WELLNESS

Ταξίδια & Πανδημία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο ταξίδι της χρονιάς

Τα ταξίδια έχουν αλλάξει αρκετά αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας και κάθε καινούριο ταξίδι έχει και μια καινούρια προετοιμασία. Ναι, μπορείς να ταξιδέψεις αλλά αφού ενημερωθείς σωστά!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδια & Πανδημία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο ταξίδι της χρονιάς
Photo by D. C. Cavalleri from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2022 δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά τα ταξιδιωτικά σχέδια και αρκετοί υποψήφιοι ταξιδιώτες χρειάστηκε να αλλάξουν προορισμό ή να ακυρώσουν ένα ταξίδι. Ο Κορονοϊός πλέον είναι πολύ πιο μεταδοτικός και αυτό είναι κάτι που δείχνει να επηρεάζει τα ταξιδιωτικά μας πλάνα για αυτή τη χρονιά! Παρακάτω έχουμε σημειώσει κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν οργανώνεις ταξίδι.

Photo by Sourav Mishra from Pexels

Κανε πλάνα για το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα

Κανείς δε σου πει να μην ονειρεύεσαι μακρινούς προορισμούς και κανείς δε θα σου πει που θα ταξιδέψεις σε δέκα μήνες από τώρα. Όμως καλό θα ήταν για όλο το 2022 τουλάχιστον να μην κάνεις μακρινά σχέδια. Όταν λέμε μακρινά εννοούμε και σε χρόνο αλλά και σε απόσταση. Για την ώρα και για τη χρονιά αυτή, ίσως η Ευρώπη να είναι η καλύτερη επιλογή για τα ταξίδια μας. Ακόμα και πολυταξιδευμένος να είσαι, κάποιες πόλεις της Ευρώπης θα λείπουν από την checklist σου και θα έχεις την όρεξη να τις εξερευνήσεις.

Τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα και αρκετές χώρες κλείνουν εύκολα και γρήγορα. Οπότε διάλεξε πιο safe πράγματα και έχε πάντα στο νου σου και μια εναλλακτική. Δηλαδή, κλείνεις για έναν προορισμό άλλα έχεις και plan b με παρόμοιο προορισμό σε περίπτωση που γίνει κάτι σχετικά με τον προορισμό Α.

Εξασφάλισε επιπλέον budget

Κάτι που πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε για όσο καιρό θα υπάρχει στη ζωή μας αυτός ο ιός. Υπάρχει περίπτωση να νοσήσεις ενώ είσαι σε ταξίδι και να χρειαστεί να μείνεις περισσότερες μέρες στον προορισμό σου. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς νοσοκομείο και υπάρχει περίπτωση ο ταξιδιωτικός σου συγκάτοικος να χρειαστεί να μπει σε καραντίνα, άρα εσύ να έχεις περισσότερα έξοδα (παράδειγμα το κόστος της διαμονής). Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι όταν υπολογίσεις το budget του ταξιδιού σου, να έχεις στο μυαλό σου ότι ίσως χρειαστείς και λίγα περισσότερα χρήματα διαθέσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo by Rakicevic Nenad from Pexels

Ενημερώσου σωστά και μόνο από τους επίσημους φορείς

Το πόσο καλά θα περάσεις στο ταξίδι σου, θα επηρεαστεί σίγουρα από το πόσο καλά ενημερωμένος θα είσαι. Τι μέτρα έχει η χώρα που πας; Ποια είναι τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά για να μπεις στη χώρα; Τι ώρα κλείνουν τα εστιατόρια; Ποια είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας; Ερωτήσεις που πρέπει να μπορείς να απαντήσεις πριν καν φτάσεις στον προορισμό σου. 

Σωστή και έγκυρη ενημέρωση μπορείς να έχεις από την πρεσβεία της χώρας που πρόκειται να πας. Κάλεσε τους και ρώτα ελεύθερα. Επίσης, και ενώ είσαι στον προορισμό σου μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ελληνική Πρεσβεία και να μάθεις πληροφορίες. Ένας άλλος και έγκυρος τρόπος είναι να κατεβάσεις το app που έχει φτιάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ταξίδια. Είναι το REOpen EU και θα το βρεις εδώ

Να είσαι προετοιμασμένος για απρόοπτα που μπορεί να τύχουν

Ναι, δεν θα σταματήσουμε να ταξιδεύουμε και είναι απόλυτα σημαντικό για την ψυχολογία μας. Θα έχουμε τα δικαιολογητικά μας, θα έχουμε κάνει τα εμβόλια μας, θα έχουμε τη σωστή ενημέρωση και θα μπαίνουμε στο αεροπλάνο με όνειρα να εξερευνήσουμε έναν νέο προορισμό! Κάπου εκεί λοιπόν, πρέπει να βάλουμε και στο μυαλό μας, ότι μπορεί να τύχει και σε εμάς ένα απρόοπτο. Δεν πειράζει. Θα είμαστε ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε. 

Απόλαυσε το αλλά μην ξεχνάς τα μέτρα που έχει η χώρα που σε φιλοξενεί

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Σε όποια χώρα και αν πας δεν αρκεί να ξέρεις τα μέτρα αλλά και να εφαρμόζεις. Όπως δείχνεις σεβασμό στην κουλτούρα, στη θρησκεία και στα ήθη και έθιμα κάθε χώρας, έτσι και εδώ. Σεβασμός και πλήρη εφαρμογή των μέτρων και απόλαυσε το με την ψυχή σου! 

Photo by Artur Roman from Pexels

Καλά ταξίδια να έχουμε! :)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 400 / position2: 2402
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb