ΣΧΕΣΕΙΣ

4+1 τρόποι για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, βάσει ειδικών

Γιατί όλα, θέλουν τον τρόπο τους
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 τρόποι για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, βάσει ειδικών
Photo by Labskiii from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χωρισμός είναι ένα γεγονός επίπονο, καθώς μας κάνει να νιώθουμε απώλεια και αποχωρισμό, ακόμα και αν τον επιλέξουμε εμείς ή ακόμα και αν γίνει από κοινού, ενώ έχουν τελειώσει τα αισθήματα και από τις δυο πλευρές.

Θέλει χρόνο για να νιώσουμε πάλι καλά και να βρούμε τα πατήματα μας, αλλά σίγουρα, μπορούμε να μάθουμε πολλά μέσα από έναν χωρισμό και κυρίως, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Πάντως, για την περίοδο που βιώνεις τον χωρισμό, οι ειδικοί έχουν να σου προτείνουν 5 βασικούς τρόπους για να τον ξεπεράσεις ομαλά και σταδιακά.

Μίλα για τον χωρισμό σου. Φρόντισε όμως οι κουβέντες σου να είναι ουσιαστικές

Ανοίξου για όσα περνάς και βιώνεις, όμως με έναν ειλικρινή τρόπο. Εκφράσου, πες όσα σκέφτεσαι, όσα σε στεναχωρούν ή σε φοβίζουν. Μίλα για το πρόβλημα που σε απασχολεί και μοιράσου το βάρος. Όμως, πρόσεχε τις κουβέντες σου, γιατί δεν θα πρέπει να έχουν σκοπό να είναι επιφανειακές και ανούσιες, αλλά θα πρέπει να σε βοηθήσουν να σκεφτείς και να πας παρακάτω.

Κάνε παρέα με υποστηρικτούς φίλους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να είσαι με ανθρώπους που σε αγαπάνε και νοιάζονται πραγματικά για εσένα, οι οποίοι θα σε στηρίξουν στις δυσκολίες σου και θα κάνουν το βάρος που νιώθεις να είναι πιο ελαφρύ.

Μείνε μακριά από τα social media

Καλώς ή κακώς, τα social media μπορεί να σου προκαλέσουν άγχος, ειδικά αν έχεις τον/την πρώην και βλέπεις τι κάνει και πως περνάει. Αλλά και γενικά, όταν είσαι στα κάτω σου, μπορεί να βλέπεις εικόνες εκεί που θα σε ρίξουν πιο πολύ. Οπότε, μακριά για ένα διάστημα.

Γράψε όσα σου έμαθε η σχέση σου

Για τον εαυτό σου, την συμπεριφορά σου, τις σχέσεις γενικά και τους άλλους. Όσο και αν δεν μπορείς να το καταλάβεις στο παρόν, η πρώην σχέση σου σου έδωσε πολλα μαθήματα και πρέπει να τα συνειδητοποιήσεις.

Μάθε να είσαι χαρούμενη με την ζωή σου

Νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα είσαι, για όσα έχεις καταφέρει, για την ζωή σου και τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου. Νιώσε καλά με την εμπειρία που είχες και αποδέξου ότι και τα κακά, είναι μέρος της ζωής και οκ να τα βιώνεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 407 / position2: 1197
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb