Τσίπουρα και μεζέδες στην Αθήνα: Οδηγός για να περάσεις σαν σε νησί, στην πόλη!

Πάμε λίγο κόντρα στο κρύο του χειμώνα και καθόμαστε σε ένα από τα τραπεζάκια των καφενείων της Αθήνας που ξέρουν από τσίπουρα και μεζέδες!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Τσίπουρα και μεζέδες στην Αθήνα: Οδηγός για να περάσεις σαν σε νησί, στην πόλη!
@piotrbrusklepacki / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως, οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε συνδυάσει το τσίπουρο και τους μεζέδες σε ένα γραφικό ταβερνάκι ή καφενεδάκι, με το καλοκαίρι και τις διακοπές μας! Η αλήθεια είναι ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητάς πιο συχνά αυτή την εμπειρία που σου προσφέρει το γλυκόπιοτο τσιπουράκι με τους μεσογειακούς μεζέδες. Και γιατί να μην τη βιώνεις όσο συχνά θες όλους τους μήνες του χρόνου, στην πόλη! Μιλάμε για την Αθήνα, την πόλη που έχει τα πάντα... ακόμα και θαλασσινές εμπειρίες στις παλιές και ιστορικές στοές της! 

Παλιά καφενεδάκια που έχουν φανατικούς οπαδούς, new age καφενεία με ζωγραφισμένα τραπέζια και θαλασσινά που σε ταξιδεύουν και μαγαζιά που σε καλούν να κάτσεις, να πιεις -πάντα με υπευθυνότητά- να φας και να περάσεις καλά! Να ζήσεις σαν σε νησί, στην πόλη! 

Ουζερί η Λέσβος

Τα...ταξίδι ξεκινάει από τη Λέσβο που όμως είναι στα Εξάρχεια! Καλαμαράκια στο τηγάνι, γαρίδες σαγανάκι, εννοείται λαδοτύρι Μυτιλήνης και τσίπουρο, ούζο ή κρασί. Αυτά είναι τα πράγματα που θα χρειαστείς για να περάσεις ένα ωραίο και γεμάτο μυρωδιές μεσημέρι ή βράδυ με την παρέα σου, στο κέντρο της Αθήνας! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniela Fuentes (@mamazonic)

Δίπορτο 

Μια τεράστια έκπληξη σε περιμένει σε αυτό εδώ το κρυμμένο μαγαζί. Ίσα που φαίνεται η είσοδος του καθώς περπατάς στην πλατεία Θεάτρου. Κατέβα τα σκαλιά και θα βρεις ένα μέρος που θα σε μεταφέρει σε χρόνο μηδέν στις Κυκλάδες. Το υπόγειο αυτό εστιατόριο με ιστορία 150 χρόνων, έχει καταπληκτικά μαγειρευτά και μεζέδες και οκ το ατού του είναι τα κρασιά όμως έχει από όλα και είναι μια καταπληκτική τσιπουροκατάσταση! 

Σωκράτους 9 & Θεάτρου, Ομόνοια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maya Tsoclis (@mayatsoclis)

Ρακουλεμ

Ρακόμελα, τσικουδιές, τσίπουρα, ούζα και χύμα κρασιά που είναι το απόλυτο value for money. Αυτά, μαζί με έναν κατάλογο που έχει εξαιρετικές λιχουδιές και προσεγμένα πιάτα σε περιμένουν σε ένα ακόμα ξακουστό, στέκι στα Εξάρχεια! Εδώ, θα ταξιδέψεις μέχρι την Κρήτη με τις υπέροχες μουσικές και την ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε Κρητικό αρχοντομάγαζο! 

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ρακουμέλ (@rakoumel_exarhia)


Ατλαντικός

Αν αγαπάς τα θαλασσινά εδώ είναι το μαγαζί σου! Η τέντα απέξω γράφει "Ψαρομάγαζο Ατλαντικός" και οι κουζίνες μέσα παίρνουν κάθε μέρα φωτιά από τις νοστιμιές που ετοιμάζονται εκεί! Βάλτε ψαρομεζέδες στο τραπέζι σας, πάρτε το αγαπημένο σας τσίπουρο και απολαύστε! Σημαντικό να σας πούμε ότι πρέπει στο τέλος να δοκιμάσετε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό που είναι ίσως η καλύτερη που φάγατε ποτέ! 

 Αυλητών 7, Ψυρρή

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη İnci Menn (@incimen_)

Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης

Και αν ο δρόμος σε βγάλει στην Κυψέλη, έλα μέχρι την πλατεία Αγίου Γεωργίου και κάτσε στο Σχολαρχείο της Κυψέλης. Το τσίπουρο ρέει άφθονο όπως και οι λαχταριστοί μεζέδες. Φάβα Σαντορίνης, χόρτα ημέρας βραστά με λεμονάκι και αρκετά μαγειρευτά πιάτα που θα σου πει ο σερβιτόρος και θα δυσκολευτείς σίγουρα να αποφασίσεις! 

Επτανήσου 18, Κυψέλη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη το σχολαρχειο τησ κυψελησ (@to_scholarchio_tis_kypselis)

Λούης Καφενείο

Το καφενείο που σε καλεί να έρθεις εδώ όλες τις ώρες της ημέρας. Από νωρίς το πρωί για καφέ και ταβλάκι μέχρι αργά το βράδυ με την παρέα σου για φανταστικούς μεζέδες και τσιπουροκατάστασεις! Τα φαγητά που φτιάχνουν ο Κώστας και ο Μίλτος είναι όλα προσεγμένα και κερδίζουν τις εντυπώσεις πριν καν τα δοκιμάσεις! Επίσης, σε αυτό το μαγαζί αξίζει να πούμε ότι, οι τιμές είναι απίστευτα οικονομικές. 

Λεωνίδου 87, Κεραμεικός 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Λούης καφενείο (@louis.kafeneio)


Καφενείο Ηβης 

Χαμηλές τιμές και φιλική εξυπηρέτηση και σε αυτό το καφενεδάκι που μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι μέσα στην απλότητά του. Καθημερινοί μεζέδες φτιαγμένοι με μεράκι, κάβα που έχει αρκετά τσίπουρα να διαλέξεις και κόσμος να ανεβοκατεβαίνει σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας! 

Ήβης 10, Ψυρρή

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη yiannisvasal (@yiannisvasal)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
15 / position1: 523 / position2: 1140
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb