SKIN CARE

Γιατί να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μη φαγεσωρογόνα προϊόντα ομορφιάς;

Η ανάγκη είναι μεγαλύτερη απο ποτέ;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μη φαγεσωρογόνα προϊόντα ομορφιάς;
Sora Shimazaki/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχει τύχει να διαβάσεις στη συσκευασία κάποιου προϊόντος την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή “non comedogenic” και δεν γνωρίζεις τη σημασία της, θα την εξηγήσουμε παρακάτω.

Τι σημαίνει μη φαγεσωρογόνο

Μπορούμε να βρούμε την ένδειξη αυτή, τόσο σε καλλυντικά, όσο και σε κρέμες και προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου. Η λέξη φαγεσωρογόνος, προέρχεται απο τους φαγέσωρες. Πρόκειται στην ουσία για το σμήγμα που φράζει τους πόρους του δέρματος. Χωρίζονται στους κλειστούς φαγέσωρες (σπυράκια) και τους ανοιχτούς (μαύρα στίγματα).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philly Licensed Esthetician🌞 (@aliyahglo.skin)

Επομένως, τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα είναι αυτά που δεν φράζουν τους πόρους και με αυτόν τον τρόπο δεν προκαλούν ακμή. Ειδικότερα στις μέρες μας που η χρήση της μάσκας είναι πολύ συχνή, σε αυτό το σημείο του προσώπου παρατηρείται η έξαρση της ακμής, γνωστή και ως maskne (mask+acne). Ειδικότερα τα δέρματα που έχουν τάση για ακμή, είναι καλό να χρησιμοποιούν τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα που αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει.

Τα εν λόγω προϊόντα, έχουν περάσει απο δερματολογικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η συνθεσή τους και δεν αποτελούν θεραπεία κατά της ακμής, αλλά βοηθούν στην πρόληψη και τη βελτίωση της. Αποφεύγουμε, δηλαδή, την εμφάνιση σμήγματος εξαιτίας των φραγμένων πόρων. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Najwa's Beauty Secret (@_njwa.bs)

Τα προϊόντα που περιέχουν αυτήν την ένδειξη, είναι συνήθως oil free. Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα με λιπαρή υφή που θεωρούνται non comedogenic, όπως και άλλα με πιο ελαφριά που φράζουν τους πόρους. Επομένως, για να είμαστε σίγουροι το σημαντικότερο είναι να περιέχουν την ένδειξη “non comedogenic”. Στην κατηγορία αυτή μπορούμε να βρούμε απο κρέμες προσώπου και αντηλιακά, μέχρι και makeup.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗBakuchiol: Μάθε για το εναλλακτικό φυσικό συστατικό της ρετινόλης ΑΥΓ 25, 2021

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον σωστό καθαρισμό του δέρματός μας στην βραδινή ρουτίνα, την ενυδάτωση και τη χρήση προϊόντων που βοηθούν και στην ακμή. Αν παρουσιάζουμε σημαντική έξαρση ακμής, πάντα πρέπει να απευθυνόμαστε στον δερματολόγο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 138 εβδομάδες
Bakuchiol: Μάθε για το εναλλακτικό φυσικό συστατικό της ρετινόλης
Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς προϊόντα με ρετινόλη μάθε περισσότερα γι’αυτό το συστατικό
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb