THINK

Είμαι οδηγός λεωφορείου εδώ και πέντε χρόνια, κι αυτά ήταν τα πιο αγενή σχόλια που έχω ακούσει

Η Jodie Leigh Fox είναι οδηγός λεωφορείου στην Αγγλία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Είμαι οδηγός λεωφορείου εδώ και πέντε χρόνια, κι αυτά ήταν τα πιο αγενή σχόλια που έχω ακούσει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jodie Leigh Fox, 24, ζει στο Brentwood, και είναι οδηγός λεωφορείου εδώ και πέντε χρόνια. Σε μια συνέντευξή της στη New York Post, αποκαλύπτει τι πιστεύει πραγματικά για τους μεθυσμένους επιβάτες, αλλά και τα πιο αγενή σχόλια που έχει ακούσει!

«Έχουμε τις ζωές των ανθρώπων στα χέρια μας»

Η Jodie λέει: "Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν πολλά να σκεφτείς πριν αποφασίσεις να γίνεις οδηγός λεωφορείου – αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι έχουμε τη ζωή των ανθρώπων στα χέρια μας. Ωστόσο, η οδήγηση ενός λεωφορείου δεν είναι πολύ πιο περίπλοκη από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Πρέπει ωστόσο, να είστε πιο προσεκτικοί, δεδομένου του μήκους και του βάρους ενός λεωφορείου, καθώς και της ευθύνης που έχετε απέναντι στους επιβάτες σας. Έχουμε τους καθημερινούς μας ελέγχους που πρέπει να ολοκληρωθούν, ελέγχοντας τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι το λεωφορείο είναι λειτουργικό".

Ενώ η οδήγηση στα αξιοθέατα του Λονδίνου ακούγεται σαν μια υπέροχη μέρα, ως οδηγός πρέπει επίσης να αντιμετωπίζετε συνεχώς μποτιλιαρίσματα. Η Jodie λέει: «Θα έλεγα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να προσπαθείς να εργάζεσαι υπό πίεση όταν τρέχεις σε ένα σφιχτό πρόγραμμα και υπάρχει κίνηση. Μερικές φορές γίνεται αγχωτικό, ειδικά το καλοκαίρι καθώς κάθεσαι σε ένα καυτό ιδρωμένο κάθισμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, οι οδηγοί μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν ορισμένους παράλογους επιβάτες, κάτι που μπορεί να αυξήσει το άγχος. Η Jodie λέει: «Έχω πολλούς αγενείς επιβάτες που πάντα έχουν κάτι να πουν επειδή είμαι γυναίκα. Είχα πολλά ακατάλληλα σχόλια όπως ότι... φορώ «πολύ μακιγιάζ» ή «είμαι χοντρή» ή έχω «φουσκωμένα χείλη». Ωστόσο, πρέπει απλώς να το αφήσεις να περάσει, διαφορετικά θα επηρεάσει την υπόλοιπη μέρα σου. Βλέπω επίσης πολλούς μεθυσμένους, αλλά μου αρέσει γιατί έτσι ήμουν κι εγώ! Δεν με ενοχλεί πραγματικά».

Φυσικά, με τα αρνητικά, έρχονται και τα θετικά, οπότε δεν είναι όλα άσχημα σε αυτή τη δουλειά. Η Jodie λέει: «Η καλύτερη εμπειρία που είχα με έναν επιβάτη με κινητικά προβλήματα. Έπαιρνε το λεωφορείο μου κάθε μέρα και μετά για ευχαριστώ, μου έδωσε ένα δώρο που ήταν ένα μικρό σετ κρασιού – από τότε είμαστε οι καλύτεροι φίλοι».

Το να είσαι οδηγός λεωφορείου προφανώς δεν είναι η τυπική δουλειά 9-5 , κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ανάλογα με τις περιστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 319 / position2: 1318
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb