ΕΞΟΔΟΣ

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα, θα φας τα καλύτερα πεϊνιρλί

Ψημένα σε ξυλόφουρνο με παραδοσιακές συνταγές ή με new age απολαυστικά υλικά! Όλες οι διευθύνσεις για ονειρευμένο Πεϊνιρλί στην Αθήνα είναι εδώ!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα, θα φας τα καλύτερα πεϊνιρλί
@dizzylemon_greece / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει τις ρίζες του στη γειτονική Τουρκία και είναι γνωστό από άκρη σε άκρη αυτού του κόσμου και σε διάφορες παραλλαγές. Το πεϊνιρλί έχει στο όνομα του την τούρκικη λέξη peynirli  που σημαίνει τυρί και αυτό είναι το βασικό συστατικό του. Μια ανοιχτή πίτσα σε σχήμα βάρκας που σε κάνει να ταξιδεύεις με κάθε μπουκιά της! Είναι σχεδόν σπάνιο να βρεις κάποιον που θα σου πει ότι δεν του αρέσει το πεϊνιρλί! Το μοναδικό αυτό αρτοπαρασκευασμα είναι αγαπημένο όλων μας και μπορείς να το φας για πρωινό, για μεσημεριανό ή για βραδινό!

Θα το βρεις σε δεκάδες παραλλαγές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Γεμιστό με τυρί και μπέικον. Με κιμά και σάλτσα ντομάτας. Με τυρί κρέμα και πιπεριές. Vegeterian με ελιές, ντομάτα και ρίγανη! Αγαπημένοι συνδυασμοί που τους χορταίνουν όλους! Τώρα, όσον αφορά που θα βρεις τα καλύτερα Πεϊνιρλί στην Αθήνα; Συνέχισε να διαβάζεις και θα εκπλαγείς! 

Smak

Ξεκινάμε από το πιο new age πεϊνιρλάδικο της Αθήνας! Το Smak σε καλεί να δοκιμάσεις πιο πειραγμένα Πεϊνιρλί και το κάνει με έναν εντελώς δικό του τρόπο! Αριστουργηματικό Πεϊνιρλί με λάδι τρούφας, κλασσικό με τυρί και ...γλυκό Πεϊνιρλί  με κρέμα πορτοκαλιού που θα σε κάνει να αναφωνήσεις wow! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρόμβης 21, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smak. (@smakathens)


Πεϊνιρλί Ιωνίας

Ίσως, το πιο διάσημο πεϊνιρλί της πόλης και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα! Ένας ξυλόφουρνος ψήνει από νωρίς το πρωί υπέροχα ζυμάρια που κάνουν τη γειτονιά να νομίζει ότι είναι κάθε μέρα γιορτή. Ο κύριος Σπύρος, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει ταΐσει σχεδόν όλη την Αθήνα με αυτό το πεϊνιρλί και αν είσαι από τους ελάχιστους που δεν έχεις κάνει το πέρασμα από εκεί, κάντο άμεσα! Ξεκίνα με αυτό που είναι με κιμά και τυρί και οι μυρωδιές θα σε κατευθύνουν για τα επόμενα! 

Πανόρμου 3, Αθήνα 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athens City Guide (@the_athensguide)


Πεϊνιρλί Σταμάτης

Δεν έχει σελίδα στο facebook και στο instagram και σπάνια θα του κάνει κάποιος συνέντευξη για να πει για τα υπέροχα ζυμάρια που ψήνει στον ξυλόφουρνό του. Ο Σταμάτης, δεν τα έχει και πολύ ανάγκη αυτά μιας και είναι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και η βιτρίνα του, κάνει όλη τη δουλειά! Ελαφριά και πεντανόστιμη ζύμη χωρίζεται σε μικρές μπαλίτσες, που στη συνέχεια θα γίνουν η βάση για το πιο απολαυστικό πεϊνιρλί του κέντρου! 

Ακαδημίας 77, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karderinos® (@karderinos)


Ελευθεριάδης 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πας προς τα βόρεια και ένας από αυτούς είναι το πεϊνιρλί του Ελευθεριάδη. Είναι εκεί από το 1928 με μια παραδοσιακή συνταγή για πεϊνιρλί που στολίζει τα στρωμένα τραπέζια του και χαρίζει χαμόγελα σε όσους το παραγγέλνουν! Αν διαλέξεις να έρθεις εδώ Σαββατοκύριακο να είσαι προετοιμασμένος για λίγο παραπάνω αναμονή, μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη. Εννοείται η αναμονή αξίζει! 

Σολωμού 26, Δροσιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sevasti Wong (@sevasti_wong)


Μπάρμπα Σταύρος

Ένα από τα πιο πλούσια πεϊνιρλί που μπορείς να βρεις σε ολόκληρη την Αθήνα. Με ένα τεμάχιο χορταίνεις και με το παραπάνω, όμως σίγουρα θα φύγεις με ένα ακόμα για το σπίτι μιας και η γεύσεις του είναι μοναδικές. Με το που το αντικρίζεις καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για χειροποίητο πεϊνιρλί που φτιάχνεται με μεράκι και πολύ ποιοτικά υλικά! Τυριά και αλλαντικά πρώτης ποιότητας και ζυμάρι που είναι τραγανό και μαλακό ταυτόχρονα! Μια γαστρονομική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις! 

Ελ. Βενιζέλου 72, Δραπετσώνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DizzyLEMON (@dizzylemon_greece)


Πεϊνιρλί Victoria

Αν και πρόσφατα άλλαξε σημείο (είναι στον ίδιο δρόμο λίγο παραπάνω) η ποιότητα παραμένει η ίδια! Σε καταπληκτική τιμή και σε ακόμα πιο καταπληκτική τιμή, αυτά εδώ τα πεϊνιρλί που είναι έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτωρία, αξίζουν να είναι στη λίστα με τα καλύτερα της Αθήνας! Κάνε ένα πέρασμα και δοκίμασε αυτό με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και αυτό με που είναι με γαλοπούλα και Φιλαδέλφεια! Έχει αρκετή ποσότητα από τυρί γιαυτό πάρε και κάποιο φίλο/φίλη μαζί :P 

Χέυδεν 15, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria Peinirli (@victoriapeinirli)


Σερραίος Πεϊνιρλί 

Από τις Σέρρες με αγάπη τυρένια, εκτός αν είσαστε vegan που ναι, έχει και vegan πεϊνιρλί. Αέρινη και φινετσάτη ζύμη που αγκαλιάζει υπέροχα υλικά και όλο μαζί γίνεται μια ...βάρκα γεμάτη γεύση, που σε κάνει να ταξιδεύεις με το νου! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το μαγαζάκι θα βρεις και εκπληκτική μπουγάτσα. Σέρρες και μπουγάτσα πάνε μαζί πως να το κάνουμε. Οπότε αφήστε λίγο χώρο στο στομάχι σας και για αυτό! 

Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 55,

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Serraios To Peinirli (@serraios_topeinirli)


Το Πεϊνιρλί της Φωκίωνος

Τελευταίο στη λίστα άλλα από τα πρώτα στην καρδιά μας, το αριστοτεχνικό πεϊνιρλί της Φωκίωνος! Στην ίδια θέση για πάνω από τριάντα χρόνια και με γεύσεις που έχουν οπαδούς. Αν δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις ποτέ, ξεκίνα από αυτό με το σαλάμι αέρος και πάρε και αυτό με το mix τυριών. Το ζυμάρι θα σε καλύψει απόλυτα μιας και θα καταλαβαίνεις το πρώτης ποιότητας βούτυράκι, σε κάθε μπουκιά! 

Φωκίωνος Νέγρη 65

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕟𝕚𝕜𝕠𝕤 𝕥𝕤𝕒𝕡𝕒𝕣𝕚𝕜𝕠𝕤 (@sleepless_nikos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Εξοδος Πριν 153 εβδομάδες
12 ιστορικά μαγαζιά στην Αθήνα, με υπέροχα σιροπιαστά
Επειδή ποτέ κανείς δεν είπε όχι, σε ένα ζεστό και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 130 εβδομάδες
8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κυψέλη
Μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας που είναι χωρίς αμφιβολία στα καλύτερά της!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πριν 103 εβδομάδες
Μάσκα Προσώπου Σετ 10τμχ FFP2 NR/KN95 μόνο 4,40€!
Με πιστοποίηση CE και κλιπ προσαρμογής μύτης σε λευκό χρώμα
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πρόσωπα Πριν 116 εβδομάδες
Έδωσε ένα πολύ διαφορετικό φιλοδώρημα στη σερβιτόρα, κι εκείνη εξαγριώθηκε
Δεν έχασε χρόνο και ανέβασε TikTok
Παναγιώτης Καρδερίνης
Entertainment Πριν 116 εβδομάδες
Η νέα ελληνική σειρά υπερπαραγωγή που θα συζητηθεί
Το νέο σίριαλ που ετοιμάζει η ΕΡΤ, θα προκαλέσει αίσθηση
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
16 / position1: 530 / position2: 1212
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb