ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξίδι στη Φλωρεντία: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Που θα βρεις αριστοτεχνικά panini και που έχει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα! Η λίστα έχει 10 πράγματα που δε λένε οι τουριστικοί οδηγοί για τη Φλωρεντία και αξίζει να ανακαλύψεις.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στη Φλωρεντία: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
Photo by Fede Roveda from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναγέννηση, Τέχνη, Πολιτισμός και Ρομαντισμός! Αυτές οι λέξεις ίσως να είναι αυτές που μας έρχονται στο μυαλό με το ακούμε σκεφτόμαστε τη Φλωρεντία! Η παραμυθένια πόλη της Ιταλίας γεμάτη με θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψεις σε ένα ταξίδι μέχρι εκεί! 

Το αεροπλάνο θέλει περίπου δύο ώρες και κάτι μέχρι να σε πάει εκεί και από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην πόλη αυτή, θα νιώσεις ότι μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout Florence🇮🇹 (@florence.travel)

Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, εκθέσεις και γκαλερί που με κομψοτεχνήματα, στέκια ζωντανά για να δοκιμάσεις υπέροχα κρασιά από την Τοσκάνη, εκπληκτικά street food και μακαρονάδικα και μαγαζιά για να φέρεις μαζί σου πεντανόστιμα τυριά! Και μπορεί οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί να γράφουν ότι σε δύο ημέρες την έχεις δει τη Φλωρεντία, εμείς θα σου προτείνουμε να μείνεις τουλάχιστον τέσσερα βράδια εκεί και να αφιερώσεις και μια μέρα για μονοήμερη εκδρομή.

Εννοείται θα πας στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας και στο μουσείο Ουφίτσι. Δεν το συζητάμε ότι θα περάσεις και μια και δύο από το Ponte Vecchio και την πλατεία Μικελάντζελο και βέβαια, θα εξερευνήσεις το παλάτσο Πίττι και το παλάτσο Βέκιο. Παρακάτω σου έχουμε και 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στη Φλωρεντία και ΔΕΝ είναι τα βασικά αξιοθέατα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout Florence🇮🇹 (@florence.travel)

Δοκίμασε ντόπια φρούτα -και όχι μόνο- στο Mercato Centrale. Η κλασσική αφορά που συναντάς σε κάθε πόλη. Η αγορά που οι ντόπιοι πάνε για να αγοράσουν φρούτα και λαχανικά. Μια "λαϊκή" με σκέπαστρο, μαγαζιά με σουβενίρ και μαγαζάκια με ιταλικό street food. Μια βόλτα αξίζει σίγουρα ακόμα και αν δεν αγοράσεις κάτι, θα έχεις μια ακόμα εμπειρία από το πως ζουν οι ντόπιοι στη Φλωρεντία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ahmed elagamy (@pizzaiolo_egiziano_ahmed)

Φάε παραδοσιακή ριμπολίτα Trattoria Cammillo. Πρόκειται για μια σούπα που τη συναντάς συχνά στην Τσοσκάνη και είναι γνωστή ως "σούπα ψωμιού". Τη φτιάχνουν με λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί είναι ένα συνηθισμένο Ιταλικό χειμερινό πιάτο. Μια ποιοτική ριμπολίτα θα βρεις στην Trattoria Cammillo, είναι λίγα μέτρα από το ponte vecchio και αξίζει σίγουρα τα λεφτά της!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cremelamare

Κάνε βαρκάδα στον Άρνο. Αν το κλείσεις από ταξιδιωτικό γραφείο θα έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία με ξεναγό, ένα ποτήρι κρασί και περίπου μια ώρα μέσα στον ποταμό. Το κόστος ξεκινάει από 40€. Αν πάλι, καθώς πηγαίνεις τη βόλτα σου μπες στη βάρκα κάποιου που κάνει τέτοια τουρ, τότε μπορείς να πετύχεις και χαμηλότερη τιμή. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το κάνεις! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγαινε μονοήμερη στη Σιέννα ή στην Μπολόνια. Ε αφού έφτασες μέχρι εκεί και αυτές οι δύο πόλεις είναι περίπου μια ώρα, είναι κρίμα να μην κάνεις και μια μονοήμερη. Αν φυσικά έχεις χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν και οι δύο πόλεις απλά και μόνο για να κάνεις ένα περίπατο στα στενάκια τους και να αναζητήσεις μαγαζιά με φαγητά και Τοσκανέζικα κρασιά! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sofia Di Castro (@toboga)

Mπες στο Parco d'Arte Enzo Pazzagli και ζήσε την εμπειρία ενός διαφορετικού πάρκου. Έργα τέχνης σε μια πόλη που αγαπάει την τέχνη. Γλυπτά από χαλκό ή εγκαταστάσεις από ελαστικά και ένα σωρό ακόμα ωραία πράγματα σε ένα καταπράσινο πάρκο που αξίζει να πας αν θες να ξεφύγεις λίγο από τις ορδές των τουριστών στις διάσημες πλατείες της Φλωρεντίας. Το πάρκο δεν είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες (γιαυτό κάντε ένα τσεκ πριν πάτε μέχρι εκεί) και έχει και είσοδο, που είναι 12€

Aν αγαπάς το golf πήγαινε στο Circolo Golf dell'Ugolino. Θα χρειαστεί να πάρεις ταξί γιατί κάποιος λεωφορείο δεν πάει μέχρι εκεί ή να νοικιάσεις αμάξι. Είναι περίπου 15km μακριά από το κέντρο της Φλωρεντίας και είναι ένα από τα καλύτερα golf clubs της Ιταλίας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Circolo del Golf dell'Ugolino (@golfugolino)

Πήγαινε για φαγητό στο Gustavino για καλοψημένα κρέατα! Λαχταριστά tbone και αυθεντική ιταλική κουζίνα σε ένα εστιατόριο που έχει ταΐσει όλη την καλή κοινωνία της Φλωρεντίας και celebrities της Αμερικής και όχι μόνο. Ίσως, να κοστίσει λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο γεύμα (όχι τόσο πολύ όσο φαντάζεσαι) όμως σίγουρα αξίζει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gustavino (@gustavino_bisteccheria)

Δες το ηλιοβασίλεμα  στην Ponte Santa Trinita. Είναι η γέφυρα της Αγίας Τριάδας. Η γέφυρα όπου φημολογείται πως ο Δάντης συνάντησε την αγαπημένη του Βεατρίκη. Ένα σημείο που αξίζει να δεις το ηλιοβασίλεμα ακόμα και αν είσαι solo traveller. Έλα εδώ με ένα ποτήρι κρασί (ή με ένα σάντουιτς γιατί όχι) και απόλαυσε τον ήλιο να δύει! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carla Llamas | Viajera (@lamaletadecarla)

Έλα ξανά και ξανά στο All’Antico Vinaio. Ένα από τα πιο ξακουστά σαντουιτσάδικα του κόσμου. Ιταλικά καπνιστά τυριά, αγκαλιάζονται με υπέροχα αλλαντικά που φτιάχνονται στην Τοσκάνη και μαζί με αφράτα ψωμιά είναι το τέλειο combo. Κοστίζει 5€ και έχει και αρκετή αναμονή μέχρι να το πάρεις στα χέρια σου (εκτός αν πας νωρίς νωρίς) όμως πραγματικά αυτό το panini αξίζει! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All'Antico Vinaio Firenze (@allanticovinaiofirenze)

Φάε κρουασάν με κρέμα στο Forno Ghibellina. Είναι εκεί από το 1890 και φτιάχνει μοναδικές δημιουργίες από αλεύρι και ζάχαρη. Κρουασάν, μηλόπιτες, γλυκιές πίτες, μακαρόν και αρκετά ακόμα φανταστικά γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forno Pasticceria Ghibellina (@ghibellina_bakery)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 256 / position2: 9958
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb