Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 7 μέρη στην Αθήνα με κρουασάν σαν αφρός!

Για σένα που αγαπάς τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν υπάρχουν πια στην Αθήνα αρκετά μέρη για να τα απολαύσεις! Με σοκολάτα, με κρέμα φιστικιού, αλμυρά με τυρί ή με μαρμελάδες!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 7 μέρη στην Αθήνα με κρουασάν σαν αφρός!
@Conor Brown / unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρέσει σε όλους και είναι ένα από τα πιο δύσκολο αρτοπαρασκευάσματα. Πρέπει να ξέρεις καλά αυτήν την τέχνη ώστε να κάνεις το κρουασάν να είναι σαν αφρός και να έχει τη σωστή βουτυρένια γεύση! Το ξεκίνησε ο Βιεννέζος εκδότης Άουγκουστ Τσανγκ όπου άνοιξε έναν φούρνο στη Γαλλία και έβαλε για πρώτη φορά αυτό το προϊόν στα ράφια του!

Από τότε μέχρι τώρα, το κρουασάν έχει κατακτήσει την Ευρώπη και ο ανταγωνισμός για το καλύτερο και πιο αφράτο κρουασάν, είναι τεράστιος! Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά! Στην Αθήνα του 2022, υπάρχουν μαγαζιά που φτιάχνουν κρουασάν γλυκά, αλμυρά, βουτύρου, vegan, με ευφάνταστους συνδυασμούς και με ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

Πάμε να δούμε, πού μπορείς να φας τα πιο αφράτα κρουασάν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν που είναι σήμερα, 30 Ιανουαρίου!

Fika

Fika στα Σουηδικά σημαίνει καφές αλλά όταν οι Σουηδοί λένε τη λέξη αυτή εννοούν διάλειμμα. Σε αυτό το μικρό μαγαζί με το έντονο σκανδιναβικό στυλ στο Κουκάκι μπορείς να κάνεις ένα από τα πιο νόστιμα διαλείμματα. Εδώ, τα κρουασάν που είναι απλωμένα στη βιτρίνα έχουν εκτόπισμα και σε καλούν να τα δοκιμάσεις. 9 διαφορετικά ήδη κρουασάν φτιαγμένα με μεθόδους αργής ωρίμασης που για να φτάσουν στο χάρτινο σακουλάκι που θα πάρεις, μπορεί να χρειάζονται και 72 ώρες! Στην ίδια βιτρίνα θα βρεις αλμυρά και γλυκά danish με την ίδια υπέροχη ζύμη που έχουν και τα κρουασάν του Fika, φρεσκοψημένα μπριός αλλά και rolls με κάρδαμο ή με κανέλα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Boύρβαχη 6, Ακρόπολη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ifigeneia Zachou (@fika.athens)


Paul

Αυθεντική Γαλλική συνταγή σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας. Δε γίνεται να σκεφτούμε κρουασάν στην Αθήνα και το μυαλό μας να μην πάει σε ένα από τα Paul που υπάρχουν. Τα Paul ξεκίνησαν από τη Γαλλία το 1889 με 5 εργαζομένους και αυτή τη στιγμή είναι στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και απασχολεί συνολικά 10.000 εργαζόμενους! Τα κρουασάν στο Paul είναι σαν ένα σύννεφο από βούτυρο που κάθε μπουκιά του σε κάνει να ταξιδεύεις σε μια αυθεντική γειτονιά του Παρισιού! 

  • Αθήνα: Πανεπιστημίου 10
  • Γλυφάδα: Κύπρου 70
  • Κηφισιά: Λεβίδου 4
  • Χαλάνδρι: Παπανδρέου 13
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAUL Greece (@paul_greece)


Overoll

Η πρώτη Croissanterie της Αθήνας που άνοιξε μέσα στο πρώτο lockdown και κατάφερε να τους μαγνητίσει όλους με τη γεμάτη γεύση βιτρίνα της! Αλμυρά κρουασάν με σπανάκι και τυρί ή γλυκά με πραλίνα, μαρμελάδες και αυθεντικές Γαλλικές κρέμες. Οι επιλογές εδώ είναι αρκετές και μια πραγματικά βουτυρένια ευχάριστη έκπληξη, σε περιμένει, μόνο φρόντισε να είσαι πρωί γιατί, τα αριστουργήματα του Overoll γίνονται γρήγορα sold out. 

Πραξιτέλους 27, Σύνταγμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Overoll Croissanterie (@overoll.croissanterie)

Ciao Italia 

Πριν οι new age φούρνοι της Αθήνας κάνουν την εμφάνισή τους, όταν ήθελες κρουασάν όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Ciao! Ένα μαγαζί ιστορικό που έχει ταΐσει κόσμο και κοσμάκη και είναι αφιερωμένο στην Ιταλική Κουζίνα. Γνωστό επίσης για τα τεράστια και πεντανόστιμα κρουασάν του. Με σοκολάτα μέσα και έξω, με μοσχομυριστές κρέμες από βανίλια, με τροπικά φρούτα και σαντιγύ! Κρουασάν που δεν πρέπει να παραγγείλεις μόνο σου, γιατί κάθε ένα από αυτά είναι απλά...δύο μερίδες :P

Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CiaoItalia (@ciaoitaliagr)

Kora Βakery

To διάσημο Kora είναι από τα μαγαζιά που άλλαξαν τις γαστρονομικές συνήθειες της Αθήνας. Μας έμαθε να βάζουμε στο πρωινό μας ψωμί με κακάο, μας έμαθε να απολαμβάνουμε φοκάτσια με τα μεσημεριανά μας και μας έμαθε ότι όλες οι ώρες, είναι ώρες που μπορείς να φας κρουασάν! Γιατί πολύ απλά, στο κρουασάν του Kora δεν μπορείς να πεις όχι! Γλυκό ή αλμυρό δεν έχει σημασία, γιατί το φύλλο του κρουασάν είναι που κάνει τη διαφορά. 

 Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)


Queen Bee

Με το που μπεις στο μαγαζί αυτό οι μυρωδιές αρχίζουν και σε περικυκλώνουν. Μια ματιά στη βιτρίνα και οι ερωτήσεις μέσα σου ξεκινούν. Αλμυρό ή Γλυκό; Cinamon Roll ή Κρουασάν; Ερωτήματα που δε χρειάζεται να τα απαντήσεις, απλά δοκίμασε τα όλα. Ό, τι φτιάχνεται εδώ, είναι από άριστη πρώτη ύλη, φτιαγμένο με αγάπη και σίγουρα αφράτο και νόστιμο! 

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Bee (@queenbee.athens)


Τρομερό Παιδί

Και σε αυτό το μέρος πρέπει να έρθεις νωρίς το πρωί γιατί τα οκτώ διαφορετικά προζυμένια ψωμιά από ελληνικά άλευρα εξαντλούνται πολύ γρήγορα και είναι λογικό αφού είναι αριστουργήματα! Σχεδόν κανείς δε βγαίνει από εδώ μόνο με ψωμί. Οι σφολιάτες και τα κρουασάν που φτιάχνονται με γαλλικό βούτυρο είναι ένα από τα must που θα βρεις στο τρομερό παιδί. Διάλεξε αρκετά, θα είναι το ίδιο φρέσκα και την επόμενη μέρα και απόλαυσε κομψοτεχνήματα από αλεύρι και βούτυρο! 

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τρομερό Παιδί (@tromeropaidi)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Εξοδος Πριν 79 εβδομάδες
8 μέρη κοντά στην Αθήνα για μονοήμερες εκδρομές
Μέρη ιδανικά για να περάσεις όμορφες και ξεκούραστες στιγμές δίπλα στη φύση!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πριν 126 εβδομάδες
8 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν μαμαδίστικα μαγειρευτά
Ωραίο το φαγητό απέξω, όμως πρέπει να φροντίζουμε να είναι και ..σαν σπιτικό!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πριν 29 εβδομάδες
Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα, θα φας τα καλύτερα πεϊνιρλί
Ψημένα σε ξυλόφουρνο με παραδοσιακές συνταγές ή με new age απολαυστικά υλικά! Όλες οι διευθύνσεις για ονειρευμένο Πεϊνιρλί στην Αθήνα είναι εδώ!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πριν 119 εβδομάδες
Τσίπουρα και μεζέδες στην Αθήνα: Οδηγός για να περάσεις σαν σε νησί, στην πόλη!
Πάμε λίγο κόντρα στο κρύο του χειμώνα και καθόμαστε σε ένα από τα τραπεζάκια των καφενείων της Αθήνας που ξέρουν από τσίπουρα και μεζέδες!
Παναγιώτης Καρδερίνης
13 / position1: 334 / position2: 1486
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb