει καθόλου σeξ, νιώθει αποστροφή μόνο και στην ιδέα και κάποιες φορές αναφέρεται στη σeξουαλική επαφή με φόβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 506 / position2: 939
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb