Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Πόσο φυσιολογικό είναι το να έχεις πολλά κολπικά υγρά;

Ένα θέμα υγείας που απασχολεί πολλές γυναίκες

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 31, 2021

Πόσο φυσιολογικό είναι το να έχεις πολλά κολπικά υγρά;
Φωτογραφία από τον χρήστη Ivan Babydov στο Pexels

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει σε καθημερινή βάση ότι έχεις κολπικά υγρά. Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό, που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες. Τα υγρά αυτά, είναι πολύ σημαντικά για τη λίπανση της περιοχής, αλλά και για την υγεία του ιστού, που την καλύπτει εσωτερικά και λέγεται, κολπικό επιθήλιο.

Γενικά, βάση επιστήμηες, η ημερήσια παραγωγή κολπικών υγρών είναι συνήθως μεταξύ 1ml-4ml. Σε κάθε γυναίκα βέβαια, η παραγωγή διαφέρει και άλλες έχουν περισσότερα και άλλες λιγότερα.

Όμως, υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την αύξηση παραγωγής των κολπικών υγρών, όπως είναι π.χ. η ωορρηξία ή η διέγερση, αλλά και η εγκυμοσύνη.

Στην τελευταία περίπτωση δε, μετά τη γέννα, ο κόλπος εκρέει υγρά τα οποία ονομάζονται λόχεια και στην αρχή είναι κόκκινα, ενώ όσο περνούν οι μέρες γίνονται πιο ανοιχτόχρωμα και υδαρή. Η ροή τους μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 εβδομάδες από την ημέρα της γέννας.

Πότε όμως η μεγάλη ποσότητα κολπικών υγρών είναι φυσιολογική; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω και μάθετε τις απαραίτητες πληροφορίες για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb