ΥΓΕΙΑ

Super hacks για να καταπολεμήσεις ακόμα και το πιο ακραίο hangover

Τώρα που έρχονται οι γιορτές, πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα για να την βγάλεις καθαρή
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Super hacks για να καταπολεμήσεις ακόμα και το πιο ακραίο hangover
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εορταστική περίοδος έχει ως σκοπό να σε βοηθήσουν να περάσεις ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, να διακοσμήσεις το σπίτι με χριστουγεννιάτικο δέντρο, γκλίτερ και γκι και να πιείς αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

Τις περισσότερες φορές όμως, ένας τέτοιος Δεκέμβριος μπορεί να φέρει μαζί του και μια πληθώρα αρνητικών επιπτώσεων. Τα hangover των γιορτών μπορεί να μοιάζουν ότι ήρθαν από την κόλαση, ενώ όλα τα άλλα που μπορεί να προκύψουν όπως οι οικογενειακές διαμάχες, το άγχος της τελευταίας στιγμής και η εξάντληση στο τέλος του έτους, ίσως σου ροφήξουν την ενέργεια.

Όλα τα παραπάνω σου ακούγονται οικεία; Για τους περισσότερους μάλλον είναι. Γι' αυτό, φέτος, για να σώσουμε τη λογική σου, αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τα καλύτερα hacks υγείας, με τα οποία θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις ακόμα και το χειρότερο hangover.

Το νερό είναι ο καλύτερος σου φίλος

Ναι, γνωρίζεις ότι αυτό είναι προφανές, αλλά θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσεις να ξεχάσεις να πιείς. Όλοι ξέρουν ότι το hangover είναι μια από τις χειρότερες παρενέργειες της εορταστικής περιόδου. Πολλές από τις ανεπιθύμητες συνέπειες του, όπως – οι πονοκέφαλοι και η ζάλη – είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που προκαλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Top tip: Πίνε νερό ανάμεσα σε κάθε αλκοολούχο ποτό, ένα ποτήρι πριν πας για ύπνο και πάρε ένα ποτήρι δίπλα στο κρεβάτι σας, για να έχεις να πιείς ανά πάσα στιγμή. Επίσης, μείωσε όσο μπορείς την κατανάλωση του καφέ.

Μην πίνετε με άδειο στομάχι

Ένα άλλο προφανές, που όμως μπορεί πάλι να μην ακολουθείς, είναι το ότι η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι είναι μια σίγουρη συνταγή για καταστροφή. Εάν έχεις κανονίσει μια βραδιά με αλκοόλ, φρόντισε να φας πιο πριν ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα σε βοηθήσει, επιβραδύνοντας την ταχύτητα που το σώμα σου απορροφά το αλκοόλ.

Αποφύγετε ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ομοειδείς ουσίες

Τέτοια ποτά είναι π.χ. το ουίσκι, η τεκίλα και το κονιάκ, επομένως απέφυγε να πιείς πολλά από αυτά. Τα άχρωμα οινοπνευματώδη, όπως η βότκα και το τζιν, από την άλλη πλευρά, έχουν χαμηλότερα επίπεδα ομοειδών. Γιατί είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε όμως; Ορισμένες μελέτες δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ ποτών υψηλότερα σε ομοειδείς ουσίες και την πρόκληση πιο έντονου hangover.

Μην ξεχνάς τους ηλεκτρολύτες

Οι ηλεκτρολύτες λειτουργούν αναπληρώνοντας τα μέταλλα του σώματός, όπως το νάτριο, το μαγνήσιο, το κάλιο και άλλα, κάνοντας τους το πιο αποτελεσματικό (και φθηνό) φάρμακο για το hangover.

Εξασκήσου στη συνειδητή διατροφή

Ενώ, σίγουρα, τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος χαράς και γιορτής, για πολλούς, είναι επίσης γεμάτα με άγχος για φαγητό και ενοχές. Ο τρόπος που πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν το φαγητό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μετά το περιορίζουν τον Ιανουάριο, δεν είναι ο κατάλληλος για τον οργανισμό και την υγεία. Ο καλύτερος τρόπος για ισορροπία είναι ηξάσκηση στο φαγητό με συνείδηση. Αυτό, συνεπάγεται την προσπάθεια του να είσαι παορύσα ενώ τρως. Προσπάθησε να αφήσεις το μαχαίρι και το πιρούνι σου ανάμεσα στο μάσημα, συντονίσου στις σωματικές αισθήσεις και δώσε προσοχή στις σκέψεις που έχεις για το φαγητό.

Γιατί; Απλώς, γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις διατροφικές σου συμπεριφορές, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συντονιστείς στα σήματα πείνας και πληρότητας. Έτσι, θα μάθεις γενικά να τρως όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη και δε θα βάζεις κιλά.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία κατά της γήρανσης και ενισχύει τα πάντα, από τον μεταβολισμό, μέχρι τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επομένως, δεν είναι περίεργο που βρίσκεται στη λίστα των βασικών προτεραιοτήτων στις διακοπές.

Βεβαιώσου λοιπόν ότι έχεις ένα καλό πρόγραμμα ύπνου για ολόκληρο τον Δεκέμβριο, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείς να προγραμματίσεις κάποια έξτρα λεπτά ύπνου πριν από τις εξόδους σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 577 / position2: 1243
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb