THINK

Στη θέση της Ιωάννας θα μπορούσαμε να είμαστε όλες

Επίθεση με βιτριόλι: Αρχίζει σήμερα η δίκη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Στη θέση της Ιωάννας θα μπορούσαμε να είμαστε όλες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιωάννα είναι μια γυναίκα όπως κάθε μια από εμάς. Γι'αυτό έχει διπλή σημασία να σταθούμε δίπλα της.

Η Ιωάννα, που όλο αυτό τον καιρό δίνει μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη, χρειάζεται αδιανόητη δύναμη και θάρρος για να βγει από αυτή την περιπέτεια που θα κρατήσει καιρό, και όμως θέλει να αντιμετωπίσει την 36χρονη Έφη στη δικαστική αίθουσα, να την κοιτάξει στα μάτια και να την ρωτήσει γιατί της επιτέθηκε.

«Δε θέλω να κρυφτώ. Θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Δε ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Όμως, θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου. Η αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Στηρίζομαι σε αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω. Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δε δέχομαι να υπάρχω σε μια χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες όπως η ηθική, η ευγένεια, η ελευθερία και το δικαίωμα όλων μας στη ζωή»!

Όσο για το τί η ίδια ελπίζει από τη δίκη που ξεκινάει σήμερα; «Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν η απάντηση που έδωσε η νεαρή γυναίκα στο ερώτημα αυτό, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα η Ιωάννα ανήρτησε στην σελίδα της στο Instagram φωτογραφίες της από το πρώτο χειρουργείο μετά την επίθεση που δέχτηκε. Ήταν αυτές οι φωτογραφιες που ξεσήκωσαν νέο κύμα συμπαράστασης για την ίδια, που θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλά ακόμη πολυδάπανα χειρουργεία.

Είχε γράψει μάλιστα στο post της, "Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη… απο το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό;"

Μπορείς να δώσεις χρήματα για να ενισχύσεις την προσπάθειά της, μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και μέσω τράπεζας Πειραιως: GR 2001716270006627109180593

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 435 / position2: 1728
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb