ΥΓΕΙΑ

Πόσο φυσιολογικό είναι το να έχεις πολλά κολπικά υγρά;

Ένα θέμα υγείας που απασχολεί πολλές γυναίκες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πόσο φυσιολογικό είναι το να έχεις πολλά κολπικά υγρά;
Φωτογραφία από τον χρήστη Ivan Babydov στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει σε καθημερινή βάση ότι έχεις κολπικά υγρά. Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες. Τα υγρά αυτά, είναι πολύ σημαντικά για τη λίπανση της περιοχής, αλλά και για την υγεία του ιστού, που την καλύπτει εσωτερικά και λέγεται, κολπικό επιθήλιο.

Γενικά, βάση επιστήμηες, η ημερήσια παραγωγή κολπικών υγρών είναι συνήθως μεταξύ 1ml-4ml. Σε κάθε γυναίκα βέβαια, η παραγωγή διαφέρει και άλλες έχουν περισσότερα και άλλες λιγότερα.

Όμως, υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την αύξηση παραγωγής των κολπικών υγρών, όπως είναι π.χ. η ωορρηξία ή η διέγερση, αλλά και η εγκυμοσύνη.

Στην τελευταία περίπτωση δε, μετά τη γέννα, ο κόλπος εκρέει υγρά τα οποία ονομάζονται λόχεια και στην αρχή είναι κόκκινα, ενώ όσο περνούν οι μέρες γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα και υδαρή. Η ροή τους μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 εβδομάδες από την ημέρα της γέννας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε όμως η μεγάλη ποσότητα κολπικών υγρών είναι φυσιολογική; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω και μάθετε τις απαραίτητες πληροφορίες για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 494 / position2: 925
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb