Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ζώδια

Σκορπιός: Γιατί θεωρείται ο ντετέκτιβ του ζωδιακού κύκλου;

Η σκοτεινή, αλλά πιστή προσωπικότητα του ζωδιού αυτού, το κάνει μοναδικό και εμβληματικό

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 03, 2021

Σκορπιός: Γιατί θεωρείται ο ντετέκτιβ του ζωδιακού κύκλου;
Φωτογραφία από τον χρήστη Miriam Espacio στο Pexels

Καθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην εποχή του φθινοπώρου, πέφτουμε επίσης πάνω σε ένα από τα πιο συζητημένα, πιο αμφιλεγόμενα, (και ας το παραδεχτούμε) πιο αξιοσημείωτα ζώδια: τον Σκορπιό. 

via GIPHY

Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον βασιλιά του κάτω κόσμου, τo μέρος όπου η ντροπή, οι σκιές και ο απορριπτόμενος εαυτός μας βρίσκονται σε καταστροφή. Ο Πλούτωνας δίνει ένα σπίτι στη θλίψη που δεν μπορείς να απελευθερώσεις, στους έρωτες που δεν μπορείς να ζήσεις και στα λάθη που σε καθόρισαν για πάντα. Εδώ κάτω, μπορείς να είσαι ένα τέρας, ένας δαίμονας, ένας εγκληματίας ή οτιδήποτε άλλο σε έχει μετατρέψει αυτή η ζωή.

via GIPHY

Σε ένα συνεχές ταξίδι μετ' επιστροφής μεταξύ της επιφάνειας και του βάθους, ο Σκορπιός ανακαλύπτει μυστικά και ψέματα και μαζί τους θαμμένους θησαυρούς, με τους οποίους θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. «Ποιο είναι το νόημα αν δεν εκθέσουμε αυτό που πρέπει να εκτεθεί;» είχε είπε η Thandiwe Newton, μιλώντας για τις εμπειρίες της από τα περιστατικά σeξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ.

«Η σκληρή αλήθεια είναι πάντα στο μυαλό του Σκορπιού, κάνοντας τους ανθρώπους που καταχρώνται το σeξ, φοβούνται τον θάνατο και αρνούνται τη δική τους θνησιμότητα, να νιώθουν άβολα». Αυτό το πνεύμα της αλήθειας διασφαλίζει τη φήμη του ζωδίου, όπως το έχουν αποδώσει και πολλές γυναίκες κωμικοί, σαν τις: Whoopi Goldberg, Fran Lebowitz, Kathy Griffin, and Marcia Belsky.

Άλλοι διάσημοι Σκορπιοί είναι η Björk, η Terence McKenna και ο Larry Flynt. Οι Σκορπιοί μπορεί να μην είναι πάντα αλτρουιστές ή ιδιαίτερα έξυπνοι, αλλά συνεχώς εστιάζουν στη μεγάλη εικόνα. Ο Πλούτωνας από την πλευρά του, υπόσχεται την καταστροφή της παλιάς πραγματικότητας και το πέρασμά σε μια νέα, γεμάτη αλλαγές, όπως έκανε η Caitlyn Jenner, που άλλαξε για πάντα τη συζήτηση για την trans ταυτότητα. 

via GIPHY

Όμως η τάση μεταβλητότητας του Σκορπιού δε φαίνεται μόνο σε διαπροσωπικό επίπεδο, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Το σπίτι του που είναι ο όγδοος οίκος, αντιπροσωπεύει το μέρος του αστρολογικού χάρτη που αφορά τον θάνατο, την κληρονομιά, τις διαθήκες και τα συμβόλαια, όπου ο ρόλος του πρέπει να επαναπροσδιοριστεί σε σχέση με τους ανθρώπους στη ζωή του. Πέρα από την οικογένεια και τους εpαστές, ο όγδοος οίκος είναι το σπίτι των θεραπευτών, εκείνων που παρεμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που μπαίνεις σε αυτόν τον κόσμο ή περνάς στον άλλο και σε εισάγουν στο ταξίδι της γνώσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σκορπιός είναι έτοιμος να σε αφήσει να φύγεις, καθώς η αγάπη και ο θάνατος είναι ένα στα μάτια του, και αν σε έχει επιλέξει, καλύτερα να σχεδιάσεις να μοιραστείς μια σαρκοφάγο μαζί του. Όταν βρίσκεσαι στον γκρεμό, ο Σκορπιός είτε σε βοηθά να το συνειδητοποιήσεις, είτε αδιαφορεί. «Κανείς δεν μπορεί να έχει πλήρη επίγνωση ενός άλλου ανθρώπου αν δεν τον αγαπάει», λέει ο Hannibal Lecter, όπως τον υποδύεται ο Σκορπιός Mads Mikkelsen, στον αγαπημένο του Will Graham, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. «Με αυτή την αγάπη βλέπουμε δυνατότητες στους αγαπημένους μας. Μέσω αυτής της αγάπης, επιτρέπουμε σε εκείνους να δουν τις δυνατότητές τους. Εκφράζοντας αυτή την αγάπη, οι δυνατότητες των αγαπημένων μας γίνονται πραγματικότητα». 

via GIPHY

Η ορμή του Σκορπιού για δύναμη λοιπόν, μπορεί να έχει τις ρίζες της στην αυτοσυντήρηση και παρά όλους τους τρόπους με τους οποίους οι Σκορπιοί λέγεται ότι ελέγχουν και διαφθείρουν, είναι συχνά εκείνοι που μένουν πίσω και νιώθουν εκνευρισμένοι και εξαντλημένοι, σαν χρησιμοποιημένες μπαταρίες για τις ανάγκες κάποιου άλλου.

Είναι στη φύση του Σκορπιού να μη θέλει ποτέ να τα παρατήσει και αν προχωρήσεις μαζί του, θα βρεις μέσα από αυτόν τον εαυτό που είχες παλιά και όσα έχεις θάψει εδώ και καιρό, θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια. Ίσως το στίγμα του Σκορπιού να προέρχεται από τα όσα μπορούν να αποκαλύψουν για τον εαυτό των άλλων ή το ποιοι ήταν πριν τους γνωρίσουν. Πίστευες ποτέ ότι η Hillary Clinton ήταν το μέλλον ή ότι ο Ru Paul θα έκανε επανάσταση; Στην αρχή, αυτοί οι Σκορπιοί έφεραν στην επιφάνεια έναν υπόκοσμο, αλλά τελικά το περιθώριο αυτό μετατράπηκε σε mainstream lifestyle και άρχισε να καθορίζει τον κόσμο.

via GIPHY

Ενώ κάθε ζώδιο έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, τόσο καλά όσο και κακά, ο Σκορπιός παραμένει πάντα στην κορυφή της λίστας των ζωδίων που προκαλούν αμφιλεγόμενες απόψεις. Οι Σκορπιοί αποπνέουν τέτοια δύναμη και ένταση, που οι άνθρωποι αγαπούν να τους μισούν και μισούν να τους αγαπούν. Αλλά, εάν είσαι Σκορπιός ή έχεις έναν Σκορπιό στη ζωή σου, ξέρεις ακριβώς πόσο πιστός και αποφασιστικός είναι, καθιστώντας τον πολύτιμο και υποστηρικτικό για τον εσωτερικό του κύκλο. 

Οι Σκορπιοί όχι μόνο είναι πιστοί σε όσους αγαπούν, αλλά είναι ακόμα πιο πιστοί στον εαυτό τους. Όσοι ταυτίζονται έντονα με αυτό το ζώδιο του νερού το φέρουν ως τιμητικό σήμα. Είναι γνωστό ότι είναι γενναίοι και πεισματάρηδες και μπορεί να τους αρέσουν τα τατουάζ που ταιριάζουν στη φιλοσοφία τους. 

via GIPHY

Περισσότερα Θέματα Ζώδια
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb