ENTERTAINMENT

Dave Red Athens: Τα πρώην γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια έγιναν industrial ξενοδοχείο

Κράτησαν τα γκράφιτι και άλλα στοιχεία

Δημοσίευση ΟΚΤ 19, 2021
Dave Red Athens: Τα πρώην γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια έγιναν industrial ξενοδοχείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώην κτίριο που βρίσκονταν τα γραφεία του ΚΚΕ έγιναν industrial ξενοδοχείο κρατώντας τις κόκκινες πινελιές στους τοίχους, αλλά και τα γκράφιτι με τα συνθήματα.

Στην οδό Βερανζέλου 25, λίγο πιο κάτω από την ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας, βρίσκεται πλέον ένα νέο ξενοδοχείο, το Dave Red Athens.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια σ΄ αυτό το κτίριο ήταν τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στην Αθήνα που τώρα έδωσαν τη θέση τους σε ένα industrial ξενοδοχείο κρατώντας όμως πολλά από τα χαρακτηριστικά του χώρου.

Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί μέχρι και στο όνομα του ξενοδοχείου με το Dave Red Athens να δίνει έμφαση στα βιομηχανικά σχεδιασμένα δωμάτια με τα neon κόκκινα φώτα, τους γυμνούς τοίχους προκειμένου ο κάθε επισκέπτης να γνωρίσει την underground πλευρά της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι και διαθέτει 87 υπνοδωμάτια τα οποία διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, ταράτσα με θέα στην πόλη, ενώ στο lobby του ξενοδοχείου βρίσκεται η χαρακτηριστική βιβλιοθήκη της Brown Hotels με ανατρεπτικούς τίτλους βιβλίων για κάθε αναγνώστη.

Μάλιστα, στο ξενοδοχείο της αλυσίδας Brown Hotel, σε κάποια από τα δωμάτια υπάρχουν τα γκράφιτι που κοσμούσαν τα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας. Όπως μας ανέφεραν διατηρήσαν τόσο τα γκράφιτι που υπήρχαν στο χώρο, αλλά και κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες σε ένδειξη σεβασμού για την ιστορία του κτιρίου.

Το προσεχές διάστημα στο ισόγειο του ξενοδοχείου θα λειτουργήσει burger bar και underground club υπό την επιμέλεια της ομάδας των SIX D.O.G.S.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 306 / position2: 1359
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb