Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Συνήθειες που (δυστυχώς) φέρνουν χωρισμό

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες της συμπεριφοράς σας για να μην απομακρυνθείτε από το ταίρι σας

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 22, 2022

Συνήθειες που (δυστυχώς) φέρνουν χωρισμό
Φωτογραφία από τον χρήστη Alex Green στο Pexels

Ακόμη και οι πιο ευτυχισμένες σχέσεις είναι μερικές φορές δύσκολο να διατηρηθούν. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για τα πράγματα στη ζωή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες παρεξηγήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά πιο λεπτά θέματα που φαίνονται ακίνδυνα, αλλά μπορούν να διαλύσουν τη σχέση σας, χωρίς καν να το προσέξετε. Αυτές είναι, για παράδειγμα, μικροσκοπικές λεπτομέρειες όπως το κουτσομπολιό ή η έξοδος από το σπίτι χωρίς να χαιρετήσουμε τον σύντροφο μας.

Η αναφορά σε γεγονότα από το παρελθόν πάνω στους καυγάδες

Ακόμη και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια τσακώνονται κατά καιρούς, γιατί είναι αδύνατο να πηγαίνουν όλα πάντα καλά. Έτσι, όταν συμβεί ο καυγάς, φροντίστε να έχετε κατά νου τον στόχο: να λύσετε το ζήτημα και όχι απλώς να ρίξετε το φταίξιμο στον σύντροφό σας. Αυτός είναι ο λόγος που το να θυμάστε κάτι κακό από παλιά δεν είναι καθόλου χρήσιμο και απλώς θα κάνει το άλλο άτομο να αισθανθεί άσχημα.

Το κακό timing για μια σοβαρή συζήτηση

Όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα που πρέπει να συζητήσετε, είτε πρόκειται για θέματα χρημάτων, για μακροπρόθεσμους στόχους σχέσεων κ.λπ., είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό timing. Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι αγχωμένος, κουρασμένος ή αναστατωμένος. Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Επίσης, είναι μεγάλης σημασίας να χρησιμοποιείτε τον σωστό τόνο: ακόμη και οι πιο σοβαρές συζητήσεις δεν χρειάζεται να μετατραπούν σε καυγάδες.

Οι υποθέσεις για τα συναισθήματα του συντρόφου σας αντί να ρωτάτε απευθείας το πως νιώθει

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε τον σύντροφό σας απόλυτα, αυτό δεν μπορεί να ισχύει: ο καθένας βλέπει τα πράγματα στη ζωή μέσα από τη δική του μοναδική οπτική γωνία και το δικό του σύστημα αξιών. Έτσι, αν υποθέσετε ότι γνωρίζετε τι σκέφτεται ή αισθάνεται ο άλλος, μπορεί να σας οδηγήσει στο να κλειστείτε στον εαυτό σας (ουσιαστικά σταματάτε να προσπαθείτε να συνδεθείτε με το ταίρι σας), να δημιουργήσετε συγκρούσεις και να νιώθετε μοναξιά.

Η άσκηση κριτικής στα μέλη της οικογένειας του συντρόφου σας

Το θέμα της οικογένειας εμφανίζεται σε κάθε σχέση. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε διαφορετική άποψη για τη ζωή σε σύγκριση με τα μέλη της οικογένειάς σας ή της οικογένειας του συντρόφου σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση ή ακόμα και σε σύγκρουση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής του συντρόφου σας.

Η αποφυγή της συζήτησης για τα χρήματα

Έως και 7 στα 10 ζευγάρια έχουν προβλήματα που σχετίζονται με τα χρήματα, επομένως αξίζει να πούμε ότι το εν λόγω θέμα είναι πολύ σημαντικό. Φυσικά, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να συζητήσουν αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί και επίμονοι για να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον. Οι ειδικοί συνιστούν να βρείτε συγκεκριμένους κανόνες και όρια δαπανών που είναι βολικά και για τους δυο σας και να συζητήσετε μαζί τυχόν ζητήματα που σας προβληματίζουν.

Τι να φεύγετε από το σπίτι χωρίς να χαιρετάτε τον σύντροφό σας

Κάνοντας αυτό, παρόλο που μπορεί να φαίνεται αρκετά ακίνδυνο, είναι ένα πιθανό σημάδι αποφυγής της επικοινωνίας. Ακόμα κι αν είστε πολύ καιρό μαζί, τα απλά πράγματα, όπως π.χ. ο τρόπος που φεύγετε για τη δουλειά το πρωί, μπορούν να βελτιώσουν ή να διαλύσουν εντελώς τη σχέση σας. Μην φεύγετε λοιπόν με αδιαφορία, χωρίς να δώσετε στον αγαπημένο σας ένα άγγιγμα αγάπης ή μερικά ζεστά λόγια.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb