ΥΓΕΙΑ

5 λόγοι για τους οποίους τα πόδια σου είναι πάντα κρύα

Ο χειμώνας έφτασε και ακόμα και με τη θέρμανση αναμμένη, κάποιοι κρυώνουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 λόγοι για τους οποίους τα πόδια σου είναι πάντα κρύα
Taryn Elliott

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χειμώνας έφτασε και κάνει κρύο και, ακόμα και με τη θέρμανση αναμμένη, κάποιοι κρυώνουν. Αλλά ο ψυχρός καιρός μπορεί να μην είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους τα πόδια σας είναι τόσο παγωμένα – μπορεί να υπάρχουν μια σειρά από αιτίες πίσω από τα ψυχρά δάχτυλα των ποδιών.

Το πάγωμα των ποδιών είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά αν εξακολουθείτε να έχετε κρύα πόδια παρά το ότι φοράτε ζεστές, αφράτες κάλτσες, μπορεί να είναι σημάδι ιατρικού προβλήματος.

Διαβάστε παρακάτω για πέντε βασικούς λόγους που τα πόδια σας είναι κρύα.

Υποθυρεοειδισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υποθυρεοειδισμός σημαίνει ότι έχετε υπολειτουργικό θυρεοειδή και δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Αυτές οι ορμόνες επηρεάζουν πολλά όργανά σας και βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Εάν αισθάνεστε κρύο παντού, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών σας, μπορεί να έχετε υποθυρεοειδισμό. Θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αυτή την πάθηση.

Νόσος Raynaud

Η νόσος του Raynaud σημαίνει ότι το σώμα σας αντιδρά υπερβολικά στο κρύο. Όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χέρια και τα πόδια σας αισθάνονται μουδιασμένα ή παγωμένα.Τα άκρα σας μπορεί επίσης να αλλάξουν χρώμα. Εάν τα χέρια και τα πόδια σας γίνουν χλωμά ή μπλε και μετά γίνουν κόκκινα και αρχίσουν να τσιμπούν όταν ζεσταθούν, μπορεί να έχετε τη νόσο του Raynaud. Η νόσος Raynaud μπορεί να προκληθεί από το κρύο όταν οι αρτηρίες σας στενεύουν λόγω του κρύου.

Άγχος

Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει στένωση των αρτηριών. Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας εάν ανησυχείτε και μπορεί να σας συστήσει μια θεραπεία.

Διαβήτης

Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα άτομα με διαβήτη.Τα κρύα πόδια μπορεί επίσης να είναι μια επιπλοκή του διαβήτη. Αυτές οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Περιφερική νευροπάθεια: Αυτό σημαίνει ότι τα νεύρα στα πόδια σας έχουν καταστραφεί και μπορεί να κάνουν τα πόδια σας να αισθάνονται κρύα, ενώ θα είναι μια κανονική θερμοκρασία για να τα αγγίξετε. Η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να οφείλεται σε αυτοάνοση νόσο, έλλειψη βιταμινών, ορισμένα φάρμακα, αλκοολισμό και διαβήτη.

Περιφερική αρτηριακή νόσος: Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα με τη ροή του αίματός σας.

Στρες

Το άγχος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κρύο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σας. Εάν παλεύετε με το άγχος και δυσκολεύεστε να το διαχειριστείτε, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Υψηλή χοληστερόλη

Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κυκλοφορίας που μπορεί να προκαλέσουν κρύα πόδια. Εάν έχετε κρύα πόδια, αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία σας ή λόγω φλεγμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 466 / position2: 585
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb