Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

Ποιο φύλο ερωτεύεται πρώτο σε μια σχέση;

Η επιστήμη απαντά και σε αυτό το ερώτημα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 28, 2021

Ποιο φύλο ερωτεύεται πρώτο σε μια σχέση;
Φωτογραφία από τον χρήστη Lee chinyama στο Pexels

Οι σχέσεις στις ημέρες μας είναι κάτι πολύ δύσκολο και σε αυτό λογικά θα συμφωνείς. Ειδικά με τα social media, τα dating apps και την πληθώρο επιλογών μεταξύ των ανθρώπων, θέλει πραγματική επιθυμία και προσπάθεια για να δημιουργήσεις και να κρατήσεις μια υγιή σχέση.

Ποιοι είναι όμως πρώτοι αυτοί που ενδίδουν στο συναίσθημα όταν βρουν το άλλο τους μισό; Οι άντρες ή οι γυναίκες; Τι έχει να μας πει η επιστήμη για αυτό;

Όπως λένε οι ειδικοί, όλα έχουν να κάνουν με τις ορμόνες και τις χημικές αντιδράσεις στο μυαλό και το σώμα μας. Φαίνεται, ότι αυτοί που ερωτεύονται γρηγορότερα, αλλά και πιο έντονα είναι οι άντρες και μάλιστα, είναι αυτοί που πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που θέλουν τον χρόνο τους. Τα παραπάνω, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι άντρες νιώθουν έντονα τη φυσική έλξη για μια γυναίκα, οπότε και τείνουν να λένε σ'αγαπώ πρώτοι, ενώ ακόμα οι γυναίκες αναρωτιούνται για τα συναισθήματα τους.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology και διεξήχθη ανάμεσα σε 172 φοιτητές, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες θέλουν περισσότερο χρόνο για να εμπιστευτούν το αντίθετο φύλο. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει η υποσυνείδητη βιολογική επιτακτική ανάγκη σε αυτές να βρουν τον καταλληλότερο σύντροφο που θα γίνει πατέρας των παιδιών τους. Επίσης, το σeξ γίνεται καλύτερο για τις γυναίκες όταν ικανοποιηθούν οι συναισθηματικές τους ανάγκες.

Βέβαια, αν μια γυναίκα ελκύεται αμέσως από έναν άνδρα, ίσως και αυτό να είναι ένα red flag σημάδι, γιατί αυτό πιθανότατα να είναι μια φαντασίωση για το ποιος μπορεί να είναι ο άνδρας αυτός και όχι το ποιος είναι πραγματικά. Φυσικά, μπορεί να είναι και ο σωστός, αλλά δεν μπορεί να το ξέρει ακόμα, χωρίς να τον γνωρίσει.

Όπως και να έχει, οι επιστήμονες συμφωνούν στο να μη βιάζεσαι για να μπεις σε σχέση με το άτομο που σου αρέσει, καθώς οι πρώτοι 18 μήνες είναι το διάστημα που θα καταλάβεις αν είσαι σε σχέση με τον κατάλληλο για εσένα άνθρωπο.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb