THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όσα θέλαμε να ρωτήσουμε μια vegan μαμά, μας τα απάντησε η Κρυσταλλίνα

H Κρυσταλλίνα Παραμύθη του Vegan Home μας βάζει στον κόσμο της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Όσα θέλαμε να ρωτήσουμε μια vegan μαμά, μας τα απάντησε η Κρυσταλλίνα

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Κρυσταλλίνα Παραμύθη, την αγαπημένη μας vegan blogger που ζει στη Λήμνο και μοιράζεται στα social media αλλά και στο blog της, θέματα που αφορούν τον vegan τρόπο ζωής - βιβλία, προϊόντα, είδη διατροφής, εστιατόρια. Τι την οδήγησε στη vegan διατροφή; Πώς είναι η ζωή της στη Λήμνο; PLUS, μια τέλεια μυρωδάτη συνταγή για τέλος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kρυσταλλίνα, τι ήταν αυτό που σε έκανε να στραφείς στη vegan διατροφή;

Άκουσα πρώτη φορά για τα δικαιώματα των ζώων πριν από 14 χρόνια. Μερικά άρθρα και βίντεο που αποτυπώνουν την πραγματικότητα στις φάρμες ήταν αρκετά για να με κάνουν να μην θέλω να συμμετέχω στην αδικία και τη βαρβαρότητα που βιώνουν ώστε να εξυπηρετηθούν οι δικές μας ανάγκες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan Blog by Krysta Paramithi (@veganhomegr)

Θεωρείς πως σε επηρεάζει και σε άλλες πτυχές της ζωής σου;

Από τη στιγμή που ξεκινάς το ταξίδι στον βιγκανισμό αρχίζει μία διαδικασία μάθησης και εξερεύνησης που δεν σταματάει ποτέ. Μαθαίνεις να διαβάζεις ετικέτες και να εμπιστεύεσαι οργανισμούς πιστοποίησης. Μπορεί ακόμη και στο πιο περίεργο τρόφιμο να έχουν βάλει ζωικό λίπος ή πρωτεΐνη γάλακτος. Μπορεί η εταιρία καλλυντικών που υποστηρίζει ότι δεν κάνει πειράματα σε ζώα να πουλά σε χώρες όπου είναι υποχρεωτικά από τον νόμο. Οπότε είναι σημαντικό να ερευνάς ή να βρίσκεις άτομα και οργανισμούς που κάνουν την έρευνα για εσένα.

Συνειδητοποιείς ότι η ιππασία, οι επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο με ζώα είναι δραστηριότητες που δεν θα κάνεις ποτέ ξανά. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν επιρροή στην κοινωνική ζωή. Όταν γίνεσαι βίγκαν επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις σου. Καταλαβαίνεις ποιοί σε αγαπούν στ' αλήθεια και ποιοί έχουν την ωριμότητα να συμπλεύσουν μαζί σου. Και το αντίστροφο φυσικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς είναι η ζωή στο νησί, τον χειμώνα;

Αν εξαιρέσεις τα προβλήματα μεταφοράς από και προς το νησί η Λήμνος το χειμώνα είναι μαγική. Ήσυχη, ατμοσφαιρική με μία τάση εσωστρέφειας. Επειδή είμαι foodie το καλύτερό μου αυτή την εποχή είναι να εξερευνώ και να ανακαλύπτω το φαγητό που βρίσκουμε στη φύση, ειδικότερα τα χόρτα και τα μανιτάρια.

"Έχω δεχτεί μέχρι και απειλές ότι θα με καταγγείλουν στην πρόνοια για το γεγονός που μεγαλώνω το παιδί μου vegan"

Ως μαμά έχεις σκεφτεί να εισάγεις τη vegan διατροφή και στο παιδί σου;

'Οχι απλά το έχω σκεφτεί αλλά το έχω πράξει από την πρώτη στιγμή. Εξαιτίας του ασχολήθηκα ενεργά με τον βιγκανισμό γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω πως αλλιώς θα γινόταν να διδάξω στο παιδί μου αξίες όπως η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη εάν δεν εφάρμοζα στην καθημερινότητά μου την ιδέα της ισότητας.

Εχεις δεχτεί ποτέ κάποιο αρνητικό σχόλιο από κάποιον εξαιτίας της διατροφής σου;

Έχω δεχτεί μέχρι και απειλές ότι θα με καταγγείλουν στην πρόνοια για το γεγονός που μεγαλώνω το παιδί μου vegan. Και μιλάμε για ένα παιδί υγιέστατο, πανέξυπνο κι ευτυχισμένο. Εάν όλα αυτά τα άτομα ασχολούνταν με το να βοηθήσουν ουσιαστικά όταν τα παιδιά κακοποιούνται αντί να κάνουν bullying στους vegan γονείς ο κόσμος μας θα ήταν πιο φωτεινός.

Πώς αποφάσισες να αφήσεις την Αθήνα;

Άφησα την Αθήνα επειδή με είχε κουράσει. Ως μονογονέας έπρεπε να κάνω τρεις δουλειές και στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ το παιδί μου. Η ζωή στην επαρχία είναι πιο οικονομική, κυλάει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, υπάρχει ασφάλεια και η επαφή με τη φύση ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο. Θα έλεγα λοιπόν ότι ήταν μια κίνηση ανάγκης εξαιτίας της έλλειψης κρατικής στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών που μας βγήκε σε καλό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vegan Blog by Krysta Paramithi (@veganhomegr)

Μοιράσου μαζί μας την αγαπημένη σου συνταγή!

Μαγειρικά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά γι αυτό θέλω να μοιραστώ ένα νόστιμο και ελαφρύ ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου.

Υλικά

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
100 γρ. ρύζι γλασέ (σχεδόν μισή κούπα)
50 γρ. ζάχαρη (6 κ.σ.)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ξύλο κανέλας
μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το μαστιχέλαιο ή τη βανίλια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισή κούπα νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.Βγάζουμε από τη φωτιά και χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μεγάλα μπολ ή σε τέσσερα μικρά. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Απολαμβάνουμε ζεστό στη σουπέ εκδοχή του ή αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 2480 / position2: 3388
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb