ENTERTAINMENT

Τρόποι για να ταξιδέψεις (σχεδόν) δωρεάν μόνη σου

Όλα τα μυστικά για super cheap travelling
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τρόποι για να ταξιδέψεις (σχεδόν) δωρεάν μόνη σου
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος του «ταξίδεψε περισσότερο» είναι μια από τις αποφάσεις που παίρνεις κάθε Πρωτοχρονιά, αλλά ποτέ δεν προλαβαίνεις να το κάνεις, γιατί δεν έχεις «κερδίσει το λαχείο» που ήταν στόχος από τη λίστα της περασμένης χρονιάς. Όμως δεν χρειάζεται να τα παρατήσεις τον στόχο σου, απλώς πρέπει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους για να τον εκπληρώσεις.

Ακόμα κι αν το Instagram κάνει να φαίνεται ότι πρέπει να είσαι εκατομμυριούχος για να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με στυλ, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κράτηση πτήσεων και να βρεις ένα μέρος για να μείνεις δωρεάν — ή τουλάχιστον, φθηνά. Ακολουθούν συμβουλές από τους ειδικούς στο ζήτημα, που θα σου πουν πώς να ταξιδεύεις παντού οικονομικά.

Τρεις λέξεις: Αεροπορική εταιρεία. Ανταμοιβές. Πρόγραμμα.

Εντάξει, η εγγραφή στο πρόγραμμα χιλιομέτρων/ανταμοιβών μιας αεροπορικής εταιρείας συνοδεύεται από ένα πέρασμα ενοχλητικών διαφημιστικών μηνυμάτων στα mail σου. ΑΛΛΑ! Τα προνόμια αξίζουν τον κόπο. Σοβαρά, απλώς βάζοντας το email σου στη σελίδα κάθε αεροπορικής εταιρείας, μπορείς να λάβεις ενημέρωση για δωρεάν πτήσεις και δωρεάν αναβαθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείσε τη διαμονή σου με εταιρεία που έχει προσφορές

Η κράτηση σε ξενοδοχεία ή ακόμα και στην Airbnb μπορεί να είναι αρκετά ακριβή. Αντίθετα, αναζήτησε σελίδες που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια. Π.χ. στη Hotels.com, όταν κάνεις κράτηση για 10 διανυκτερεύσεις, θα έχεις μία νύχτα δωρεάν. Η αξία αυτής της δωρεάν διανυκτέρευσης θα είναι το μέσο κόστος που πλήρωσες για τις 10 βραδιές.

Εάν θέλεις να ζήσετε στο εξωτερικό, σκέψου να εργαστείς ως νταντά Au Pair

Εάν δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον όρο au pair, αναφέρεται βασικά σε μια νταντά που ζει - συχνά σε ηλικία κοντά στα τέλη της εφηβείας ή στις αρχές της δεκαετίας των 20 -  με μια οικογένεια στο εξωτερικό για να μάθει τη μητρική γλώσσα με αντάλλαγμα τη φροντίδα των παιδιών της.

Κατά τη γνώμη της Olivia, η οποία έμεινε στη Βαρκελώνη με αυτόν τον τρόπο, η νταντά είναι ακόμη καλύτερη από το να σπουδάζεις στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο. «Μπορείς να βυθιστείς σε μια κοινότητα και να δημιουργήσεις σχέσεις με ανθρώπους που ζουν πραγματικά εκεί, κάτι που ήταν ιδιαίτερα υπέροχο για την εξάσκηση των ισπανικών μου».

Να έχεις πλάνο σχετικά με τη Χριστουγεννιάτικη λίστα σου

Αντί να ζητάς το νεότερο iPhone την επόμενη φορά που πρόκειται να λάβεις δώρο, δημιούργησε ένα ταμείο ταξιδιού. Κοινώς, ζήτα χρήματα και βάζε τα στην άκρη ή ζήτα κάποιο δώρο που θα σε βοηθούσε να κάνεις ένα ταξίδι, π.χ. να σου κλείσουν αεροπορικά.

Δίδαξε αγγλικά ή όποια άλλη γλώσσα ξέρεις καλύτερα

Αν έχεις χρόνο και θέλεις να ζήσεις έξω, μπορείς μέσω διάφορων προγραμμάτων να πληρώθεις για να διδάξεις αγγλικά ή όποια άλλη γλώσσα μιλάς. Χρειάζεται έρευνα για να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα και πιστοποιητικά των γλωσσών.

Βρες τις ρίζες σου

Υπάρχουν οργανισμοί που προσφέρουν ταξίδια σε πολιτιστικές ομάδες, με σκοπό να μπορεί ο κόσμος να ταξιδέψει στα έθνη του δωρεάν για να επανασυνδεθεί με την κληρονομιά του.

Κάνε εθελοντισμό

Υπάρχουν άπειρα προγράμματα εθελοντισμού που σε παίρνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου για ένα διάστημα και είτε είναι όλα τα έξοδα σου καλυμμένα, είτε πληρώνεις ένα μικρό ποσό. Έτσι και θα γνωρίσεις κόσμο και θα πάρεις εμπειρία για το cv σου.

Κάνε ανταλλαγή σπιτιού ή house sitting

Εάν δεν σe πειράζει να καλωσορίσεiw αγνώστους στο σπίτι σoy, μια ανταλλαγή σπιτιού σoy εγγυάται ένα δωρεάν μέρος για να μείνeiw. Ορισμένες σελίδες όπως το Home Exchange και το HomeLink χρεώνουν ετήσια συνδρομή μέλους. Αν προτιμάς να μην κάνεις όλη την αλλαγή σπιτιού, μπορείς να πας να προσέχεις το σπίτι κάποιου για ένα διάστημα και να μένεις πάλι δωρεάν εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
17 / position1: 702 / position2: 1133
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb