SKIN CARE

Bakuchiol: Μάθε για το εναλλακτικό φυσικό συστατικό της ρετινόλης

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς προϊόντα με ρετινόλη μάθε περισσότερα γι’αυτό το συστατικό
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Bakuchiol: Μάθε για το εναλλακτικό φυσικό συστατικό της ρετινόλης
KoolShooters/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το skincare μας απασχολεί όλο και περισσότερο, ειδικά στις περιόδους που πρέπει να φροντίσουμε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας λόγω των καιρικών συνθηκών (ζέστη, κρύο).

Τα τελευταία χρόνια, διαβάζουμε συνεχώς για την ρετινόλη, το συστατικό που κάνει θαύματα στον τομέα της αντιγήρανσης, αλλά και της βελτίωσης της υφής της επιδερμίδας. Για να μάθεις περισσότερα, για την ρετινόλη, διάβασε εδώ. Ωστόσο, ένα νέο συστατικό έρχεται να την αντικαταστήσει σε κάποιες περιπτώσεις και δεν είναι άλλο απο το bakuchiol.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jodie Tan | Skincare Reviewer (@skincarewithjotan)

Τι ειναι το bakuchiol

Το bakuchiol προέρχεται απο το φυτό Psoralea Corylifolia και πήρε το όνομά του απο την Σανσκριτική ονομασία Bakuchi. Είναι ευρέως διαδεδομένο στις Ινδικές και στην Κινέζικες ιατρικές πρακτικές, για τη θεραπεία ασθενειών, λόγω της καταπραϋντικής δράσης του.

Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, καθώς έχει καταπραϋντική, συσφικτική και απολεπιστική δράση. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, την βελτίωση του χρώματός της, της ακμής, αλλά και της όψης των λεπτών γραμμών. Συνήθως το βρίσκουμε στη μορφή σέρουμ και μπορούμε εύκολα να το εντάξουμε στη ρουτίνα μας, συνδυάζοντάς το με την ενυδατική μας,

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤα 5 προϊόντα με ρετινόλη που θέλεις για σφριγηλό δέρμα ΑΠΡ 24, 2021

Βakuchiol Vs Ρετινόλη

Σύμφωνα με έρευνες, το bakuchiol έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές της ρετινόλης. Ωστόσο, είναι λιγότερο ισχυρό και καταλληλότερο για επιδερμίδες με ευαισθησία. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό, και γι’αυτό προτιμάται απο πολλούς ως “vegan” εναλλακτική μορφή της Βιταμίνης Α.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Volition Beauty (@volitionbeauty)

Επιπλέον, δεν δημιουργεί φωτοευαισθησία όπως η ρετινόλη, επομένως, η έκθεση στον ήλιο δεν θα σου δημιουργήσει ερεθισμούς. Συνεπώς, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, αλλά επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 156 εβδομάδες
Τα 5 προϊόντα με ρετινόλη που θέλεις για σφριγηλό δέρμα
Διαφορετικά προϊόντα με το ίδιο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb