ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κατερίνα Κοκκινακη: Η ζωή της στην Κολομβία και τι συμβαίνει με την πανδημία εκεί

Μισή Ελληνιδα, μισή Κολομβιανή και γεμάτη με ταλέντα. Η Κατερίνα είναι digital marketeer, είναι επαγγελματίας make up artist, είναι instagrammer και είναι ένα κορίτσι που δε σταματάει να μας εμπνέει!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Κατερίνα Κοκκινακη: Η ζωή της στην Κολομβία και τι συμβαίνει με την πανδημία εκεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κατερίνα είναι ένα από τα κορίτσια που αγαπάμε να παρακολουθούμε στο instagram για πολλούς λόγους. Είναι το προφίλ που σε παρασέρνει να δημιουργήσεις πράγματα. Από ένα περίεργο make up μέχρι χορογραφίες με ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Ναι, η Κατερίνα μπορεί να είναι μια αυστηρή επαγγελματίας που βοηθάει επιχειρήσεις να εξελιχθούν στο κομμάτι του digital marketing όμως ταυτόχρονα δεν τη νοιάζει να τσαλακωθεί μέσα από το προφίλ της που είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ꓘK • Katerina Kokkinaki (@katerina_kokkinaki)

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και με τα σπαστά της Ελληνικά καταφέρνει να μας μαθαίνει πράγματα για το beauty industry, για το marketing αλλά και το πως θα πάμε το προφίλ μας στο isntagram, ένα βήμα παραπέρα. Ο πατέρας της είναι Έλληνας που ζει στην Κολομβία και η μητέρα της είναι Κολομβιανή. Αυτή την περίοδο είναι στην Κολομβία και σκεφτήκαμε ότι είναι μια ωραία στιγμή να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.

Η Κατερίνα παρακάτω μας μιλάει για τη ζωή της εκεί, για το πως είναι τα πράγματα με την πανδημία σε αυτήν τη μακρινή χώρα και μας ξεκαθαρίζει και κάποια πράγματα που έχει νόημα να διαβάσετε!

Πες λίγα πράγματα για το μέρος που ζεις. Πού ακριβώς στην Κολομβία και από πότε είσαι εκεί;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Medellin της Κολομβίας όπου έζησα μέχρι το 2016, τη χρονιά που αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα, όπου ζω αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Medellin είναι γνωστή ως «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης» δεν κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο, δεν έχουμε 4 εποχές γιατί το κλίμα είναι τροπικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρέξει! Αν και αυτή τη στιγμή δε ζω στην Κολομβία, εξακολουθώ να έχω την οικογένειά μου εκεί και αγαπώ την πόλη μου.

Η Medellin δεν είναι αυτό που βλέπουμε στο Netflix. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε ένα παρελθόν γεμάτο βία, αλλά σήμερα ο κοινωνικός ιστός έχει ξαναχτιστεί και εκεί φαίνεται η πραγματική ανθεκτικότητα της πόλης, γιατί οι άνθρωποι της Medellin είναι υπέροχοι, ζεστοί, χαρούμενοι, έχουν πάντα διάθεση να γιορτάσουν και να χορέψουν, είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με ένα χαμόγελο και το πιο σημαντικό είναι σκληρά εργαζόμενοι και επιχειρηματικοί, έχουν πνεύμα συνεχούς προόδου, τους αρέσει να προχωρούν και να βελτιώνονται.


Γι' αυτό η πόλη είναι μοντέρνα και καινοτόμα (έχουμε κερδίσει το βραβείο της πιο καινοτόμου πόλης το 2013 που απονεμήθηκε από τη City Bank) η πόλη είναι καθαρή, όλα είναι πολύ κοντά και υπάρχει μεγάλος αριθμός και ποικιλία από μουσεία, καφετέριες, βιβλιοπωλεία και μπαρ.

Διαθέτει επίσης ένα από τα πιο οργανωμένα συστήματα μεταφορών στη Λατινική Αμερική, όπως: Μετρό, Τραμ, Metrocable (καμπίνες τύπου εναέριου τελεφερίκ) και αρθρωτά λεωφορεία.

Πώς είναι να ζει κάποιος στην Κολομβία;

Το να ζεις στην Κολομβία είναι απίστευτο! Είναι ένα μέρος πολύ διαφορετικό, το κλίμα μας επιτρέπει να είμαστε μια ώρα από το κρύο με το αυτοκίνητο ή μια ώρα σε άλλη κατεύθυνση από τη ζέστη, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε πού θα πάμε σύμφωνα με τα γούστα μας, έχει πολλές πόλεις να επισκεφτούμε, όλες πολύχρωμες και γραφικές, το φαγητό αλλάζει πολύ ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται κάποιος. Κάθε πόλη έχει τα δικά της τυπικά πιάτα, η ποικιλία των εξωτικών φρούτων είναι πολύ μεγάλη, το εμπόριο και η βιομηχανία είναι πολύ ισχυρά και η ισχύς τους αυξάνεται όλο και περισσότερο.


Έχουμε πρόσβαση σε δύο θάλασσες: τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές έχεις τον παράδεισο, νησιά με άγγιγμα Καραϊβικής. (Φανταστείτε με να σας λέω όλα τα παραπάνω με έναν φρεσκοκομμένο κολομβιανό καφέ στο χέρι :p)

Τι συμβαίνει με την πανδημία εκεί; Πώς ήταν αυτά τα δύο χρόνια στην Κολομβία;

Στην αρχή της πανδημίας, η Κολομβία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο, έγινε πλήρες κλείσιμο του εμπορίου και αυτό δημιούργησε μια οικονομική κρίση που κατέληξε σε μια εθνική απεργία όπου επηρεάστηκαν πολλά πράγματα, υπήρχε ελλειψη τροφίμων, αυξημένη ανεργία και κοινωνικοπολιτικά προβλήματα λόγω των οποίων πολλοί άνθρωποι βγήκαν σε πορείες ζητώντας καλύτερες συνθήκες από την κυβέρνηση.

Μετά τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξε μερικό κλείσιμο του εμπορίου, αλλά η χώρα ανακάμπτει σιγά σιγά, με αποτέλεσμα το κόστος ζωής να έχει γίνει πιο ακριβό αλλά οι λοιμώξεις έχουν μειωθεί σημαντικά και για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής είμαστε μια από τις πιο οργανωμένες χώρες. επί του παρόντος έχει πραγματοποιηθεί το 71% του πλήρους προγράμματος εμβολιασμού και όσοι είναι άνω των 18 έχουν ήδη πρόσβαση σε 3 δόσεις και άνω των 4 ετών με τη δεύτερη δόση.



Υπό αυτή την έννοια, η Medellin υπήρξε ακόμη και παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα στη διαχείριση της κρίσης, ήταν η πρώτη πόλη στην Κολομβία που επέτρεψε ελεγχόμενη χωρητικότητα για παραστάσεις και θεάματα, χάρη στον καλό χειρισμό της πανδημίας και συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Υπάρχει Ελληνική Κοινότητα στην Κολομβία; Και αν εσύ είσαι μέρος της κοινότητας αυτής ή ο κύκλος εκεί αποτελείται μόνο από Κολομβιανούς;

Στην πραγματικότητα είμαστε μια μικρή ελληνική κοινότητα σε σχέση με άλλες χώρες, σε κάθε πόλη υπάρχει συγκέντρωση λίγων οικογενειών και δεν έχουμε καν ελληνική πρεσβεία που να διαχειρίζεται έγγραφα και όλα τα συναφή. Βασικά η ελληνική πρεσβεία είναι τα εστιατόρια χαχαχαχα αλλά και αυτά είναι λίγα.


Η κοινότητα αποτελείται από Έλληνες που έχουν ήδη δημιουργήσει οικογένειες στην Κολομβία, συνήθως με παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Κολομβία, και επειδή υπάρχουν λίγες οικογένειες, δεν αρκούν για τη δημιουργία ενός ελληνικού σχολείου και υπάρχουν μόνο μερικές ορθόδοξες εκκλησίες, και έτσι είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί μια ενεργή κοινότητα για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ή να ενθαρρυνθεί η εκμάθηση του ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα, δεν έμαθα ποτέ να μιλάω ελληνικά και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήγα να ζήσω στην Ελλάδα.

Τρία αγαπημένα σου Ελληνικά πράγματα που δεν τα έχει η Κολομβία και τρία αγαπημένα σου πράγματα από την Κολομβία, που δεν τα έχει η Ελλάδα.

Ελλάδα
- Τα νησιά, η θάλασσα, η ατμόσφαιρα και το πνεύμα του ελληνικού καλοκαιριού
- Το ελληνικό φαγητό (είναι το αγαπημένο μου στον κόσμο)
- Η ευκολία του να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη της Ευρώπης
Κολομβία
- Πολιτισμική διαφορετικότητα και χαρά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους
- Η νοοτροπία της προόδου και της καινοτομίας
- Τροπικά φρούτα
- Η οικογένειά μου :p
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 2784 / position2: 3348
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb