Σάρα Σιαμπλή: Το Eco Girl του Μega μας δίνει συμβουλές για οικολογικά Χριστούγεννα

Συμβουλές που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσουμε όλοι!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Σάρα Σιαμπλή: Το Eco Girl του Μega μας δίνει συμβουλές για οικολογικά Χριστούγεννα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή εορταστική περίοδο έχει σίγουρα περισσότερη ελευθερία και λάμψη από την περσινή όμως δεν πάει να είναι μια περίοδος, που όλοι θα φάμε αρκετά, θα βγούμε πιο συχνά και θα ζήσουμε πολλά πράγματα στην υπερβολή τους. Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συνήθειες μας που κάνουν κακό στο περιβάλλον και ίσως κάποιες χρειαστεί να τις αποχαιρετήσουμε για πάντα.  

"Σε μια εποχή που η προστασία της φύσης και η ανάσχεση της κλιματικής κρίσης έχουν έρθει στο προσκήνιο, φαίνεται, πως ήρθε η ώρα να δούμε αλλιώς ακόμα και τα Χριστούγεννα" μας λέει η Σάρα Σιαμπλή και είναι κάτι που συμφωνούμε στο εκατό τοις εκατό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λαμπερό κορίτσι του Mega Channel με τα σημαντικά tips που κάνουν τη ζωή μας πιο πράσινη, μας κατευθύνει σε πιο οικολογικά Χριστούγεννα και οι παρακάτω γραμμές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αν αγαπάτε το περιβάλλον. 

"Τα Χριστούγεννα, εκτός από περίοδος χαράς, είναι και περίοδος σπατάλης. Ας ξεκινήσουμε από τα πιάτα μας. Μπορεί στο κυρίως γεύμα να πρωταγωνιστεί η πασίγνωστη γαλοπούλα αλλά μπορούμε σε ορεκτικά και εδέσματα να δώσουμε έμφαση σε χορτοφαγικές επιλογές".

Ίσως, είναι καιρός πια να καταναλώσουμε λιγότερο κρέας συμφωνούμε και εμείς και θέλουμε να μαθουμε και άλλα tips. 

"Πάμε με λίστα αγορών στο σούπερ μάρκετ, μαγειρεύουμε με μέτρο υπολογίζοντας τις ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων και το περισσευούμενο φαγητό είτε το καταψύχουμε για μελλοντική βρώση, είτε τις αμέσως επόμενες μέρες, το χρησιμοποιούμε δημιουργώντας ολοκαίνουριες ευφάνταστες συνταγές. Ό,τι μείνει στο πιάτο των καλεσμένων, μπορεί να απορριφθεί στους καφέ κάδους για κομποστοποίηση, εφόσον υπάρχουν στη γειτονιά μας".

Και με τις αγορές και τα δώρα φέτος τι κάνουμε ώστε να είναι πιο οικολογική η προσέγγιση; Ρωτάμε τη Σάρα, για να πάρουμε την παρακάτω ολόσωστη απάντηση. 

"Χριστούγεννα χωρίς ανταλλαγή δώρων δε νοούνται αλλά προσέχουμε τις συσκευασίες καθώς πχ το ιλουστρασιόν χαρτί δεν ανακυκλώνεται, ενώ οι αυξημένες ηλεκτρονικές αγορές φέτος λόγω κορωνοϊού, αυξάνουν τα αστικά απόβλητα και μεγεθύνουν το πρόβλημα".

"Δώρα με οικολογική αξία χωρίς περιττή συσκευασία μπορεί να είναι ένα φυτό, ένα ποδήλατο, ένα μουσικό όργανο, ένα φυσικό κερί ή μια κούπα. Το βιβλίο είναι επίσης δώρο που ανοίγεται ξανά και ξανά, γι΄αυτό και πολλοί το προτιμούν".

"Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν, παρέα με τους γονείς, τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες από χαρτί και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, για τα δώρα στον παππού και τη γιαγιά. Χωρίς αμφιβολία θα είναι ανεκτίμητα".

"Υπάρχουν και τα «πράσινα δώρα», τα άυλα, δηλαδή εισιτήρια για θέατρα και χιονοδρομικά κέντρα, συνεδρίες μασάζ και ό,τι έχει ανάγκη ο καθένας προκειμένου να αποφορτιστεί από τη σκληρή καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων.Αν ωστόσο έχει κατά νου κάποιο χειροπιαστό δώρο, χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμο υλικό περιτυλίγματος όπως χαρτί ή υφασμάτινες τσάντες".

Βοηθητικά σίγουρα όλα τα παραπάνω και ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε στην πράξη. Το περιβάλλον μας έχει ανάγκη όλες τις εποχές του χρόνου και πρέπει διαρκώς να σκεφτόμαστε ως προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Σάρα συνεχίζει ακάθεκτη να μας δίνει και άλλες συμβουλές για οικολογικά Χριστούγεννα και έχει πραγματικά ενδιαφέρον: 

"Όσο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η πιο οικολογική επιλογή είναι ένα αληθινό σε γλάστρα, με τις ρίζες του, ώστε μετά το πέρας των γιορτών να το φυτέψετε στον κήπο σας ή να το κρατήσετε στο μπαλκόνι και να το στολίσετε ξανά του χρόνου" μας λέει και συνεχίζει "εννοείται ότι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας και τα στολίδια του από ανακυκλώσιμα υλικά όπως γυαλί, ξύλο, χαρτί και αλουμίνιο. Οι συσκευασίες φαγητών από delivery μετατρέπονται πανεύκολα σε χαριτωμένα αγγελάκια, δεντράκια και αστέρια των Χριστουγέννων. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Siampli (@sara_siampli)

"Γιορτινή πινελιά στις κατασκευές σας θα χαρίσουν παλιά υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι όπως κορδέλες, χάντρες και κουμπιά. Ακόμα και οι φελλοί από τα κρασιά του γιορτινού τραπεζιού μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα, με λίγη κόλλα, έμπνευση και φαντασία, σε Χριστουγεννιάτικο στολίδι". 

Σάρα σε ευχαριστούμε! 

Ακολουθήστε τη Σάρα για περισσότερα eco tips στο instagram της όπου μοιράζεται καθημερινά συμβουλές για μια πιο οικολογική συμπεριφορά και δείτε τα χαρισματικά Eco Γεγονότα. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
19 / position1: 390 / position2: 736
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb