ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν δεν νιώθεις καλά στις γιορτές, δεν είσαι η μόνη

Αν νιώθεις πως τρελαίνεσαι στις γιορτές διάβασέ το
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αν δεν νιώθεις καλά στις γιορτές, δεν είσαι η μόνη
Φωτογραφία από τον χρήστη Valeria Boltneva στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι υποχρεωτικό να νιώθεις χαρούμενη - τώρα που το είπαμε, πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα

Ίσως το διαβάζεις αυτό ενώ προσπαθείς να βρεις τι θα μαγειρέψεις, ίσως ακύρωσες μόλις ένα δείπνο λόγω κορωνοϊού, ίσως έχεις χωθεί κάτω από ένα χαρτί περιτυλίγματος, ή αναρωτιέσαι πώς κάποιοι κάνουν τα πάντα να φαίνονται τέλεια στο Instagram.

Μπορεί να εργάζεσαι μέχρι αργά στο γραφείο προσπαθώντας να ολοκληρώσεις αυτό το ριπόρτ για το αφεντικό σου. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με περισσότερα σενάρια, αλλά θα ήμασταν εδώ για πολύ καιρό.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η ουσία αυτού είναι να πούμε ότι οι γιορτές μπορεί να είναι τρελές. Όταν το επίπεδο άγχους σας είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και σας τραβούν προς τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις από την οικογένεια, τους φίλους, το αφεντικό και τους συναδέλφους σας, το πρώτο σου ένστικτο μπορεί να είναι να ουρλιάξεις ή να τους παρατήσεις όλους και να κρυφτείς κάτω από την κουβέρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το τεράστιο άγχος των γιορτών...

Περιόρισε ό,τι σε αγχώνει 

Ακόμη κι αν κάποιοι στεναχωρηθούν, μην νιώσεις άσχημα. Περιόρισε τις επισκέψεις σε άτομα που σου δημιουργούν στρες και θα νιώσεις καλύτερα.

Μίλα σε κάποιον για το πώς νιώθεις.

Ο καθένας βιώνει τις διακοπές διαφορετικά και μπορεί να μην γνωρίζουμε πάντα τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου. 

Κάνε πλάνο

Κάνε σχέδια εκ των προτέρων, ώστε να ξέρετε πώς και με ποιον θα περάσεις τις επόμενες μέρες - απέφυγε όσους αντιπαθείς.

Ψώνισε με το πάσο σου

Πάρε παράταση στα δώρα και πες ότι θα τα δώσεις την Πρωτοχρονιά. Βγες χαλαρά και αγόρασε αυτά που θες για αυτούς που αγαπάς. Μην αγοράσεις πράγματα που δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά.

Μην έχεις υψηλά στάνταρτ

Συγκρίνουμε τη ζωή μας με μια μη ρεαλιστική αναπαράσταση λαμπερών, τέλειων χριστουγεννιάτικων εμπειριών με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε από τα social media αλλά να σου θυμίσουμε πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 406 / position2: 1035
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb