ΠΡΟΣΩΠΑ

GrandDishes: Ένα προφίλ στο instagram αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου

Γιαγιάδες από την Κούβα, την Κροατία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
GrandDishes: Ένα προφίλ στο instagram αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι κάποιες φορές που ένα προφίλ στο instagram έχει μια θεματική που τραβάει αμέσως την προσοχή σου. Σε μαγνητίζει με τις εικόνες του, διαβάζεις τις λεζάντες και σε κερδίζουν και θες να μάθεις τι παραπάνω υπάρχει πίσω από αυτό το προφίλ! 

Έτσι ακριβώς συμβαίνει, αν πέσεις πάνω στο GrandDishes. Ένα προφίλ αφιερωμένο στις γιαγιάδες όλου του κόσμου και στα υπέροχα φαγητά τους. Για την ακρίβεια, το προφίλ αυτό είναι στην ουσία το προφίλ ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου βραβευμένου και ενός copncept που πραγματικά το αγαπάς από το πρώτο λεπτό! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας τα πάρουμε όμως απ 'την αρχή. Η Αναστασία Μίαρη, είναι μια δημοσιογράφος με καταγωγή από την Κέρκυρα. Είναι το μυαλό πίσω από αυτό το βιβλίο. Είναι η γυναίκα, που ένα απόγευμα πέταξε από το Λονδίνο όπου έμενε μόνιμα, στην Κέρκυρα με σκοπό να μαθητεύσει μαγειρικά, δίπλα στην αγαπημένη της Γιαγιά.

Ακολούθησαν και δυο φίλες της που είναι και αυτές κομμάτι αυτού του όμορφου πρότζεκτ! Η Iska και η Ella. Και η ιδέα του βιβλίου πως γεννήθηκε; 

«Ξεκίνησε με τη γιαγιά μου, φυσικά! Μαγειρεύει καλύτερα από όλη την οικογένεια μου και έχει τόσες πολλές ιστορίες που ξεκίνησα να της σημειώνω και να μαγειρεύω μαζί της, προσπαθώντας να μάθω τα παραδοσιακά γεύματα της Κέρκυρας. Τη φωτογράφησα ενώ βρισκόμουν σε διακοπές στην Κέρκυρα και μετά αποφάσισα ότι οι φωτογραφίες ήταν τόσο όμορφες, που θα έπρεπε να γίνουν βιβλίο. Όταν άλλα άτομα είδαν τις φωτογραφίες, άρχισαν να μου στέλνουν τις δικές τους γιαγιάδες. Και έτσι το βιβλίο γεννήθηκε» μας λέει η Αναστασία. 

Στο βιβλίο, που δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο μαγειρικής, μπορεί κάποιος να καμαρώσει 70 γιαγιάδες με τις ιστορίες τους, τις συνταγές τους αλλά και λίγα πράγματα από την καθημερινότητά τους. Επίσης, υπάρχει και μια «βιβλιοστήλη» με όνομα grandma dedications, όπου διάσημοι σεφ όπως οι Francis Mallmann, Anna Jones και Enrique Olvera μοιράζονται ένα πιάτο από τη δική τους γιαγιά!

Ιστορίες από την Τζαμάικα μέχρι τη Σαρδηνία και ξεδιπλώνονται σε ένα photo book που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τις γιαγιάδες όλου του κόσμου! Στο instagram προφιλ επίσης, θα βρεις εκπληκτικές αναρτήσεις με inside info για τη δημιουργία των συνταγών και σε κάποια από αυτά ίσως να συγκινηθείς! 

Ρωτάμε την Αναστασία, τι της γράφουν στο instagram όσοι πέφτουν πάνω στο προφιλ αυτό «θελουν ένα δεύτερο βιβλίο με γιαγιάδες Ελληνίδες μονό! Λένε ότι τους θυμίζει τις δίκες τους γιαγιάδες και μου στέλνουν φώτος και ιστορίες.» Έχουμε περιέργεια να δούμε αν θα το πράξει και μας λέει ότι έχει ήδη αρχίσει το δεύτερο! 

Ευχόμαστε να είναι τόσο όμορφο όσο αυτό, να έχει τόσο συναρπαστικές εικόνες και τη μαγειρική τεχνογνωσία από περισσότερες γιαγιάδες!

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε εδώ 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GrandDishes | Granny Recipes (@granddishes)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
15 / position1: 244 / position2: 696
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb