ENTERTAINMENT

Περίεργα πράγματα που ισχύουν μόνο στην Κίνα

Αξίζει να τα γνωρίζετε και πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι με τις συγκεκριμένες πληροφορίες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Περίεργα πράγματα που ισχύουν μόνο στην Κίνα
Φωτογραφία από τον χρήστη Brett Sayles στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων προορισμών για τουρίστες στον κόσμο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ουράνια Αυτοκρατορία, ενώ το ίντερνετ ξεχειλίζει από συμβουλές για το πως να επισκεφθείτε διάφορα μέρη εκεί. Αλλά υπάρχουν πράγματα για την Κίνα που σπάνια αναφέρονται, ωστόσο είναι πολύ καλή ιδέα να τα γνωρίζετε για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, σε περίπτωση που βρεθείτε ποτέ εκεί.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην προγραμματίζετε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια των κινεζικών εθνικών εορτών

Στην Κίνα, δεν υπάρχουν επίσημες διακοπές και η μόνη ευκαιρία για τους ανθρώπους που ζουν εκεί να ταξιδέψουν είναι κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών που έχουν εγκριθεί από το κράτος. Και...ταξιδεύουν πραγματικά. Όλοι ταυτόχρονα! 

Όλα τα τουριστικά σημεία κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων είναι κυριολεκτικά γεμάτα κόσμο. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορείτε να δείτε οτιδήποτε μέσα από το πλήθος. Είναι καλύτερο να ελέγξετε εάν οι προγραμματισμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας συμπίπτουν με τις εθνικές αργίες εκει. Και να θυμάστε: τέσσερις στους έξι από τους κύριους εορτασμούς αλλάζουν ημερομηνία κάθε χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε σίγουρα να αποκλείσετε την 1η Μαΐου και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε εισιτήρια τρένου στην Κίνα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να μην πάτε πουθενά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαφορές μεταξύ των θέσεων πρώτης και δεύτερης θέσης ως προς την τιμή είναι συχνά ασήμαντες, αλλά η διαφορά στην άνεση μπορεί να είναι τεράστια, επομένως τα εισιτήρια για την πρώτη εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Εάν χρειάζεται πραγματικά να πάτε κάπου, μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα εισιτήριο χωρίς εγγυημένη θέση — απλά πρέπει να καθίσετε στο πάτωμα για μερικές ώρες.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα. Μπορείτε να εισέλθετε σε σιδηροδρομικό σταθμό μόνο επιδεικνύοντας το εισιτήριό σας και το διαβατήριό σας. Θα πρέπει να σταθείτε στην ουρά για να κάνετε τον πρώτο έλεγχο και μετά να περάσετε από την ασφάλεια. Προγραμματίστε τον χρόνο σας ανάλογα.

Εάν ταξιδεύετε με νυχτερινό τρένο, εκτός και αν επιβιβαστείτε στον αρχικό σταθμό αναχώρησης, το σεντόνι σας δεν θα αλλάξει μετά τη χρήση από τον προηγούμενο επιβάτη. Βασικά, υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στην Κίνα που δεν αξίζει να τα σκεφτείς πολύ, αν θέλεις να αποφύγεις το άγχος.

Το σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Κίνα είναι εξαιρετικό

Μπορείτε να φτάσετε σχεδόν οπουδήποτε στο λεωφορείο, αν και πρέπει να έχετε το ακριβές ποσό των αλλαγών. Το μόνο πρόβλημα είναι τα λεωφορεία και το μετρό συχνά σταματά να λειτουργεί σχετικά νωρίς το βράδυ. Στη Σαγκάη, για παράδειγμα, το μετρό σταματά στις 10:30. Αλλά να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα διαθέσιμο ένα φτηνό ταξί.

Κανείς στην Κίνα δεν αφήνει φιλοδωρήματα

Πάντα. Ούτε σε ταξί, ούτε σε εστιατόρια, ούτε σε ξενοδοχεία. Δεν θεωρείται αποδεκτό. Ακόμα κι αν σας αρέσει πολύ η υπηρεσία μιας επιχείρισης, δε θα καταφέρετε να αφήσετε επιπλέον χρήματα ακόμη και στην πέμπτη ή την έκτη προσπάθεια.

Αν σας κεράσουν γεύμα, πρέπει να το ανταποδώσετε

Εάν είστε προσκεκλημένοι σε μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο από Κινέζους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρώσουν για το γεύμα σας και αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή, περιμένουν να πληρώσεις αν τους καλέσεις έξω. Και δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην Κίνα τρώνε σε καθορισμένες ώρες, οι πιθανότητες να βρουν ένα μέρος για φαγητό εκτός του συνηθισμένου ωραρίου είναι μικρές.

Να είστε προετοιμασμένοι γιατί κανένας απολύτως δεν μιλάει αγγλικά. Κανένας

Ούτε σε ξενοδοχεία. Και μην κάνετε τον κόπο να σπαταλήσετε τα χρήματά σας σε κινέζικα λεξικά. Αν δεν μπορείτε με κάποιο τρόπο να μάθετε τους τόνους τους, δεν θα μπορείτε να πείτε τίποτα κατανοητό. Είναι καλύτερο να εστιάσετε στην απομνημόνευση μερικών βασικών φράσεων (για το φαγητό, για παράδειγμα). Επίσης, κατεβάστε μια εφαρμογή που μπορεί να μεταφράσει πράγματα στα κινέζικα για εσάς.

Δεν υπάρχει Facebook στην Κίνα. Ούτε υπάρχουν υπηρεσίες Google, όπως η μηχανή αναζήτησης, το Gmail, οι Χάρτες Google ή το YouTube

Οι χρήστες Android θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη φόρτωση εφαρμογών. Επομένως, είτε να είστε προετοιμασμένοι για κάποια κοινωνική απομόνωση είτε να προετοιμάσετε ένα VPN εκ των προτέρων.

Δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία το δικαίωμα να φιλοξενούν αλλοδαπούς

Υπάρχει νόμος στην Κίνα σχετικά με την υποχρεωτική εγγραφή αλλοδαπών πολιτών και δεν μπορούν όλα τα ξενοδοχεία να εκτελέσουν αυτήν τη λειτουργία. Κατά την κράτηση του ξενοδοχείου, ελέγξτε τα μικρά γράμματα για τη φράση "Μόνο για πολίτες της ηπειρωτικής Κίνας".

Μπορείτε να βρείτε ζεστό νερό στην Κίνα παντού: σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε αεροδρόμια, σε πάρκα και σε εστιατόρια

Έτσι, εάν έχετε ένα θερμός, μπορείτε πάντα να φτιάξετε μόνοι σας ένα τσάι ή να ζεστάνετε μερικά noodles όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό είναι υπέροχο εάν ταξιδεύετε με φθηνά εισιτήρια.

Οι Κινέζοι είναι πολύ φιλικοί. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν ζητάτε οδηγίες

Δηλαδή, οι άνθρωποι θα σας δείξουν τον δρόμο ακόμα κι αν δεν ξέρουν ακριβώς πού βρίσκεται. Απλώς θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και πιστεύουν ότι αν δεν το κάνουν θα χάσουν την τιμή τους. Κάντε την πιο εύκολη επιλογή: κατεβάστε έναν χάρτη στο τηλέφωνό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
12 / position1: 540 / position2: 1446
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb