ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: Mαρία, πώς είναι να έχεις πάνω σου την ευθύνη των διεθνών ειδήσεων;

Μαρία Τσιλινίκου, Προϊσταμένη Διεθνών Ειδήσεων στο Star Channel
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Mαρία, πώς είναι να έχεις πάνω σου την ευθύνη των διεθνών ειδήσεων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Τσιλινίκου είναι ασταμάτητη και ως Προϊσταμένη Διεθνών Ειδήσεων στο Star Channel, είναι μερικά πράγματα που τα έχουμε για εκείνη ως δεδομένα. Ποτέ δεν ξέρει τι θα συμβεί στον κόσμο, πόσο γρήγορα θα τελειώσει τη δουλειά της και το μοντάζ, αλλά είναι επίσης δεδομένο το πόσο αγαπά αυτό που κάνει. Μπαίνουμε στον κόσμο της, και σε θέλουμε παρέα.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η μέρα μου ξεκινά στις 7:30. Ανοίγω την τηλεόραση στο αγαπημένο μου βρετανικό δικτυο Skynews να ενημερωθώ για τα βασικά διεθνή θέματα. Ετοιμάζω τη τσάντα του sport (tsili) billy με τα γεύματα της ημέρας. Πίνω ένα γρήγορα smoothie και μαζι με την σκυλίτσα μου την Έμμα πηγαίνουμε για γρήγορο περπάτημα. Όταν επιστρέφω κάνω ντουζ, φορώ τα ρούχα εργασίας (κοινώς βγάζω τις φόρμες ) και κατευθύνομαι προς το γραφείο.

Στο μεσοδιάστημα περνώ από σκανάρισμα την αλληλογραφία της δουλειάς όπως και τα ελληνικά site σε τίτλους. Ιερή στιγμή μέχρι να περάσω τις "πύλες" του Star Channel, η καθιερωμένη ενημέρωση από τον μπαμπά μου, ο οποίος με ενημερώνει λεπτομερώς για όλη τη διεθνή επικαιρότητα φιλτραρισμένη από τη δική του οπτική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Tsilinikou (@tsilibilly)

Ξαφνικά χτυπά δεύτερη γραμμή και είναι η μαμά μου ή αλλιώς η δική μου Alice Feeney, η οποία μου αναλύει όποιο αστυνομικό ρεπορτάζ την έκανε να ξαγρυπνίσει. Εκεί συνειδητοποιώ πώς το να γίνω δημοσιογράφος ήταν μονόδρομος και ας ονειρευόντουσαν οι γονείς μου την κόρη τους ως μία μεγάλη δικηγόρο οικονομικού δικαίου.

"Στις 21:00 ξεκινά ο χρόνος που μετρά για την προσωπική μου ζωή"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 10:30 είμαι ήδη στο γραφείο μου και ετοιμάζω το ενημερωτικό για την πρώτη σύσκεψη. Αφού "χρεωθούν" τα θέματα παρακολουθούμε ταυτόχρονα την επικαιρότητα καθώς όσο οι ώρες κυλούν προκύπτουν νέα θέματα βάσει επικαιρότητας.

Οπότε όλα τα βίντεο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως για το μεσημεριανό δελτίο με τον Γιώργο Ευγενίδη όπως και το κεντρικό δελτίο με τη Μάρα Ζαχαρέα. . Όταν πέσει το σήμα για τα αθλητικά κατεβαίνω στο styling και αλλάζω. Τότε γύρω στις 21:00 ξεκινά και πάλι ο χρόνος που μετρά για την προσωπική μου ζωή.

Tα περισσότερα βράδια τα αφιερώνω στον σύντροφο μου , την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου, οι οποίοι επίσης έχουν παρόμοιο πρόγραμμα με το δικό μου . Συνήθως με περιμένουν να πάω να τους συναντήσω για φαγητό.

Δύο βράδια όμως τα αφιερώνω αποκλειστικά σε εμένα. Κάνω pilates με την αγαπημένη μου Αντιγόνη, η οποία λειτουργεί ως ψυχοθεραπεύτριά μου. Είναι η στιγμή που αδειάζω από τη δύσκολη καθημερινότητα. Τον υπόλοιπο μου ελεύθερο χρόνο διαβάζω για το μεταπτυχιακό μου στην Εγκληματολογία. Δυστυχώς ή ευτυχώς κοιμάμαι λίγες ώρες.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Αυτό που αγαπώ στη δουλειά μου είναι πώς καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την χθεσινή . Είναι ένα ταξίδι σε μέρη που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να επισκεφθώ με φυσική παρουσία . Επιπρόσθετα , λατρεύω να ξεδιπλώνω το κουβάρι της διεθνούς διπλωματίας .

Πώς οργανώνεσαι;

Είμαι Παρθένος με Παρθένο. Τι εννοείς; Η οργάνωση is my middle name. Από μικρή έχω τα κουτάκια μου και δε θέλω κανείς να μου στερήσει τον αποστειρωμένο μου κόσμο. Εκτιμώ πώς είμαι η θηλυκή έκδοση του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Κατακουζηνού. Έχω σοβαρό θέμα με την τάξη και την ηθική. Η αναγνώριση ενός προβλήματος όμως είναι το πρώτο βήμα,έτσι δεν είναι;

"Να αγκαλιάζετε τα "θέλω" σας και να τα υπερασπίζεστε ακόμη και όταν οι "σειρήνες" γύρω σας παλεύουν να σας μαγέψουν για να σας αποπροσανατολίσουν"

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δε σου αρέσουν καθόλου;

Είμαι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν τα αρνητικά πρόσημα. Απεναντίας , μπορώ αν θέλεις να σου καταγράψω δεκάδες λόγους που αγαπώ τη δουλειά μου. Όμως θα μας πάρει ώρες.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Ταξίδια! Νομίζω πώς το να απομακρύνομαι από τη βάση μου έστω και για λίγες ώρες με ισορροπεί. Είναι σαν να γίνεται restart στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις.

Δώσε μας μερικά tips επιβίωσης!

Να ακούτε την εσωτερική σας φωνή, ειδικά όταν ουρλιάζει. Να αγκαλιάζετε τα "θέλω" σας και να τα υπερασπίζεστε ακόμη και όταν οι "σειρήνες" γύρω σας παλεύουν να σας μαγέψουν για να σας αποπροσανατολίσουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Tsilinikou (@tsilibilly)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
16 / position1: 420 / position2: 3536
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb