ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 7 GIRL BOSSES SKIN CARE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Έλενα Λένου εμπιστεύτηκε το ένστικτό της και πραγματοποίησε το όνειρό της

Η εταιρεία KYKLOS Cosmetics κάνει εξαγωγές και έχει δημοσιευτεί στην Βρετανική Vogue
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Η Έλενα Λένου εμπιστεύτηκε το ένστικτό της και πραγματοποίησε το όνειρό της
@elenalenou

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια γυναίκα επιχειρηματίας που δεν φοβάται να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, ακόμα και με τις δυσκολίες που συναντά. Η εταιρεία KYKLOS Cosmetics, κατάφερε να βραβευτεί, αλλά και να μπει στις σελίδες του Conde Nast Traveller και της British Vogue.

Η Έλενα Λένου, απο φιλόλογος έγινε επιχειρηματίας στον χώρο της ομορφιάς και έχει καταφέρει να εξάγει τα προϊόντα της σε ευρωπαϊκές χώρες. Μας μίλησε για το ξεκίνημα της εταιρείας της, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμέτωπισε.

Πώς και πότε αποφάσισες να πάρεις το ρίσκο να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση;

Δεν ξέρω αν ήταν μία στιγμή ή πολλές μαζί. Όλα ξεκίνησαν από μία Ιδέα, ένα όνειρο ... όσο ρομαντικό και αν ακούγεται. Και μετά εμπιστεύτηκα την καρδιά και το ένστικτο μου. Φυσικά και φοβόμουν και έκανα δεύτερες σκέψεις αλλά νομίζω το πάθος που ένιωθα γι’ αυτό που ξεκινούσε υπερνικούσε τα αρνητικά συναισθήματα. Προερχόμουν από έναν τελείως διαφορετικό κλάδο, δούλευα ως Φιλόλογος. Κατάφερα όμως να ενσωματώσω πολλές από τις αξίες αυτής της επιστήμης στην εταιρία μου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Lenou (@elenalenou)

Αντιμετώπισες δυσκολίες ; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Φυσικά και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Μπήκαμε σε έναν κλάδο, αυτόν της Ομορφιάς, που ήταν αρκετά κορεσμένος. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε εταιρίες -κολοσσούς και ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος. Οι φωνές γύρω μας, μας έλεγαν πως αυτό που πάμε να κάνουμε είναι τρελό και ουτοπικό. Πιστεύαμε όμως τόσο πολύ σε αυτή την εταιρία και προχωρήσαμε δυναμικά. Οι δυσκολίες ομορφαίνουν το ταξίδι, αυξάνουν το πάθος γι’ αυτό που κάνεις. Τουλάχιστον σε εμάς έτσι λειτούργησαν. Εκείνο το διάστημα είχα βάλει φόντο στο κινητό μου το εξής:

«-Φοβάμαι, κι αν πέσω;

-Αχ, γλυκιά μου, κι αν πετάξεις;»

Πώς προέκυψε το όνομα του brand και τι συμβολίζει;

Θέλαμε η εταιρία μας να έχει όνομα ελληνικό και να συμβολίζει όλα όσα πρεσβεύουμε. Έτσι ήρθε η KYKLOS. Ο κύκλος είναι ένα πολύ δυνατό σύμβολο. Συμβολίζει την πληρότητα, την αιωνιότητα, την τελειότητα,  την ομορφιά που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Lenou (@elenalenou)

Πώς είναι να έχεις την δική σου εταιρία ομορφιάς; Τι σου αρέσει περισσότερο στην δουλειά σου;

Είναι υπέροχο και δημιουργικό. Αγαπώ πολύ τις Γυναίκες, τις σέβομαι και τις εκτιμώ. Δεν πιστεύω βέβαια ότι η ομορφιά και η περιποίηση είναι προνόμια μόνο του γυναικείου φύλου και χαίρομαι πολύ που αλλάζει αυτό ως δεδομένο. Αλλά αυτή ήταν η βασική μου πρόθεση από την αρχή, να μπορώ να προσφέρω στις Γυναίκες προϊόντα αποτελεσματικά και ακίνδυνα. Η εταιρία μας είναι προσωποποιημένη και αυτό μου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνώ η ίδια με τον καθένα, να αλληλεπιδρώ κάτι που μου αρέσει πολύ. 

Επίσης αυτό που αγαπώ πολύ στην KYKLOS είναι πως δεν είναι μόνο μία εμπορική εταιρία ομορφιάς. Η KYKLOS πρεσβεύει την αυτό-αποδοχή και την ανάγκη για αυτό-βελτίωση. Υποστηρίζουμε και υμνούμε την μοναδικότητα και την υπέροχη ύπαρξη της κάθε μιας. Γι’ αυτούς λοιπόν και για πολλούς ακόμη λόγους χαίρομαι που είμαι ιδιοκτήτρια αυτής της εταιρίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐊𝐘𝐊𝐋𝐎𝐒 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐜𝐨𝐬𝐦𝐞𝐭𝐢𝐜𝐬 (@kyklos_by_elena_lenou)

Τα προϊόντα περιλαμβάνουν φυσικά συστατικά. Γιατί τα επέλεξες και πόσο δύσκολο είναι να μην έχουν χημικά στοιχεία τα καλλυντικά;

Πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη της Φύσης και στις ιδιότητες που αυτή προσφέρει στην επιδερμίδα. Ήθελα να δημιουργήσω προϊόντα που να μην έχουν συντηρητικά και χημικά στοιχεία. Προϊόντα που είναι ακίνδυνα και άκρως αποτελεσματικά. Υπάρχει σωρεία χημικών συστατικών στα καλλυντικά προϊόντα, τα οποία είναι γνωστό ότι εισέρχονται ταχύτατα στο εσωτερικό του σώματος μας προκαλώντας προβλήματα στα ζωτικά μας όργανα. Για εμένα τα σωστά και ποιοτικά φυσικά προϊόντα είναι η μόνη επιλογή. 

Σίγουρα η επιλογή μας αυτή σε συνδυασμό με την απόφαση μας να είναι τα προϊόντα μας WATER FREE- να μην περιέχουν ίχνος νερού- καθιστούν την παραγωγική διαδικασία πιο δύσκολη και περισσότερο κοστοβόρα. Αυτοί είναι όμως και οι λόγοι που τα προϊόντα μας αγαπήθηκαν και ξεχώρισαν και κέρδισαν τόσα βραβεία για την ποιότητα τους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐊𝐘𝐊𝐋𝐎𝐒 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐜𝐨𝐬𝐦𝐞𝐭𝐢𝐜𝐬 (@kyklos_by_elena_lenou)

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις γνωστή την εταιρεία σου στο εξωτερικό;

Νομίζω πως όλα εξαρτώνται από την ποιότητα και την φιλοσοφία ενός brand. Έχουμε κάνει ήδη τις πρώτες μας εξαγωγές σε Κύπρο, Βέλγιο και Γερμανία και τώρα είμαστε σε επικοινωνία με ακόμη 2 χώρες. Σίγουρα η καραντίνα υπήρξε τροχοπέδη και σε αυτόν τον τομέα, τώρα όμως όσο επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα όλα προχωρούν ομαλά. 

Πρόσφατα η εταιρία μας δημοσιεύτηκε σε δύο τεράστια περιοδικά παγκοσμίως, στο CONDE NAST TRAVELLER και στη BRITISH VOGUE. Τα άρθρα αναφέρονται στην ελληνικότητα του brand και στην ποιότητα των προϊόντων και αυτό αποτελεί μία σπουδαία αναγνώριση για εμάς. Επίσης δείχνει πως ο κόπος και η αγάπη σε αυτό που κάνεις είναι τα εφόδια για να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Lenou (@elenalenou)

Έχεις κάποιες συμβουλές για όσες σκέφτονται να δοκιμάσουν τις δικές τους δυνάμεις στο επιχειρείν;

Θα συμβούλευα όσες σκέφτονται να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, να εμπιστευτούν την καρδιά και το ένστικτο τους. Να αγαπήσουν πρώτα την ιδέα και μετά την διαδικασία ακόμη και αν νιώσουν πολλές φορές φόβο. Και τέλος θα τους αφιερώσω το παρακάτω με όλη μου την καρδιά:

«- Φοβάμαι, κι αν πέσω;

-Αχ, γλυκιά μου, κι αν ΠΕΤΑΞΕΙΣ;»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb