ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

«Γιατί μου κόβονται τα πόδια όταν πρέπει να τολμήσω κάτι;»

Γιατί δειλιάζουμε μπροστά στο άγνωστο;
Νικόλας Ουρανός
«Γιατί μου κόβονται τα πόδια όταν πρέπει να τολμήσω κάτι;»
Photo by Monstera from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που η ανθρώπινη φύση αναζητά συνέχεια το καινούργιο και αναπνέει μέσα από την ανακάλυψη είναι εξίσου φυσιολογικό το άγνωστο να μας τρομάζει.

Αναλογίσου πόσα όνειρα και πόσες σκέψεις ή αποφάσεις δεν υλοποιήσεις ποτέ γιατί πολύ απλά φοβόσουν να πληρώσεις το συναισθηματικό τους αντίτιμο.

Πολλές φορές προτιμάμε να κινούμαστε εκ του ασφαλούς μέσα σε μία κωματώδη ζώνη άνεσης παρά να κάνουμε μία βουτιά στο κενό, ένα άλμα πίστης που θα μας περάσει πραγματικά στο επόμενο επίπεδο. Και αυτό είναι εν μέρει λογικό. Οταν τα πάντα γύρω μας εμπνέουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα εμείς επιλέγουμε να γαντζωθούμε πάνω από τα γνώριμα μας πράγματα. Ακόμα κι αν δεν μας προσφέρουν όσα θέλουμε είναι οι καταστάσεις που γνωρίζουμε πώς να τις χειριστούμε και αυτό μας εμπνέει ασφάλεια. Μία ασφάλεια όμως που απέχει αρκετά από την εξέλιξή μας η οποία παραμένει και αυτοσκοπός μας.

Τρομάζουμε λοιπόν μπροστά στις νέες προκλήσεις και αδυνατούμε να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα σε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε κάποιον άλλον να ανάψει το φως στο σκοτάδι που νομίζουμε ότι μας περιτριγυρίζει ενώ ο μόνος που χρειαζόμαστε είναι ο εαυτός μας, στον οποίον δείχνουμε τόση λίγη εμπιστοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω όμως από κάθε σκοτάδι που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι υπάρχει και τι όχι το μυαλό μας συνεχώς πηγαίνει στην αποτυχία, ενώ το μόνο που μπορεί να παραμονεύει είναι συχνά μία ευκαιρία που θα περάσει αναξιοποίητη.

Ο φόβος είναι ο σύμμαχος για να μας δώσει την ώθηση και όχι για να μας λυγίσει. Είναι το προειδοποιητικό συναίσθημα πως κάτι μεγάλο έρχεται!

Δεν νοείται εξέλιξη χωρίς τόλμη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που χρειάζεσαι για να αποδείξεις στο σύμπαν ότι έχεις τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να δουλέψεις και να εξελιχθείς. Μερικές φορές λοιπόν χρειάζεται να βγάλουμε τη ζώνη ασφαλείας για να αλλάξουμε δέρμα. Χρειάζεται να αγκαλιάσουμε το τρομακτικό και να βουτήξουμε στο γεμάτο εκπλήξεις κενό των αγνώστων ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας.

ΝικόλαςΟυρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 304 / position2: 1189
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb